Bucha tuntuu olevan tapetilla ja se mitä siellä on tapahtunut tuntuu olevan kuuma aihe. Teoriaa on siinä missä miestäkin. Venäjän puolustusministeriö puhuu silkasta lavastuksesta, Ukraina systemaattisesta joukkomurhasta. Toisten mukaan ruumiit ovat maanneet kaduilla viikkoja, toisten mukaan vain muutamia päiviä. Epäselvyyksiä päivämäärissä; oliko asialla perääntyvät venäläiset jotka päättivät silkasta vitutuksesta ammuskella peräänhuutelijat vai sittenkin ukrainalaiset itse, jotka hoitelivät päiviltä yhteistoimintamiehet ja venäläisperäiset asukkaat.


Vai onko asialla vaan silkka vahinko? Harhaluodit, kimmokkeet ja räjähdykset. Oheistappioita kuten sanotaan. Mitä olen kuvia katsellut niin aikas lailla vainajat ovat päässeet ainokaisistaan monesta eri syystä. En minä tätä ole keksinyt mutta noiden kuuluisimpien kuvien ympärisössä tuntuu olevan heittimen tai tykinammuksien jättämiä kraatereita. Sattumaa, aikaisempaa tykistötulta vai onko tyypit huonoksi onnekseen olleet liian lähellä kun on isketty panssariin droonella tai jääty keskityksen alle. Sen päättäköön kukin tahollaan, en minä mikään harrastajaetsivä ole.

Bucha shell 1
Kuvan oikeassa laidassa erottuu melko selkeäkin heittimenjälki. Selvää on että huonosti käy jos siinä vieressä sillä hetkellä sattuu kävelemään.

Olen kuitenkin tietävinäni että kun venäläiset jättivät kaupungin ja ukrainalaiset tulivat sen valtaamaan, liike aloitettiin tykistö- ja heitintulella. Sotilaallisesti järkevää tietenkin. Tässä kuvassa ainakin näkyy melko selkeä heittimenjälki ja kun ruumiit ovat siinä vierellä, kaiken järjen mukaan ovat huonoksi onnekseen saaneet osuman.

Sitten on tämä toinen kuva kun aikani kaivelin. Aikas monessa kuvassa on pyritty välttämään taustojen kuvaamista joten tämä lienee jonkinsortin vahinkokuva. Siinäkin näkyy tuollainen 60mm heittimenisku joka on tappanut miehen, kaatanut aitaa taustalla ja sirpaleetkin erottuvat. Sanoisin näiden perusteella että nämä ihmiset ovat oheisvahinkojen aikaansaamia, kuolleet ukrainalaisten omaan kaukotuleen.

bucha shell 2


EU-maat ovat päättäneet ryhtyä täyteen välirikkoon venäläisten kanssa. Se loppuu vissiin täyteen diplomaattiseen katkokseen, Venäjän eristämiseen ja kauppapolitiikan täyteen loppumiseen. Se tehdään tietenkin asteittain, vaihe kerrallaan. Sodasta löytyy kyllä yllinkyllin syitä tehdä se asteittain. Bucha on ollut hyvä aihe jolla karkottaa diplomaatteja ja panna jotain kauppasuhteita jäihin. Seuraava syy lienee jo odottamassa kulman takana. Nyt jos ilmeneekin että asian taustalla ei ole mitään MyLain kaltaista verilöylyä vaan tyypillinen sodan aiheuttama tuho, niin olisihan se noloa. Sen vuoksi EU-maat eivät halua tietää mitään siitä miten nämä kuolleet ovat kaduille ilmaantuneet ja yhtä varmaa on, että valtamedia heitä komppaa eikä lähde spekuloimaan.

Ei kukaan ole huomaavinaan miten näiden vainajien vieressä on hiltyneitä ajoneuvoja ja panssareita kuin onnistuneen drone-iskun jäljiltä. Ja miten joku kaippari on onnettomuudekseen juuri silloin tepastellut tuhoutuvan ajoneuvon vieressä ja kun drone sitten osuu, tietäähän sen, miten siinä käy. Pikemmin toimituksissa pyritään rajaamaan nämä ajoneuvot pois jottei kukaan laske yhteen yksi plus yksi. Näin tätä peliä nyt vaan pelataan.

Tämän jutun punainen lanka on, että mitään ei pitäisi nielaista sellaisenaan. Sodan luonteeseen kun kuuluu, että meitä mediakuluttajia kusetetaan koko ajan ja valehdellaan silmät suut täyteen. Se kuuluu sotimisen hegemoniaan sillä ilman värikästä ja yliampuvaa propagandaa ei oikeastaan pystykään sotimaan. Moraalia ja taistelutahtoa on ylläpidettävä. Meidän joita asia ei suoraan liikuta, on osattava pitää jäätä hatussa ja kommentoitava vasta muutaman päivän perästä kun asiaan ilmaantuu monenlaista näkökulmaa joka syventää asioita. Muistetaan se vanha arabialainen sananlasku jonka mukaan valhe on jo matkannut Mekasta Medinaan kun totuus vasta vetää sandaaleja jalkaansa

Jukkis
Gravatar
KimmoK
Venäjän kirkko lähetti sotilaille päiväkäskyn:

"Tehtäväsi on puolustaa Isänmaata ukrainalaisia nationalisteja vastaan."

