Yksinoikeudella: Sinikivi kysyy – Suvi Linden vastaa. Hän on lopultakin suostunut valottamaan tapahtumia Ugandassa. Luettuamme tämän ymmärrämme monia asioita. Kai se on sanomattakin selvää että haastattelu on tottakai aito sillä eihän tässä mitään valemediaa sentään ylläpidetä. Eikä vihjattais mitään matkan tarkoitusperistä jollei ne olis täyslaillisia. Kunnianloukkauskannehan siitä rävähtäisi.Te olette olleet pitkään mediaa piilossa mutta nyt avaatte suunne – ja vielä tälle meiän Sinikivelle?

- Joo, tässä on ollut kaikenlaista kuten kuvitella saattaa, mutta ennemmin tai myöhemmin oli kolostaan tultava esiin.

39 4651065a86a33a143ec
Golf-ministeri Suvi Linden myöntää että oltiin vähän heroiinikaupoilla jotka meni mönkään. "Kamakin perkele jäi kytille"

- Mitä siellä Ugandassa tapahtui?

- No me mentiin sinne ton edesmenneen Teräsvuoren kanssa. Afrikka on sellainen kulmakunta ettei sinne oikeen kannata mennä ilman henkivartijaa ja mulle suositeltiin tätä Teräsvuorta. Se on kokoomuslainen, kovanyrkkinen portsari ja hillunut liivijengienkin kanssa. Muun muassa ajaneet villit portsarit lipettiin kapakoiden ovilta jotta jengit ottais markkinat haltuunsa. Tästä oli muuten M.O.T –ohjelmassa juttua.

Ja sitten?

Idea oli tutkia liiketoimintamahdollisuuksia eli suomeks sanottuna Teräsvuori ehdotti että haetaan pollea sen alkujuurilta saakka.

Pollea?

Siis heroiinia. Kyl mäkin laskeskelin mikä siellä päässä on puhtaan ja leikkaamattoman raakakilon hinta. Sitä voi jatkaa vaikka millä määrin että se on katukelpoista suomalaiseen makuun. Yks myyntiannos on 0.015gr ja siitä saa netottua 150e/gr eli se aine on painonsa kultaa – se pitää vaan saada Suomeen saakka.

Ai sellaista bisnestä?

No eihän mun tason ihmisen parane kärähtää sellaisista hommista. Sovittiin et käy miten käy, mua ei parane sekoittaa siihen. Asutaan eri hotelleissa ja se tapaa paikalliset diilerit ja mä pysyn kaukana sillä välin. Mä vaan rahoitan pääoman kun sillä ei ittellä ei ollu fyffee sellasia summia.

ja teillä sit oli?

No onhan mulla tota sopeutumisrahaa mällättäväks saakka. Tottakai mä pystyn rahottaan moisia hankkeita....ja sit saan Suomen päässä rahani kymmenkertaisena takaisin. En mä tietenkään oo niin tyhmä että oisin antanu rahaa Teräsvuorelle ja se olis yksin hoitanu koko keikan. Halusin pysyä rahojen lähellä. Kyl munkin mainetta tarvittiin lisäks muulina kun mentiin monestakin tullista yli. Mun ja mun seurueen kamoihinhan suhtaudutaan kun diplomaattipostiin kun ollaan tärkeitä ihmisiä.

image568686
Suvi myöntää olevansa ihastunut Ugandaan edesmenneen Idi Amin Dada -diktaattorin vuoksi. "Se kaveri tiesi miten lehtimiehiä kohdellaan".

Että olette sekaantunut noin raskaaseen huumekauppaan?

Me ollaan hei kansalaisia rappeutuvassa kulttuurissa – ja mitä eliitti edellä, sitä kansalaiset perässä.

No sit se murha?

Ei se ollut mikään murha vaan tää hölmö teki kaupat ja sit meni piikitttään sitä itteensä aavistamatta miten vahvaa kamaa se oli. Yliannoshan siitä seurasi ja sen myötä kuolema. Ja tietenkin se oli jättänyt ne säilykepurkitkin sinne hotellihuoneeseen poliisin löydettäväksi. Nehän oli täynnä heroiinia koska koirat ei haista metallin läpi, koska ne piti muiluttaa säilykepurkeissa rajan yli.

