Palaan vielä Suvi Lindeniin sen verran että vedän yhteenvedon tiedonsirpaleista joita mediassa on Ugandan osalta ollut. Sopeutumiseläkeläisen rooli ei olekaan niin viaton kuin annetaan ymmärtää ja ymmärrämme myös miksi hänellä ei ole niin kiire kotimaahan vastaamaan kiusallisiin kysymyksiin.Ei kainostella yhtään. Kun edesmennyt Teräsvuori ja Suvi Linden astuivat lentokoneesta Entebben lentokentälle, heitä vastassa oli nainen joka sittemmin on pidätettynä Teräsvuoren kuolemaan liittyen. Ja kun Teräsvuori kuoli ilmeisemmin myrkytettyyn kokaiiniin, on ilmeistä että nainen kuului johonkin sikäläiseen huumeliigaan, joiden jäseniä on tällä hetkellä tyrmässä 4-5 kappaletta.

Suvi Linden sanoi olleensa mukana avaamassa liiketoimintamahdollisuuksia, kuten hän asian ilmaisi, mutta tämänhetkisten mediatietojen mukaan hänen ainoat tapaamansa ihmiset ovat olleet näitä lentokentällä vastassa olleita kilomiehiä. Tämä on näemmä se asia jota media ei halua sanoa ääneen vaikka kertookin asian yksityiskohtia erottaen ne toisistaan.

21819784 133788857247930 5746930696069316608 n

On enemmän kuin luultavaa, että Teräsvuori on liikkunut yksinomaan huumekaupoilla. Tämän paljastaa ugandalainen media. Heti alussa se mainitsi Teräsvuoren kuoleman ja että hänen naamallaan ja suussaan oli jotain ruskeaa mönjää, yksityiskohta jonka Kampalan poliisi vahvisti.  Tässä mielessä mediatiedot ovat tältä osin luotettavia joten voi ottaa esiin myös maininnan, että huoneessa oli 14 purkkia huumeita. Sanatarkasti 14 tins full of drugs. Sen voi ymmärtää joko säilykepurkkeina tai toisinaan niinä foliopaketteina joihin huumeet kääritään ilmatiiviisti. Oli kuinka oli, määrä on huomattavasti suurempi kuin paikalliseen parin päivän viihdekäyttöön tarkoitettu. Tälläisen määrän voi selittää esim sillä, että on oltu ostamassa isompikin lasti ja valittu siitä koe-erä tutkittavaksi. Ja koska Teräsvuorella ei ollut mukana mittavehkeitä on mittarina toiminut oma suoni, tarvittaessa nenäkin.

Sitähän ei voinut tässä vaiheessa kukaan aavistaa että se oli myrkytetty hyönteismyrkyllä. Tuskin tietoisesti kuitenkaan. Senhän me tiedämme kokaiinin historiasta että aikaa sitten ovat eteläamerikan kartellit käyttäneet välilaskupaikkoina Afrikkaa, lähinnä  Mosambikia ja erityisesti Ugandan naapurimaata Kongoa. Tutkavalvontaahan siellä ei ole joten rahtikoneet ovat vapaasti voineet lentää Atlantin yli, mutta sittemmin kartellit ovat suoraan alkaneet viljelemään kokaiinia Kongossa, koska siellä ei tiettävästi ole minkäänsortin hallintoa sitä  estämässä. Hyönteiset vaan tuppaavat olemaan ongelma varastoiduille huumeille joten niitä on ruiskutettava tämän tästä, joten vahinkoja sattuu.

 Mexico Drug War Zeta trained by US 1
Pihamyyjäiset Suvi Lindenin jämsänhallin pihassa.

Matkaa oli selvästi suunniteltu ja haluttu sen näyttävän joltakin ihan muulta mitä se oli. Huumekauppiaat olivat hommanneet väärennetyn kutsukirjeen ja toisaalta taas Teräsvuori oli tottunut liikkumaan Patrian myyntiedustajana tullivirkailijoita hämätäkseen. Sen kummempi myyntimies hän ei tietenkään ollut, kuin mitä jotain esitteitä jakeli. Myös Suvi Linden koetti peitellä matkansa tarkoituksia. Hän oli liikkuvinaan YK:n laajakaista-asioilla mutta tämäkin peitetarina mureni aikas pian.

