Olen tässä tutkistellut syntyvyyttä ja mikä sitä aiheuttaa tai vähentää. Olikin aika päivittää vähän käsityksiä tästä aiheesta. Itse asiassa piti laittaa tää näkyville jo eilen, mutta ramas niin perskeleesti eikä oikeen ajatus kulkenut. Toivotaan nyt että  tämä kirjoitus taas parantaisi aavistuksen tietämystä tästäkin aihepiiristä.Raaka totuus on että suomalaisten syntyvyys laskee huippuvauhdilla ja tässä ilmiö noudattaa eurooppalaista yleiskuvaa. Se vain on nyt rantautunut meillekin. Vaikka perheen perustamisen ja lastenhankinnan motiivit ovat tottakai yksilölliset, asiaan vaikuttaa myös pitkälti yhteiskunnalliset tendenssit. Asiaan perehtymättömillä voi olla yleiskuva että huonot elinolosuhteet – kuten kehitysmaissa – takaavat runsaan lapsikatraan kun taas pulskassa länsimaassa lapset nähdään lähinnä taakaksi, koska se rajoittaa discoiltoja ja siirtää uusimman plasmatelkkarin hankintaa. Oikeastaan totuus taitaakin olla ihan päinvastoin.

On kuitenkin kiistatonta että syntyvyyttä tasaa melkoisella määrällä eläkejärjestelmä. Kun saa vanhana eläkettä, ei lasten hankinta ole sillä tavalla välttämätöntä kuin mitä se oli meilläkin agraariaikoina tai mitä se on vieläkin jossain Pakistanissa, jossa kolmesataapäiset suurperheet tai suoranaiset klaanit serkkuineen ja pikkuserkkuineen eivät ole tavattomia. On kyse omasta vanhuudenturvasta ja koska lapsikuolleisuus on mitä on, pitää mukuloita tottakai olla täysi tusina jotta edes muutama näkisi aikuisiän.

alle 15 osuus

Suomalaislasten määrä on karua katseltavaa. Ei mene enää pitkään kun saavutetaan kriittinen piste jonka jälkeen kansan olemassaolo ei kykene säilymään syntyvyyden avulla. Tämä ennuste on muutaman vuoden vanha ja sitä on tarkistettu radikaalisti alaspäin

Tutkimusten mukaan lastenhankintaan vaikuttaa se, että elinolot eivät ole kunnossa – eivätkä ne sitä nuorilla luonnostaan ole. Kukaan ei halua saada lapsia ellei niille kykene järjestämään kunnollisia elinoloja ts. omaa pysyvää työpaikkaa säännöllisine tuloineen, rivitaloineen ja pihassa olevine audeineen. On aivan selvästi nähtävissä että lakanaleikit tältä osin ovat enemmänkin keskituloisten ja hyvätuloisten puuhaa, kun taas alemmat sosiaaliluokat jäävät pääosin lapsettomiksi. Kaikki tilastot vahvistavat tämän, vaikka näkeehän sen arkijärjelläkin.

Tilasto onkin mielenkiintoinen. Alempi syntyvyys seuraa sotavuosia, talouskriisejä ym huonoja aikoja. Sotavuodet ja sitä seuraavat nälkävuodet luonnollisina mutta myös OPEC –öljykriisi on aiheuttanut lastenteon siirtämistä samoin kuin vuoden 1985 Tsernobylin ydinvoimaonnettomuus.

Alentunut syntyvyys juontaa tutkimusten mukaan yksinkertaisesti muuttuneesta työkulttuurista. Nollatuntisopimukset, pätkä- ja silpputyöt, laajat irtisanomisaallot, koulutusvaade, työpaikkojen synty yksinomaan osa-aikatyöhön, halpatyövoiman kilpaileva osuus jne jne muodostavat yhä enemmän paisuvaa alaluokkaa ja keskiluokan kutistumista, ja yhtälö on selvä kun ajattelee että alemmat sosiaaliluokat eivät lisäänny.  Vastaavasti ne jotka päätyvät vihreälle oksalle joutuvat hankkimaan pitkän koulutuksen ja hedelmällisten naisten kohdalla tämä tarkoittaa että lasten hankintaa voi ajatella vasta 27-30 –vuotiaana joka väkisin takaa jäämisen yhteen lapseen useamman sijasta.