"Tehtäväsi on pyyhkäistä Ukrainan kansa pois maan päältä."

"Vastustajanasi on ideologia, joka aiheuttaa syntistä tuhoa ihmisten sielulle."

Gravatar
KimmoK
Mielenkiinnolla odotan kuinka pitkään Putinin natsit suomessa jaksaa puolustella Venäjää.
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008732201.html

Gravatar
KimmoK
siksi he lahtaavat siviilejä:
https://www.newyorker.com/news/dispatch/collecting-bodies-in-bucha

Gravatar
juppe
Tossa tapauksessa olennaista on ollut venäläisien valehteleminen ja se, että raadot on jätetty lojuun kuukaudeks.

Jos sä haluat kaivaa paskaa, niin kannattais keskittyä ukrainalaisien ilmottamiin venäläisien tappioihin kun niissä ilmastaan suoraan, että vankeja ei välttämättä oteta ollenkaan. 96% tappiot on muuten mahdottomia, koska vaikka kukaan ei antautuis, niin silti osa vaan haavottuis.

Sillä ei oo todellista merkitystä kun ukrainalaiset ei viitti kaunistella lukuja, mutta se voi shokeerata suomalaista junttia, joka ei osaa lukea näitä lukuja.

Gravatar
KimmoK
Et ole ennenkään kyennyt tutkimaan yhtään mitään, etenkään Ukrainaan liittyvää.
Kirjoitus ei sikäli yllätä, joskin oksettaa.

Varmasti osa uhreista on sivullisia, mutta niskalaukauksella teloitettuja, silminnäkijöiden todistamia, kädet sidottuja, videolle tallennettuja, yms. jne on yllin kyllin.
Lisäksi suurin osa Uhreista on syntynyt aikana jolloin Ukraina ei ollut valtaamassa aluetta takaisin.

Helpointa on todeta Venäjän valehtelu. Syytön ei valehtele.

Gravatar
Matti maalta
Toki on monen monta teloitettua. Mutta kenen toimesta? Butshan pormestari todisti 31.3. kaupunkinsa vapautetuksi. Teloitettujen kädet oli sidottu ainakinjoissain tapauksissa valkoisella nauhalla tai sitten ko nauha oli jossain muualla teloitettujen ruumiissa? Miksi? Venäiset käyttivät valkoista nauhaa tunnistamaan paikalliset muista. Ukrainalaiset ja erityisesti ne natsit tulkitsivat nämä pettureiksi ja sitä myöten teloitettaviksi.
Ja silminnäkijät sitten. Kuka uskaltaa todistaa tällaisiin tekoihin syyllistynyttä voittajaa vastaan? Tässä videossa muuan todistaja todistaa: https://libyancivilwar.blogspot.com/2022/04/who-killed-oleg-abramov.html

Gravatar
KimmoK
"Venäiset käyttivät valkoista nauhaa tunnistamaan paikalliset muista."
Asiasta on useampikin tarina miksi Venäläiset pakottivat siviilit käyttämään valkoista nauhaa. Sama on nähty Mariupolissa Venäjän valtaamilla alueilla.
Ilmiselvä syy on toki se että silloin he toimivat ihmiskilpenä.

"Ukrainalaiset ja erityisesti ne natsit tulkitsivat nämä pettureiksi ja sitä myöten teloitettaviksi."
Se on sinun ja muiden venäläisten fantasiaa kunnes toisin todistetaan.

"Tässä videossa muuan todistaja todistaa"
Ja Venäjän fanit keksii höpösyitä miksi kyseessä olisi valehtelu. Aivan kuin ne eläviksi väittämänsä ruumiit.

Voi olla että joku Azov pataljoonan 180:stä natsista on vielä hengissä ja sattui paikan päälle, vielä on pitkä matka todistaa että sellainen olisi teloitusten takana.

Edellinen 8 vuotta osoittaa kuinka armotonta Venäjän teurastus Ukrainassa on. Nythän heidän virallinen uutisointinsakin myöntää että tarkoitus on hävittää Ukrainalaiset.

Gravatar
Matti maalta
"Asiasta on useampikin tarina miksi Venäläiset pakottivat siviilit käyttämään valkoista nauhaa. Sama on nähty Mariupolissa Venäjän valtaamilla alueilla.
Ilmiselvä syy on toki se että silloin he toimivat ihmiskilpenä."
? ? ?
Ilman nauhaa ei voi olla ihmiskilpi??!!


Piilota kommentointilomake