Mihin se meidän Suvi Linden on oikeastaan mahtanutkaan sekaantua? Tarinassa on trillerimäisiä aineksia joten esitän tässä oman versioni mitä siellä on saattanut tapahtua ja miksi. Pakkohan tässä on kansalaisjournalismia harrastaa sillä asiaa on medioitu sellaiselle polulle, että isot pojat pysyvät piiilossa. Aikoiko Suvin henkivartija todellakin tuoda salkullisen heroiinia tullista läpi?Tarina alkaa siitä kun Ugandan presidentti Yoweri Museveni päättää uudistaa asevoimiensa tiedustelukapasiteettia. Hän antaa valtuudet Ugandan turvallisuuspalvelun ISO:n johtajalle eversti Bagyenda Kakalle, joka listaa mitä hän tarvitsee ja ketkä niitä pystyvät toimittamaan. Kirje lähteekin maailmalle vaikka myöhemmin Kaka väittää sitä väärennetyksi. Tarjousta on pyydetty selvästi sekä Ruotsista että Suomesta.

Ensimmäisenä apajille iskee ruotsalainen Alex Nordlarndar Sebastian Andreas  mutta perässä saapuu myös Suvi Linden. Miksi Suvi Linden? Hän on epämääräisen NxtVn:n hallituksessa jossa on on myös veljensä Seppo Lindén. Mielenkiintoisesti muita hallitusjäseniä ovat kolme egyptiläistä Akram Emil Farag, Alhamd Alkhayat, Khaled Naguib Zaky Sedrak, kuwaitilainen Ali A. A. Alzaben ja yksi Arabiemiraateissa asuva australialainen Nicholas John Fortune.

NxtVn on jonkinlainen huolintafirma joka tuo ja vie kaikkea epämääräistä, lähinnä militaarikamaa, ja ainoa sen näkyvä toiminta näkyy olevan varastojen vuokraaminen jotka kuitenkin hylätään hyvin pian. Ilmeisesti niitä käytetään väliaikaisina lastauspaikkoina laatikoille joiden sisältö ei kestä lähempää eettistä tarkastelua. Ymmärrettävästi Hollanti on tälle yritykselle pääkallopaikka koska Hollannin kautta virtaa tavaraa ympäri maapallon ja tuhansia kontteja lähtee sieltä jokaiseen ilmansuuntaan.

lord of war wallpaper 17
Pois alta! Patria on täällä!

NxtVn on erikoistunut tietokonepuoleen. Meillähän on mainittu Suvi Lindenin olevan todellinen YK:n hyväntahdonlähettiläs, joka vie laajakaistoja köyhimpiinkin maihin. Tämä on kuitenkin pelkkää peitetarinaa sillä ”Yrityksemme TTCG Finland Oy on yksi tärkeimmistä konsulttien edustajista, jotka edustavat useita eurooppalaisia ​​yrityksiä puolustus-, sotilaskoulutus-, tietoturva-, valvonta-, mediavalvonta- ja kattavuusaloilla, hallituksen valvomissa seurantajärjestelmissä, pimeissä web-ratkaisuissa, valvontaohjelmissa” kuten se todellinen esite asian ilmaisee. Kyseessä on siis cybersotaa; vakoilu, manipulointi-  ja tarkkailuvälineistöä.

Yritykset eivät voi tai halua käydä suoraa kauppaa Ugandan kaltaisten maiden kanssa. Siksi bisnekset hoidetaan yleensä arabialaisten tahojen kautta, ja NxTVn on tässä oiva sarana arabien ja suomalaisten high-tech –osaajien kanssa. Nämä konsulttifirmat esittelevät tuotteet, solmivat kaupat, hankkivat välivarastot ja pitävät vaarin, että kontti lähtee Rotterdamin satamasta ajallaan. Sekä tietenkin huolehtivat myös rahaliikenteestä.

LordofwarFeature 660x330
Sir! Teillä voi olla kenties kultainen AK-47 mutta se on - anteeksi vain - toivottoman vanhanaikaista. Oletteko tutustunut uusimpaan cybersotateknologiaamme? Suvi Lindenin pestaama myyntikonsultti Tuomas Teräsvuori liiketoimien ytimessä.