Jos asian haluaa oikein tiivistää niin markkinaliberalistinen työkulttuuri tappaa suomalaiset sukupuuttoon. Laskelmien mukaan, mikäli kehitys jatkuisi samanlaisena, viimeisin suomalainen syntyisi 2067. Sen jälkeen katoaa Suomen valtio, kansa, kieli, kulttuuri ja ylipäätään kaikki. Eikä muutosta ole näköpiirissä. Matka hyvinvointivaltiosta kohti itäeurooppalaista kehitysmaata on alkanut, eikä työnantajapuoli näe mitään syytä muuttaa kurssia. Vuorineuvokset ja yritysjohtajat ajattelevat lyhytnäköisesti pelkkiä liikevoittoja työvoimakustannusten hinnalla, eivätkä ymmärrä että pitkässä juoksussa koko kansa kuolee sukupuuttoon. Tämä on tietenkin kaksinkertainen kirous koska työnantajapuoli on ymmärrettävästi oikeistolainen ja kansa äänestää uutterasti oikeistoa kerta toisensa jälkeen. Vaikka sen hintana on oma tuloluokan romahdus ja sen myötä radikaalisti alentuva syntyvyys. Äänestäjien takaa löytyy eläkeikäiset jotka eivät näe että omalla äänestyskäyttäytymisellään aiheuttavat mittavan strategisen tappion.

vaesto 08 01 esim 01
Huonot ajat alentavat syntyvyyttä ja nykyinen markkinaliberalismi takaa, että huonot ajat ovat täällä kroonisesti.

Sosiaalidarwinismi tietenkin sanoo, että hölmölän kansa tuhoaa itsensä sukupuuttoon koska evoluutio nyt vain toimii niin. Tyhmät katoaa ja sillä sipuli. Herroja tämä ei sinänsä paina koska tarkoitus on korvata sukupuuttoon kuoleva suomalaisuus ulkomaisella halpatyövoimalla. Tavallaan nämä Vokeissa majailevat syyrialaiset kiihdyttävät prosessia niin lyhyt- kuin pitkäjänteisesti. Suomalaiset itse köyhtyvät kiivaalla vauhdilla. Elintasoa on jo pitkään pidetty pystyssä velalla ja tiettävästi lähemmäs yli puolella miljoonalla on jotakin ulosotossa. Jos on jotakin nousukautta, sen tulopuoli katoaa samassa suhteessa yrityskohtajien pohjattomiin taskuihin ja meille jää vain propaganda lottovoittajista. Mutta syntyvyystilastoa ei voi korruptoida, se puhuu lahjomatonta kieltään.

Ulkomainen halpatyövoima sen sijaan porskuttaa. Hänhän on tullut kunnon lihapatojen ääreen jolloin lapsia vasta kannattaakin tehdä. Muisto Mogadishusta, sieltä savitiilimajasta jossa on kalustunena pelkkä laveri ja kynttilänpätkä – ja josta ei voi poistua koska naapurit varastaisivat nekin – on kaukainen. Tavallisen somalin elintaso suomalaisessa yhteiskunnassa on noussut 1000% Somalian vastaavasta, joten lastenhankinta on etusijalla kun taas kantasuomalaisen nuoren elintaso laskee tappavan varmasti eikä lapsenteko juurikaan hivele kun ei tiedä mistä ensi kuussa raapii elantonsa.

Nyt voitte varmaan aavistella miksi itse olen niin pinttynyt perustulon kannattaja…. sillä voi pelastaa sen, mitä vielä pelastettavissa on. Perusturva ja tietyt elinolot kun ovat kaiken lapsenteon oleellisin lähtökohta.

Toki politiikot ovat heränneet. He jauhavat jostakin perhevapaista ja päivähoitopaikoista jotka ovat vain kosmeettista parannusta, ja joka ei ratkaise sitä perusdilemmaa eli köyhyyden aiheuttamaa lapsettomuutta. Eikä asia tunnu kiinnostavan juuri muitakaan, kadunkansaa eli äänestäjäkuntaa kaikkein vähiten. He päinvastoin kannattavat nykyjärjestelmää ja taputtavat käsiään oikeistolle. Sille samalle oikeistolle joka on päinvastoin hehkuttanut että vuonna 2040 meitä on jo kuusi miljoonaa. Se varmaan pitää paikkansa koska eläkeikäisiä on joka kolmas, mutta vasta kun he menevät hautaan, etnisten suomalaisten väkiluku on 2.5 – 3.5 miljoonaa ja arvatkaa keitä ne loput on?

Jukkis