Mut voiko tää olla näin yksinkertaista, entäs se naapurihotellissa kuollut ruotsalaismies?

Samma på här. Tiedä sitten oliko ne ugandalaiset ketkut panneet siihen jotain myrkkyä sekaan mutta veivi pois sekä meiän että niitten joukkueelta.

No mitäs sitten?

Mä  löysin sen Teräsvuoren sieltä oksennuksen keskeltä ja aattelin et nyt vessa palaa. En mä halunnu koskee niihin purkkeihin ees yhden sormenjäljen edestä. Aattelin et mä vaan leikin tyhmää. Kun mä olin ugandalaisella poliisiasemalla selvittämässä juttua, mä olin ihan autuaan tietämätön niistä purkeista saati sen bisneksistä. Korostin et se oli mukana vaan henkivartijana enkä ees tuntenu sitä kauheen hyvin. Tajusin vaan että mä hävisin tukon rahaa, mut maine pysy kun pysyin tarinassani.  Niin… ja menetin erityisesti ne voitot mitkä piti saada kun Teräsvuoren piti antaa suomessa ne purkit liivijengille.

Oliko tää koko tarina?

No oli tässä vähän muutakin. Mä sekaannuin tähän sillain että haalin Patrian johtajilta jotain myyntilupia Teräsvuorelle, että sen olis helpompi asioida tullisetien kanssa. Olis niinku dokumenttia millä selittää matkan tarkoituksia. Muutenhan ne olis kollannu sen persreikää myöten. Et kuule arvaakaan mitä yks allekirjoitus oikeassa paperissa saa aikaan. Sen kun hurahtaa tullien ohi VIP-linjassa.

Kyllähän te ymmärrätte että Tehän tunnustatte tässä raskaanluokan rikoksia? Näistä puheista saa helpolla kymmenenkin vuotta linnaa?

Hah! Mähän oon eliittiä. Ei meitä tavalliset rosikset koske. Ne on tarkotettu rahvaalle. Nuo katujen hampuusit niihin joutuu muttei koskaan tälläset meikäläiset. Me voidaan huoletta rahoittaa, salakuljettaa ja ostaa vaikka millaisia määriä heroiineja. Mehän voidaan vaikka ampua joku ilman seuraamuksia. Mulla on täällä käsilaukussa tällänen helmikoristeinen kakskakkonen, haluaako toimittaja että ammun häntä rintaan ja kattotaan sitten millaisen tuomion saan. En minkäänlaista.

Jätetään välistä. Minä uskon suosiolla. Mutta aika itsevarmasti pelaatte.

Ja hyvästä syystä. Tää olis ollu monimiljoonainen diili. Laske itte millaisista summista puhutaan kun tuodaan suur-Helsingin alueelle pari kolme kiloa raakapuhdasta. Kai sen nyt järkikin sanoo, että mä oon lähinnä pankkina ja muulina peitetarinani takia, mutta mun takana on isoja poikia enemmänkin, jotka tiesi mistä on kysymys.

Ketäs nää isot pojat on?

Kaikki ne joita kiinnostaa miljoonatienestit. Viittaan erityisesti kokoomuksen tiettyihn tahoihin. Kai sä tajuat et jos mut olis pidätetty tästä aiheesta, paljonko mä oisin voinu vetää jengiä mukanani? Paljonko sieltä tulee esiin yhteyksiä puolue-eliitin ja vaikka liivijengien yhteyksistä. Tottakai se rikollinen raha johonkin päätyy ja varsin usein rakennusformojen kassoihin, siis noin yleisesti. Hommaan on sekaantunu vaikka ketä

No mites tästä eteenpäin?

Kai mä jatkan vaan näitä uusien liiketoimien etsimistä, sillä ikinä ei tiedä missä se iso raha luuraa. Ehkä mä opin tästä tarinasta et hyviä apulaisia on nykysin vaikee saada.

Jaha?

Ja sä pidät tietenkin tästä asiasta suus kiinni. Parempi ettei tätä haastattelua näy sit missään julkisesti.

Jukkis