Teräsvuori ei liikkunut asioilla ensimmäistä kertaa. Ensimmäisen kerran hän liikkui Patrian edustajana kultaisen puolikuun alueelle Pakistaniin. Sitten oli monta keikkaa Qatariin, kerran Romaniaan ja nyt viimeisenä Ugandaan. Kontaktit on varmaan saatu pimeän internetin puolella. Suvi Linden on ilmeisesti ollut Qatarin keikoilla aiemmin mukana, ja yhteistyö on kantanut hedelmää.

Mikä tässä on Suvi Lindenin rooli? Rahoittajana? Rahavirtojen liikuttajana? Sellaista tarvitaan kun liikutaan kunnon kilomäärissä. Vai huolitsijana, esim yksi hänen yhtiöstään NxtV omaa omistajaportaansa arabimaista, Egytpistä ja yksi Kuwaitista. Mielenkiintoisesti yksi sen pääosakkaista on Arabiemiraateissa asuva australialainen Nicholas John Fortune. Ainakin itselleni särähtää tuo sukunimi korvaan, sillä se tuntuu salanimeltä ja että nimi Fortune on lainattu palkkasoturilehdestä Soldier of Fortunesta. Jotenkin osaan kuvitella Afrikassa ja lähi-idässä vuosia sotineen palkkasoturin joka vanhoilla päivillään ja säästöillään on ryhtynyt osakkaaksi, käytännössä kai riuskaksi salakuljettajaksi. Sen takaa paljastuu ehkä joku rahtikoneen lentäjä – mene ja tiedä. Tämä NxtV tuntuu kovin menestyvältä yhtiöltä vaikka se mitään ei teekään eikä tarjoa palveluita ensinkään. Samaten tuntuu Lindenin oma yhtiö Pearlcon kovin menestyvältä, puoli milliäkin lävähti tilille suoraan taivaasta, kuin jotakin pestyä rahnaa.

Kaikki tämä  on mediasta luettavissa. Se pudotetaan vain tipottain antamatta kokonaiskuvaa. Mediasta on myös luettavissa että taannoin kun MOT teki ohjelman liivijengien soluttautumisesta portsaribisnekseen, Teräsvuori oli ohjelman keskeisin haastateltava. Hänellä oli tiiviit yhteydet liivijengiin joten ei liene epäselvää kuka tai ketkä hoitavat jakelupuolen kunhan tavara saadaan maahan. Suomesta on helppo levittää huumeita Eurooppaan koska välissä ei ole tulleja, ja on sen vuoksi pidetty kauttakulkumaa.

Mielenkiinnolla odottelen Patrian tiedotetta asiasta. Sille on ilmeisesti valjennut että sen nimeä on käytetty hämäräkaupoissa ja ei ihme, että kenkää tuli siellä parillekin tyypille asioiden viimein valjettua.
Harvinaista videomateriaalia; Kampalan poliisi tutkii Suvi Lindenin hotellihuoneesta löytynyttä puujalkaa.

Ex-ministerin kytkös huumeliigaan on tietenkin skandaali mutta ei ainutlaatuinen. Pelin aloitti aikanaan huume-Erkkilä joka sentään oli aiemmin valittu vuoden poliisiksi ja jos Linden on tehnyt ”jari aarniot” on se vain jatkoa kohuihin, joihin olemme viime vuosina tottuneet.  Lindenin on toistaiseksi pelastanut että hän piileksii Egyptissä – ilmeisesti NxtN tuttujen luona- ja että suomalaiset ovat kilttiä kansaa ja sen media koskettelee tärkeitä tyyppejä höyhenellä.  Jossakin Britanniassa keltainen lehdistö jo toitottelisi Suvi Lindenin roolia huumesalakuljetusliigassa.

Jukkis