Niinhän siinä kävi että  lakko otti ja loppu ja on tän aiheen tiimoilta loppusanojen paikka. Jotenkin tästä jää nyt maku että turpiin tuli. Sipilä on kyllä sen tason veijari ettei sen jutuille voi kun haukkoo henkee kun se vie meitä kaikkia kun litran mittaa.


Kun minä poika kuulin sovintoesityksestä että siinä on jo luovuttu helposta irtisanomisesta alle  10 hengen yrityksissä niin ensimmäinen ajatus oli, että sitä siis tullaan soveltaan kaikkiin yrityksiin koosta välittämättä. Liitot tarttu tottakai täkyyn eikä oikein sisäistäny heti, että tämähän voi olla kahta kauheampi ehdotus.

sinisten vaalivalvojaiset
Kuva ensi keväältä: Tunnelmia Sinisten vaalivalvojaisista kun äänet on laskettu ja Sinisten äänisaalis on: 0. 00 %. On aivan varmaa että jos vähänkin uutisoidaan ne ilmeet ens keväänä, en sitä missaa.

Sen sijaan liitot kyllä ilolla huomasivat pääsevänsä  takaisin neuvottelupöytään. Mikä  tarkoittaa suomeksi sitä, että  liitoissa  funtsitaan jo paljonko pitää antaa periksi irtisanomisasiassa, joten se tulee jossakin muodossa. Ja sen verran ovat huonosti lähihistoriaa oppineet, että vaikka heidät  kutsutaan neuvotteluun, ei se tarkoita että Sipilä viitsisi kuunnella heitä yhtään enempiä kuin mitä  on pakko. Irtisanomislain loppupuolella liitot lentää taas neuvottelupöydästä ulos,  ja liian myöhään tajuavat, että heitä taas kusetettiin.


Kuvasin oheisen videon tänään. Rikkuri yrittää tulla bloggaan etusivua Sinikiven toimitukseen mutta lakkovahti on valppaana  ja yritys turha.


Liitto on tietenkin ainoa palkansaajan edunvalvoja ja ilman niitä voi itsekukin kuvitella millaista työmaiden arki olisi ilman heitä. Mutta valitettavasti heistä on tullut lellukoita ja pehmoja joista ei vain ole mihinkään näin häikäilemättömän tyypin edessä. Vieläkään eivät tiedosta olevansa Chamberlain Hitlerin edessä.

Ennustan muuten senkin että heti kun irtisanomislaki on nuijittu pöytään ennen joulua kumminkin, niin jotain sieltä tulee seuraavaksi. Onko sitten minimipalkasta luopuminen, uusi Kiky vai talvilomista leikkaaminen, jää nähtäväksi, mutta jotain tulee.

Harmittaa eikä ihan vähänkään. Olin odottanut että kun ammattiliitot sanoo että irtisanomislaki vedetään kokonaisuutena takaisin, se myös vedetään todellakin takaisin, eikä aleta miettimään mitä siitä voi hyväksyä. Välittämättä  vähääkään pysähtyykö maa, menettääkö Sipilä kasvonsa tai miten tulehtuneeksi tilanne menee,  mutta sana on ja pysyy. Tässä olisi pitänyt olla jämpti kun joku Churchill aikanaan.

Sillä jokainen voinee ymmärtää ketä tämä laki tulee koskemaan. Auttamatta sen uhreiksi joutuu jokainen yli 55-vuotias, ja huonoina suhdannekausina jo 50-vuotias. Sen ikäiselle tälläinen laki on jo yhtä kuin kuolemantuomio.Enkä millään jaksa uskoa että  tilanne paranisi seuraavan hallituksen aikana, sillä Antti Rinne on ja pysyy pehmona nallekarhuna josta vaan ei ole johtamaan ja asettumaan piinkovien yritysjohtajien tielle.

Tämä tästä. Mitä  tästä enempiä iltaansa pilaa sillä tilanne on sama aina kun on jotain äänestänyt – aina saa pettyä.  Pettyä saa ammattiliittoihin sun muihin edunvalvojiin. Loppujen lopuksi kun politiikkaa seuraa, ei saa kun pahan mielen.

Jukkis