Nyt on vain niin että Suvi Lindeniä ei uskalla päästää yksin Ugandan kaltaiseen maahan. Kotimainen hämäräeliitti, joka on jonkinlainen Patrian ja puoluejohdon liitto, keksii Tuomas Teräsvuoren, kovanyrkkisimmän kokoomuslaisen, jolla on turva-alaa takana. Suomeksi tämä tarkoittaa portsarialaa ja Teräsvuorella on tämänkin takia vähintään epäsuoraa ja välillistä yhteyttä United Brotherhoodin kaltaisiin liivijengeihin. Tätä parempaa henkivartijaa ei Linden enää voikaan saada.

Sitten alkaa asiat mennä vikaan kun ensin löytyy kuolleena ruotsalainen ja sitten vielä Teräsvuorikin. Annetaan ymmärtää että Teräsvuorella on ollut huoneessaan pienet tervetuliaisjuhlat joihin kuuluu paikallinen luksushuora ja vähän kokaiinia nenään. Totuus voi olla toisenkinlainen, sillä ugandalainen media, johon ei tietenkään ole sataprosenttisesti luottamista, viittaa neljääntoista säilykepurkkiin täynnänsä heroiinia. Säilykepurkkeja suositaan koska huumekoirat eivät haista metallin läpi. Sellainen määrä joka pitäisi Suomen pollessa hyvän aikaa ja vaikea ei ole ajatella, että Teräsvuori on päättänyt tehdä omaakin bisnestä siinä sivussa. Ostaa halvalla pollea Ugandasta ja käyttää levittäjinä kotimaisia liivijengejä netoten kivasti. Luottaen siihen että arwokas kauppavaltuuskunta ex-ministereineen ei ole ensimmäisenä tullissa vaan saavat pikemmin VIP-kohtelun ja matkalaukkuihin suhtaudutaan samalla arvokkuudella kuin diplomaattipostiin.

Ainoa vaan että kapinallisia ei ajatus ilahduta että maahan tulee monitoreja joista heitä voidaan kuunnella, levittää kyliin vastapropagandaa ja peilata sijainteja joka yleensä tietää niillä kulmilla napalmi-iskuja. Kapinalliset eivät suinkaan kyki viidakoissa vaan ovat soluttautuneet myös poliisiin ja turvallisuuspalveluun sekä tottakai armeijaan. Ensin kuolee ruotsalainen ja sitten perään Teräsvuorikin. Sitten alkaa vessa palamaan. Ensin Kaka kiirehtii kiistämään kirjeensä aitouden, Ugandan presidentti kieltää että olisi jo varannut audienssin ruotsalaiselle, ja koska Suvi Linden on tietokonesoftan ohella myös päättänyt jättää parit Patrian esitteet, suomalaiset pimittävät asiaa korostamalla Patrian panssariajoneuvoja – nehän eivät ole defensiivinä aseina sillä tavalla epäilyttäviä. Cybersofta sivuutetaan kokonaan.

15811726 303
Suvin tietokonekoulun onnelliset oppilaat välitunnilla.

Kotimainen mediakin ymmärtää jättää pöyhimisen tiettyyn rajaan. Päätoimittajat saavat puhelun korkealta taholta joka antaa ymmärtää että ensi vuonna lehdistöavustus voi olla isompikin, jos tiettyjä asioita ei uutisoida ja vaikka tässä on tutkintalinjaa Keskusrikospoliisille, sekin saa soiton sisäministeriön kansliasta jossa puhutaan jotakin ”kansallisista eduista”. Jäljet kun johtavat mahdolliseen salkulliseen heroiinia, epäilyttävään sotilasmateriaaliin tietokonesoftan puolella – joka ilmeisesti on jonkun Patrian suunnittelemaa – ja kokoomusvaikuttajiin. Suvi Linden varmasti ymmärtää olla hiljaa. Ilmeisesti hän oli Ugandassa hetken aikaa pidätettynä – tai pikemmin kuulusteltavana – jossa kuulustelijat toivat esiin, että heitä ei parane sekoittaa tähän, arabialaiset liikekumppanit kuin kotimaiset tuottajat eivät niin ikään halua mainosta. Siis: Case Closed!

Jukkis