En olekaan pitkään aikaan takertunut maailmanpolitiikan syövereihin joten tehdään se nyt. Ollakseni aivan rehellinen, kurssi on menossa hyvään suuntaan ja mitä silloin närkästelee asioista. Kiitos tietenkin Trumpin jonka odotan näkeväni myös toisella kaudellaan pistämässä asioita vielä paremmin, sillä minustahan ei ole vielä  löytynyt syytä sanoa tästä äijästä pahaa sanaa.


Sen tiedän että jos Hillary Clinton olisi päässyt USAn ensimmäiseksi naispresidentiksi,  obamalainen uusliberaali politiikka olisi vain saanut jatkokauden. Suomeksi tämä tarkoittaa että Yhdysvaltain keskiluokka olisi jatkanut supistumistaan, kuin se olisi tehnyt sitä muuallakin, ja sellainen soroslainen oligarkki-yhteiskunta olisi jatkanut etenemistään. Hillary olisi aivan varmasti jatkanut seikkailua lähi-idässä  jossa koetetaan kaataa eri maiden hallituksia ja saada koko lähi-itä sotien kierteeseen. Milloin on sitten Taleban vihollinen ja milloin ystävä, milloin vastustetaan Al-Qaidaa ja millloin varustetaan ja jopa ISIS tuskin olisi näyttäytynyt niin pahassa valossa jos sillä olisi ollut yhteisiä intressejä USAn kanssa.

250px Donald Trump official portrait
Siinä hän on; sankari vailla vertaa jos asiaa katsotaan tekojen eikä räväkän esiintymisen puolesta. Elvytystä, maailmanrauhaa ja työpaikkoja. 

Toisella kädellä sitten annetaan rahaa&aseita ja toisella tehdään lennokkimurhia, joista Obaman hallinto alkoikin olla kuuluisa.  Se luonnollisesti ei aiheuta kuin vihaa. Ja kuten sen CIAn analyytikot jo sanoivat Obamalle, että  tappaminen ei ole ratkaisu mihinkään eikä jihadismia voi poistaa tappamalla, ei se mennyt kuin kuuroille korville. Hillary olisi hakenut tietoista välirikkoa Venäjän kanssa. Täydellinen kauppasaarto varmaan olisi jo arkipäivää ja siihen olisi haettu verukkeita Ukrainan jutusta, joka olisi taannut että valtamedia olisi taas pursunnut ”Kiovan uutistoimiston” uutisia milloin mistäkin. Natotus olisi edennyt, liittovaltion asebudjetti jatkanut paisumistaan pohjois-Korean ympärillä ja rikkaat rikastuneet.

Vaan tulikin Trump.  Kuten jo vaalipuheissaan totesi, amerikasta ei ole kuin sotimaan alikehittyneitä maita vastaan. Vetäytyi lähi-idästä asteittain ja sanoi ettei tässä mitään maailmanpoliiseja olla. Terrorismi hiljentyi huomattavasti sillä sehän olikin alkujaan epäsymmetristä sodankäyntiä. Tyynenmeren jännite loppui kuin seinään kun Trump sai kontaktin Kim il  Juniin ja luopumaan ydinaseesta. Maailma on taas astumassa rauhan tielle, aivan kuten se oli sitä hetkellisesti 90-luvulla. Ukrainalaiset Trump näkee suoralta kädeltä roistoiksi, eikä  ole nähnyt asiakseen olla heihin missään yhteydessä.

hillary clinton shock getty 640x480
Hillary presidenttinä olisi tiennyt lisää kylmää sotaa, terrorismia ja lennokkimurhia. Keskiluokan supistumista ja ökyrikkaiden temmellyskenttää.

Säästyneet aserahat on sitten käytetty elvytykseen. Kaupunkien infraa ja tiestöä on parannettu ja sekös työpaikkoja luo, ja sen myötä keskiluokkakin alkaa elpymään. Luonnollisesti koko länsimaissa vellova nousukausi on lähes yksinomaan trumpilaisen kurssinmuutoksen ansiosta, ja sen näkee täällä meilläkin.

Tämä on johtanut suomessa ulkopoliittiseen katastrofiin. Selkeä kokoomuslainen suunnitelma oli olla suomettuneena yhdysvaltain demokraattipuolueeseen. Tämä oli johtamassa suomenkin asteittaiseen natottumiseen ja sen myötä Itämeren tilanteen kiristymiseen. Se johti laajoihin talouspakotteisiin joista maamme maksoi menetettyinä venäjänvienteinä miljarditolkulla ja olisi varmaan aiheuttanut samanlaisen katastrofin kuin 1991 jos Hillary olisi jatkanut obaman politiikkaa. media ei muuta olisikaan kuin ”Kiovan uutistoimiston” suoltoa, Putin-demonisointia ja vihanlietsontaa. Sekä tietenkin sitä ikävää tosiasiaa että pakolaisaallot ovat olennainen osa markkinaliberalismia ja ”työvoiman vapaata liikkuvuutta” joten kuka tietää paljonko suomessakin olisi tällä hetkellä näitä syyrialaisia isis-terroristeja (joille yhdysvallat on auliisti tarjonnut turvapaikkaa euroopan natomaista).

Kaikki romahti. Ei tullut itämerestä kylmänsodan keskusta, eikä Suomesta natopesäkettä. Valtamedia on ruvennut oikukkaasti taas julkistamasta valeuutisia ja jopa lopettanut Trumpin systemaattisen parjaamisen tajuten viimein ottaa lusikan kouraansa. Vielä venäjänkauppa ja –turismi jotenkuten pitää itäsuomen leivässä ja trumplaisesta nousukaudestakin on saatu pieni siivu, joskin kotikutoinen säästö- ja kiristyspolitiikkamme vesitti sen vain puolikkaaksi mitä se olisi voinut olla. Tuloerot, eli oligarkki-yhteiskunta ei vielä ole päässyt niskanpäälle, kiitos piristysruiskeen keskiluokalle. Joka tämän kaiken ymmärtää, ymmärtää myös että Yhdysvaltain demokraattipuolueen politiikka olisi ajanut maamme kurjistuvaksi kehitysmaaksi, jossa budjetit olisivat liikkuneet vain aseostoissa ja mummot kuolleet vanhainkoteihin aliravitsemukseen.

Jos joku sanoo etten nostaisi hattuani Trumpin kohdatessani, erehtyy. Mieshän on tekojensa puolesta se kauan odotettu messias, joka viimein pistää markkinaliberalistisen itsetuhoisen talouspolitiikan uusiin uriin.

Jukkis