Suomi 100-vuotta päivä se vaan tulee lähemmäksi kaiken aikaa. Vaan mitä se on se itsenäisyys ja itsenäinen ajattelu? Miten se ilmenee ja miten sen pitäisi ilmetä? Tehdäänpä pieni katsaus johtajiimme ja katsotaan ovatko he aina toimineet vanhalla  viisaalla periaatteella että maa ensin ja sitten vasta kaikki muu. Älkää järkyttykö.


Tarinamme alkaa jo 1990-luvun puolivälistä jolloin kaikki alkoi mennä asteittain vikaan....

lipponen
Vanha Tantor Paavo Lipponen on ollut (onneksi) hiljaista poikaa sen jälkeen kun mittautti kannatuksensa pressanvaaleissa jossa jäi pien- ja mikropuolueiden kannatuslukuihin. Arvattavasti Lipponen hautoo tätä edelleen.

Paavo Lipponen muistetaan, jos ei muusta, niin jurosta habituksesta ja kuuleman mukaan vaikeasta luonteesta joka ilmenee ainakin pitkävihaisuutena. Pääministerinä ollessaan kunnostautui sillä, että sai ns. washingtonilaisen herätyksen ja alkoi myymään valtionomaisuutta kunnes kaikki oli myyty ja valtion omat tulonlähteet tukittu. Ei kuulosta kauhean isänmaalliselta teolta myydä  tuottava teollisuus ylikansallisille yhtiöille pilkkahintaan mutta näin vaan äijä  teki – ja sittemmin onkin valtiovaltamme ollut entistä enemmän riippuvaisempi verotuloista, jotka tämän tempun jälkeen kiskottiin tappiinsa. 

matti vanhanen
Loppujen lopuksi olen aina pitänyt Vanhasta fiksuna miehenä vaikka hänkin oli yksi nivel itsenäisen tasavaltamme alasajossa.

Matti Vanhanen oli omissa silmissäni aina fiksun oloinen ja muistelisin hämmästyneeni että hän jätti lopulta  paikkansa jonkun lautakasajupakan takia, joka ei nyt niin vakavalta kuulostanut. Siinä välissä sitten nähtiinkin Kiviniemen hallitus josta ei paljoa kenellekään mieleen jäänyt. Vanhanen ei periaatteessa muuten tehnyt isänmaan vastaisia tekoja kuin siinä, että hän tilasi hallituspäätökset amerikkalaiselta lobbausyhtiöltä, joka tietenkin oli kaikkea muuta kuin vilpitön. Lobbareiden kehotuksesta maamme teollinen kapasiteetti siirrettiin Kiinaan – ilmastonmuutoksen verukkeella – ja tästä suoneniskusta ei ole  vieläkään toivuttu.

katainen
Katainen karkasi - tämä on oikea termi -  kesken hallituskauden Brysseliin kun tajusi että on astunut itseään suurempiin saappaisiin.

Jyrki Kataisen hallitus vastaavasti muistetaan päättämättömyydestä ja nk vatuloinnista – tosin Sipilä on tämänkin ennätyksen rikkonut.  Katainen oli ensimmäinen joka keksi miten pyörittää budjettia kun ei omaehtoista varainhankintaa enää ollut ja maksukykyiset yritykset siirsivät kirjansa ja kantensa Viroon tai vieläkin kauemmaksi. Hän keksi suruttoman velanoton ja vaikka velanotossa ei sinänsä pahaa ole – niistähän ei tarvitse kuin maksaa korot takaisin – on se kuitenkin päätäntävallan siirtämistä ylikansallisille pankkijäteille. Velkatalous onkin entistä tiiviimmin sitoutunut kaikkiin mahdollisiin ja mahdottomiin sopimuksiin kaikilla mahdollisilla tasoilla, ja suvereenisuuden liikkumatila on nykyisin yllättävän kapea. 

Mehän muistamme että Katainen sai sittemmin huippuviran kun petasi Kreikan tukipaketit.

stubb
Stubb oli poliittinen vehkeilijä joka toimi ulkovaltojen hyväksi ja vihasi itsenäistä Suomea lähes vilpittömästi.

Aleksander Stubb ja hänen hallituksensa yllättivät kaikki. Stubbin tehtävä oli vain luotsata puoluekannatus vaaleihin saakka mutta kukaan ei osannut arvata että pepsodenttipojan silmien takana piileekin vaarallinen piilohullu  jolle oli ominaista äärimmäinen holtittomuus. Stubb, ulkosuomalaisena,  on sitä osastoa jolle koko itsenäisyys merkitsee vain muinaisjäännettä ensimmäisestä maailmansodasta, liitti Suomea liittovaltioksi, osaksi Naton koalitiota, muovasi valtamediasta valeuutisten propagandatorven, kiihotti kansaa ja oli niin amerikkalaisvetoisen politiikan kannalla, että on syytä vakavasti pohtia oliko ja onko hän oikeasti jokin CIA-agentti? Lopulta Kokoomus itse erotti hänet kun puolueen silmät alkoivat avautua.

sipila
Sinänsä Sipilän leppoisan ja pappamaisen habituksen taustalla asustaa läpeensä kiero keinottelija, nepotisti, talousrikollinen ja hyväveli -kerhon ylikingi.

Juha Sipilän hallitus on lyhyessä  ajassa osoittanut legendaariset otteensa. Tämä hallitus ei enää tee politiikkaa vaan historiaa – tietenkin kaikessa pahassa. Sipilän näkemys yhteiskunnasta on yhtä kuin sen pienilukuinen eliitti – erityisesti sukulaiset – joita hän suosii ja muut saa olla oman onnensa nojassa. Sipilän hallituksen tehtävä on myydä vielä se vähäinenkin joka vielä  on olemassa eli infra; tieverkko, junarata, postilaitos, sairaalat ja mikä nyt edes vähän rahanarvoiseksi voidaan katsoa. Kaikki. Hyväveli –verkko jo hierookin käsiään.

Suhteellisen lyhyessä ajassa maa on raunioitettu lähes tyystin. Sen oma rahoituspohja on kokonaan kadonnut, palvelut heikennetään myyntikuntoiseksi, teollinen kapasiteetti loppunut aikaa sitten, ja hommaa pyörittää velkatalous.  Tehkää tästä omat johtopäätöksenne.

Suorastaan hävettää aloittaa tässä valossa minkäänlaisia itsenäisyyden satavuotisjuhlia.

Jukkis
Gravatar
Maamyyrä
Itsenäisyys loppui kestettyään 78 vuotta, loput 22 vuotta tasavaltaisesta valtiosta on tehty yritys, joka on EU:n pelkkä feikkijäsen. Rahat, kulta ja varallisuus on hukattu sinne ja käytännössä pöytä on putsattu täysin. Ei ole aihetta juhlia satavuotiasta suomea, kun sellaista ei enää ole. Juhlikaamme maamme uudelleen syntymää, senkin aika tulee alkaen 6.12.2017.
Piilota kommentointilomake