Välillä vähän muutakin. Tossa on kuulemma kohtapuoleen vaalitkin joten tarttee niihinkin paneutua tässä  blogissa mutta sitä ennen… tarttui haaviini tuo Isis-Sanna katraineen ja halu palata Suomeen. Minäpä  kerron mitä kannattaa tälläisten kohdalla tehdä.


ISIS on järjestö joka ei esittelyjä kaipaa. Raaka ja kursailematon väkivalta jota se on harrastanut vuositolkulla, ei maailmanhistoriallisesti ole mitään uutta. Sellaisia sotia on käyty tasaisin välein ja käydään ilmeisesti vastakin. Sen sijaan uutta oli tehdä raakuudesta mediaspektaakkeli, laitella nettiin kaulankatkaisuvideoita, teloituksia ja brutaaleja kidutuksia. Suorastaan rypeä omassa väkivallassaan kun yleensä niitä on aina koetettu pimitellä ja salata.

Sannan ongelma on että hän tuskin on ollut mikään ISIS-morsian vaan taistelija tai aputaistelija. Kakkosportaan huoltojoukoissa tai jossakin. Tästä sitten käy politiikot kovaa vääntöä, saako hän palata suomeen, pitääkö kansalaisuus peruuttaa jne. Selvästi näkee että politiikot lähestyy asiaa kokonaan väärin.

isis sanna
Tottakai ISIS -Sanna suomen kansalaisena saa ja pitääkin palata Suomeen. Suomenlain mukaan hän on syyllistynyt rikoseen ihmisyyttä vastaan, terroristijärjestöön kuulumisesta, terroristisisten rikosten valmisteluun ja toteutukseen, murhiin, lapsenraiskauksen auttamiseen ja mitä syytteitä ikinä keksitäänkään. Lopputulos 22 vuotta hämeenlinnan naisvankilaa. Tervetuloa vaan jos virkamieskunta edes yhtään on kartalla miten Sannaa pitää kohdella.


Vuonna 2015 oltiin säätämässä lakia joka kriminalisoi terroristijärjestöön kuulumisen, mutten tiedä onko se vielä lakikirjassa asti, ja on oma kysymyksensä, voidaanko sitä soveltaa taannehtivasti. Sen sijaan eittämätön rikos on `rikos ihmisyyttä vastaan´ joka on säädetty jo 1974 ja ISIS järjestönä täyttää tuon rikosnimikkeen kevyesti. Selviä todisteita on suoranaisista kansanmurhista saakka. Kun ja jos Sannamme on siis ollut Isiksen riveissä, on selvää että häntä pitäisi kuulustella ja nostaa syyte tämän rikosnimikkeen pohjalta. Lakikirja antaa paljon siimaa tuomion pituuksissa, aina yhdestä vuodesta elinkautiseen. Käytännössä kuitenkin se elinkautinen joka nykysuomessa on 15 vuotta naisvankilaa. Enkä panisi pahaksi vaikka Sannalle tämän joku kertoisi että täällä päässä häkki odottaa. Tosin näyttötaakka voi olla syyttäjälle melkoinen.

Samassa syssyssä Sannaa voi huoletta syyttää ala-ikäisen tyttärensä naittamisesta. On selvää että vaikka rikos on tapahtunut Syyriassa, on uhri kuitenkin kansallisuudeltaan suomalainen ja sitä on myös äitikin, joka tämän on naittanut jollekin hikiselle partajeesukselle. Eikä näitä kahta tuomiota edes pitäisi yhdistää. Lapsenraiskauksesta oma tuomionsa jonka jälkeen alkaa elinkautisen istuminen rikoksesta ihmisyyttä vastaan. Yhteensä n. 20 vuotta.

Vasta nyt voidaan päästä laajempiin ongelmiin. Kukaan ei voine kiistää etteikö Irakilaisten ja Syyrialaispakolaisten seassa olisi näitä ISIS –taistelijoita laajemminkin. Se mitä tähän maahan tarvitaan, on erillinen ulkomailla tapahtuneita sotarikoksia tutkiva elin. Poliisi- ja syyttäjäryhmä joka on erikoistunut yksinomaan ja vain näiden ISIS –taistellijoiden esiinkaivamiseksi ja syytteen asettaminen. Vaihtoehtoisesti voidaan kaivaa esiin pelkkä näyttö ja lähettää tuomittavaksi Haagin kansainväliseen sotatuomioistuimeen.

Kyse on aika pitkälle poliittisesta tahdosta. Jos some-kansaa on uskominen, niin saamattomuus tuntuu olevan aina vihreiden puunhalaajien vika mutta vika on todellisuudessa virkamieskunnassa. Meillä on paljon lakeja jotka on olemassa, mutta joista ei koskaan nosteta syytettä. Tässä mielessä tämän kansan virkamieskunta on toivottoman hidasjärkistä. Minen ole koskaan voinut käsittää miten turvapaikanhakija voi olla maassa vaikka mellastaa vakavanluokan rikoksilla kuin kulkutauti. Enkä ymmärrä miten oleskelulupia voidaan edes myöntää tyypille jolla on rikosrekisteri pitkä kuin toorarulla, kuulunut terroristi-organisaatioon tai on selvä ammattisotilas jonka yksikön tiedetään tehneen vaikka mitä Genevenlain vastaista. Tässä olisi paljon petrattavaa. Se että Sannasta kuitenkin keskustellaan siinä sävyssä että saako hän nostaa  palatessaan toimeentulotukea, ilmentää että ihan yhtä pihalla ovat niin päättäjät kuin kansakin. 

Jukkis