Päivän someraivo kohdistuu tietenkin iltasanomien esittelemään luuseri-Juusoon jota työt eivät sitten kiinnosta pätkääkään. Kuten arvata saattaa, moista Juusoa on tietenkin todellisesta elämästä turha etsiä sillä tämä on tyypillisiä iltiksen ”uutisia” jotka nojaavat villiin mielikuvitukseen ja venyvään käsitteeseen journalistiikan hyveistä. Ei se valemedia  suinkaan rajoitu nettisivustoihin vaan kyllä niitä osataan markkinoida isoistakin lehtitaloista. Luuseri-Juuso, jonka linkki on tässä

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005409618.html

jatkaa samaa kampanjasarjaa joissa on aiemmin kunnostautuneet siivooja-Maria, skeittari-Juuso ym mielikuvitusolennot. Jatko-osaan kuuluu aina haastattelu pettyneen ”yrittäjän” valittelut kuinka hän ottaisi jengiä töihin huippuliksalla mutta moisia rontteja ei saa alas pankonpäältä kun työkkäritulot on niin isot, ettei työnteko voisi vähempää  kiinnostaa. Laitoin tuon yrittäjän tuohon lainausmerkkeihin sillä  salaperäisesti nämä ”yrittäjät” tuppaavat olemaan vailla nimeä ja edes  ammattiryhmää ei mainita jossa näitä  vapaita työpaikkoja tekeville piisaa. Eikä heillä voi ollakaan nimeä, yhtä vähän kuin sillä vastapuolen laiskureilla, joita Iltasanomat niin hövelisti esittävät, sillä hehän ovat mielikuvitusolentoja.

498033
Matkalla työnahkuun...

Keksityt uutiset saavat tietenkin kansalaisten kommenttiosiot heräämään. some-raivon riehumaan ja kiivastuneet kansalaiset tarttuvat blogialustaansa että eikö näitä sosiaalihuijareita mikään saa kuriin. Minä en kyllä ymmärrä miksi kiivailla mielikuvitusuutisten vuoksi -  nehän ovat osa laajempaa valemedian käsitettä. Juttu menee vaan niin että päätoimittaja käskee toimittajaa kirjoittamaan mielikuvitusuutisen koska  vastaavasti pääministeri on käskenyt päätoimittajaa tekemään niin. 

Iltasanomat on kenties pahemmassa riippuuvuussuhteessa istuvaan hallitukseen ja sen politiikkaan mitä YLE oli vielä Jääskeläisen aikaan.  Se vain tekee sen paljon falskimmin, provoisvasti ja vääristellen. Sehän alkoi jo Stubbin aikana jolloin erityisesti Iltasanomat ja YLE kunnostautuivat legendaarisen ryssävihan lietsonnassa, koska kansalaisille piti kaupata talouspakotteet ja siirtää näiden mielipiteitä piirun verran Natoon päin – nyt on otettu agendaksi Sipilänhallituksen työllisyyspolitiikka, josta ei tunnetusti sadistisia käänteitä ole puuttunut.

fylla 37009396
Korvauspäivä...

Kuten eräs opettajatuttavani minulle tokaisikin, kansan sivistystilalle tekisi hyvää jos iltalehdet lopetettaisiin.  Minä en ole ihan samaa mieltä. Iltalehden päätoimittaja pitää vielä jonkinlaista journalismin lippua pystyssä, kun taas Iltasanomat on jo pitkään röhkinyt mutasarjassa. Uskottavuudessaan se kilpailee jossakin MV-lehden ja Seiskan välimaastossa. Tämä Juuson tekaistu tarina vain on yksi monista.

Asiallisesti ottaen jutun faktapuolet voidaan todeta heti. Mikäli asiat olisivat kuten lehtijuttu antaa ymmärtää, Juuso ei ole tehnyt eläissään päivääkään rehellistä  työtä, ja vielä vähemmän viitsinyt opiskella mitään peruskoulun jälkeen, hän ei voisi myöskään saada työmarkkinatukea. Yksinkertaisesti siksi, ettei ole työkelpoinen.  Iltiksen toimittaja on vain lukaissut mitä työmarkkinatuen kriteerit ovat, mutta ei ole ymmärtänyt, että  työnahkijaksi itsessään ilmoittautuminen tyssää olemattomaan työ- tai opintohistoriaan koska ei pysty todistamaan olevansa työkykyinen. Satun tuntemaan nämä asiat koska olen itse keikkunut työttömänä enemmän tai vähemmän pitkiä aikoja jokaisella vuosikymmenellä aina 80-luvulta asti ja voin väitellä vaikka maailmantappiin ketkä ovat korvauksiin oikeutettuja ja ketkä eivät.

Tämä nyt oli yksi esimerkki nykyisin valtamediaankin soluttautuneista valeuutisista. Toivotaan että jopa Iltasanomat ryhdistyisi sen verran ettei toista kertaa tarvitsisi palata aiheeseen. Soisi myös tavallisille ihmisille ymmärryksen kykyä lukea mediaa järjen kanssa ennen kuin suivaantuu turhasta.

Jukkis

Jukkis
Gravatar
Kaleeriorja
Palkatonta orjatyötä teettävien yritysten lista:

https://m.facebook.com/Orjafirmat/?refid=13
https://www.orjafirmat.fi/boikottilista/

Boikottilistalta löytyy niin suuria kuin pienempiä yrityksiä, säätiöitä, kaupunkeja. Tässä muutama "teeveestä" tuttu: Barona, Berner, Finnair, Fazer, Kesko, Handelsbank, Hesburger, Ikea, Masku, ISS, Iin Kotipizza, Korkeasaari, Naisasialiitto Unioni, Nestle, Oulun kaupunki, Raahen kaupunki jne. Erikoisin listalla olevista on Yhdistyneet Kansakunnat eli YK... joka hakee suomenkielistä harjoittelijaa Brysseliin. Millähän tämäkin harjoittelija aikoo elää ja asua, kun työnantaja itse on määritellyt orjuuden seuraavasti:

Kansainvälisten (YK, ILO, OECD, ihmisoikeusjärjestöt jne.) määritelmien mukaan ORJUUS ON:

1. TYÖTÄ, JOSTA EI VOI KIELTÄYTYÄ.
2. TYÖTÄ, JOSTA EI SAA RIITTÄVÄÄ TOIMEENTULOA.
3. TYÖTÄ, JOHON EI VOI VAIKUTTAA.
4. TYÖTÄ, JOTA EI VOI VALITA.
5. TYÖTÄ, JOHON JOUTUU PAKOTETTUNA.
6. TYÖTÄ, JOSTA KIELTÄYTYMISESTÄ SEURAA RANGAISTUS.

Gravatar
Ryöpistynyt kulija
Menee hyvin maku hauskoista ja hyvistä teksteistä kun vilisee kirjoitusvirheitä.
Gravatar
Näin on
Tapahtumasarja on ollut seuraava: Pääministeri-Paavo (nimi muutettu) on ensin hyperventiloinut kuultuaan työvoiman tarvitsevan palkkaa korvauksena työpanoksesta. Pelkkä kristinuskon käsite työn ilo ei riitä Suomen pakkasissa. Tämän jälkeen esikunta on pitänyt aivoriihen. Riihestä johtaa putki iltiksen toimitukseen joka kiltisti latoo aivopierut lehteensä. Työmaat seisovat ja netti takkuaa kun raivostuneet työnsankarit haukkuvat satuhahmoja. On oikeistopiirit Mein Kampfinsa lukeneet. Sehän kehoittaa latomaan emävalheita. Nehän uppoo kansaan.
Piilota kommentointilomake