Aina välillä katsaus hallituspolitiikkaankin kun kerran sitä alkoi jossain kohtaa kommentoimaan. Kuten arvata saattaa – ei hyvältä näytä. Kun on seurannut tätä toilailua niin on ihan tosissaan kysyttävä, mikä muuttuu vai eikö mikään.


No onhan aktiivimalli joka sentään on saanut jotain liikettä aikaan. Sen vaikutukset olivat tietenkin odotettuja. Sen uhreiksi päätyivät käytännössä syrjäseutujen ukkoutunut väestö, ja sen vaikutukset ovat lähes olemattomia isojen kaupunkien nuorilla tytöillä, jotka on juuri sitä väkeä, jota rekrytoimistot muutenkin himoitsevat kauppojen kassoille. Mainitaan sekin että koko aktiivimalli ei tunnu olevan edes olemassa Ahvenanmaalla, joka tunnetusti on aina ollut erityisrahoituksen piirissä, mitä tulee työllisyyden tukemiseen.

Se keitä sitten aktiivimalli koskee ja keitä ei, sen tiesi etukäteen että kyse on diskirminoivasta järjestelmästä. Uhreiksi valikoituu kuin varkain ne 60v tietämillä olevat ikärasismin takia työttömät, joita työnantajat eivät pestaisi, vaikka maksettaisiin. Toinen ryhmittymä on sitten niillä seuduilla asustavat, joissa teollista kapasiteettia ei ole lähimainkaan. Nämä tietenkin yhdistyvät pohjoispohjanmaan ja pohjoiskarjalan alueilla, joissa ei muita asukkaan kuin ukkoutuneita työttömiä.

Kun näiltä on sitten leikattu se kahdeksan miljoonaa, on hallitus avokätisyydessään sitten myöntänyt erityistukea  työvoimapolitiikkaan kymmenen miljoonaa, eli puhutaan kokonaisuutena olemattomista rahoista. Eli säästöä ei ole syntynyt yhtään, ja kyse on ollut koko ajan pelkästä kiusanteosta. Sadistisuudesta, tai pahanilkisyydestä.

kekkonen
Tiedättekö mitä Kekkonen sanoisi tähän jos vielä eläisi: "Avatkaa arkku...en saa ilmaa! " No joo.. ei ollu hauskaa.

Mistä me pääsemmekin sitten toiseen leikkauskohteeseen eli yritystukiin. Sehän ei ole minkään sortin salaisuus että valtio rahoittaa yrityksiä kun näillä menee huonosti. Ja monet suuryritykset ovat laitostuneet tähän rahasampoon ja pitäneet vaarin, ettei hyvin menekään koska silloin menettää tukensakin. Niinpä ne ovat jättäneet tuotekehittelyn kokonaan tekemättä ja tyytyneet vain kaupittelemaan matalimman jalostusasteen tuotteita ts. raaka-ainevientiä.Tästä on EU sättinyt maatamme jo pitkään mutta eihän sitä nyt voi mitään huipputuotteita tehdä, koska silloin loppuisi yritystukikin. 

Niinpä ministerille työryhmä lahjoitti yhden A4 –kokoisen liuskan jossa todettiin ettei mistään oikein voi leikata kun lobbarit on sitä mieltä. Ymmärtää tuon. Politiikot ovat päässeet arkadianmäelle koska yritykset ovat tukeneet heidän kampanjaansa ja he ovat siellä ihan puhtaasti yritysjohtojen etuja valvomassa.

Se että leikataan köyhimmiltä ei ole mitään uutta. Mitään uutta ei ole yleisessä hinnannousussakaan. Mitään uutta ei ole SOTEn kaltaisten byrokraattisten instituutioiden luomisessa, koska virkamiesten määrää pitää aina nostaa. Tarkemmin kun katselee näitä Sipilän hommia, tajuaa että mikään ei muutu mutta samaa vanhaa syvennetään.

Ranking –listan nousija on Jan Vapaavuori. Jos joku kuvitteli Orpon olevan maamme seuraava pääministeri, niin siinähän luulee. Kyllä Orpo kaatuu Sipilän mukana ja Vapaavuori on huomista. Hyvä näin.

Rankingin toisessa päässä ”viimeinen kylähullumme” Mikko Kärnä on ollut pelottavan vaisu viime aikoina. Hänethän Väyrynen vapauttaa eduskunnasta kohtapuoleen ja on nähtävissä että miestä alkaa masentamaan eikä hän revittele enää entiseen tahtiin. Mikä on sinänsä harmi koska ”päivän Kärnä” oli jo käsite ja kuka hänen juttujaan lukikaan, saattoi saada itsetuntoa että onneks en itte ole tommonen.

Onneksi on jo manttelinperijä eli Sinisten Seppo Leskinen joka on kunnostautunut bloggaajana. Hänen legendaarinen kirjoituksensa aktiivimallista oli selkeä: ostakaa hampuusit vähemmän kaljaa, niin saatte rahanne riittämään… Tässä oli sitä jotain ja nyt jos Leskinen pysyy tiellään, hänestä kasvaa vielä kansakuntamme seuraava provokaattori joka ajautuu vielä oman hybriksensä vietäväksi ja juttujen taso kasvaa sen mukaan. Muutenhan Sepe on jo poliittinen ruumis kuten muutkin siniset, jotka eivät ole kansan silmissä saaneet vielä muuta kuin halveksuntaa vihoviimeisinä juudaksina.