Oon kattellu sivusilmällä tuota tulevien olympiakisojen venäläisboikottia. Tuskin siinä on niinkään dopingilla  asian kanssa mitään tekoa vaan tämä lienee sitä samaa boikottikiusaa jota Venäjä on saanut kärsiä viime vuodet. Se sama vanha  Krimin niemimaahan siellä taustalla kummittelee ja erityisesti eräskin Sevastopolin laivastotukikohta joka amerikkalaiskäsissä olis antanut jenkeille seudun yliherruuden.Vallankaappaus Ukrainassa oli varmaan yhdeltä osaltaan suunniteltukin sen osalta että tuleva –länsimaiden rahoittama – vallankumousjuntta ensitöikseen karkoittaa sevastopolin laivastotukikohdasta venäläiset ja lahjoittaa sen kultalautasella amerikkalaisille. Vaan vituilleenhan noin ponnekas suunnitelma sitten meni, kun uusnatseista koostuva vallankumousjoukkio suorastaan pakotti krimin irtautumaan ukrainasta ja tähyämään osaksi  Venäjää. Ja sitähän ei amerikkalaiset sitten koskaan voineet antaa anteeksi.

Krimin miehitys vihreine miehineen oli se juttu josta meilläkin mediat repi otsikoita mutta sillehän ei kukaan mitään voinut että kansanäänestys meni silti puhtain jauhoin, vihreitä miehiä ei koskaan nähty mailla eikä halmeilla ja koko juttu oli vaan kiukustuneen John Kerryn sävellyksiä joka aloitti painostuksena nämä venäjän kauppaboikotitkin. Eikä se koskaan sittemmin rajoittunut näihin tuonti- ja vientikieltoihin.

inequality
Euroviisujen voittaja leivotaan; puhelinäänestäjät vs tuomaristo.

Euroviisut oli varmaan se joka näytti kaapin paikan.  Länsimaat kun yhteisestä sopimuksesta eivät äänestäneet venäläisesiintyjää edes pisteen edestä mutta sitäkin hanakammin ukrainan viisuehdokasta. Mielenkiintoista tässä on että ihmiset kyllä äänestivät venäläistä jopa  voittajaksi asti mutta tuomarineuvosto käveli äänestäjäkunnan ylitse. Venäläisehdokkaan tappioon oli tietenkin perusteltu syykin: Sevastopolin laivastotukikohta ei ole amerikkalaiskäsissä.

Tästä sitten peli jatkui kohti jalkapallon EM-kisoja jossa venäläiset suljettiin kisoista pois ehdollisena tuomiona. Tämä tarkoittaa että jos ja kun venäläiset olisivat nousseet alkusarjasta, heidän tiensä olisi evätty. Tähän ei kuitenkaan tarvinnut joutua, sillä masentuneet venäläiset hävisivät lähes kaikki ottelunsa. Syy tälle diskalifaatiolle oli tietenkin ilmiselvä: Sevastopolin laivastotukikohta ei ole amerikkalaisten hoteissa.

unfair competition mehdi amini
ja venäläisurheilija lähtee radalta kaksi...

Urheilulla toki jatketaan sillä melkoista kädenvääntöä käytiin jotta venäläiset olisivat saaneet pitää ensi vuoden jalkapallon MM-kisojen isännyyden. Amerikkalaisten bravuuritemppu oli esittää että FIFAn johto olisi antanut venäläisille kisaisännyyden lahjuksia vastaan ja hetken näytti hyvältä että saadaan kisat uuteen jakoon, mutta sitten nousi mutka matkaan.  Muutkin maat olivat lahjoneet FIFAa ja tuli selväksi että juttua ei kannatakaan pöyhiä tämän enempää koska seuraava syyttävä sormi olisi osoittanut Qatariin. Tällä kertaa siis Sevastopol jäi venäläisille.

Nyt on menossa sitten olympialaiset ja tyylin mukaisesti venäläisurheilijoita on ihan mukavasti nöyryytetty ja halveerattu länsimedioissa. Sitä luulisi että ne siellä muuta teekään kun piikittelee itteensä. Vaan kuten dopingin suomalaisedustaja niin nasevasti kommentoi kun mukana on urheilijoita joita ei ole koskaan epäiltykään dopingista, niin hän totesi ettei todisteilla ole aina niin väliäkään vaan vähän niinku yleiskuva ratkaisee. Yleiskuva on tietenkin että Sevastopol on venäläisten eikä amerikkalaisten käsissä.

Ihan tässä  mielenkiinnolla odottelee mitähän seuraavaksi? Tunnetusti kiusa se on pienikin kiusa.

Jukkis