Eihän ne vaalit mene tosiaan koskaan sillain ettei valtaosaa jäisi kismittämään se ikävä tosiasia, että kansa äänestää aina väärin. Näissä vaaleissa nyt muuttui moni asia ja erityisesti poliittisten ikonien osalta. Ei tässä mitään asiaa ole, kunhan lätisen.


Jollain tavalla on vähän kaksinainen olo Timo Soinista. Hän oli kuitenkin koko 2000-luvun se toivonkipinä, lähiökansan puhetorvi jolle aina riitti mediatilaa kun keksi uuden sutkauksen. Soini oli enemmän kuin rakettimainen nousija, hän oli suoranainen valo. Sankaritarina.

Se temppu jonka hän teki pelastaakseen ministerinuransa, oli sitten kaikkien silmissä halpamainen. Soinihan totesi ylimieliseen ja itsevarmaan sävyyn että neljä vuotta on pitkä aika, ajatellen ihmisten poliittista muistia. Vaan eivät  ne unohtaneet joka näkyi sitten paremmin kuin hyvin Sinisen tulevaisuuden –lue: sinisen menneisyyden – vaalimenestyksessä. Kyllä sitäkin on arvioitu, että kun Soini ei itse osallistunut vaaleihin, varmasti arvellen jäävänsä rannalle, hän jätti salaliittolaisensa oman onnensa varaan. Saattaa hyvin olla että  kaikesta huolimatta Soinilla olisi saattanut olla karismaa juuri ja juuri sen verran, että Siniset olisivat voineet saada läpi yhden tai jopa kaksi edustajaa.

telkkarimies


 
 
Soini ei jää historiaan sutkautteluistaan tai eliitin vastaisuudestaan. Hän jää kuin tarmokas Kekkonen josta muistetaan lähinnä hänen viimeiset dementoituneet vuotensa. Soinistakaan ei jää muuta mieleen kuin takinkääntö. Kreikan tukipaketin lahjoittaminen ja pakolaisvyöryn huono hoito jotka olivat kaikki omien periaatteidensa myymistä.

Sitten salaliitto Sinisten kanssa jotka tuhosivat oman poliittisen uransa vahingoniloisen kansan naureksiessa. Pahinta kai ettei ministerinä Soini saanut mitään aikaan. Hiljainen virkamies noudattamassa protokollaa ja siinä kaikki.

Toinen on sitten tietenkin tapaus Väykkä.  Hänen aikansa on nyt ohi riippumatta siitä mitä hän seuraavaksi keksii – ja keksiihän hän. Väyrysellä on ollut historiansa ajan poliittisella kentällä  riskinottokykyä joka yleensä on kannattanut, mutta tällä kerralla hän on joutunut rouva Fortunan hylkäämäksi. Ajautuminen hallituksesta eduskuntaan ja siitä sitten jonkun pikkuyhdistyksen puheenjohtajaksi ja epäonniseksi äänihaalijaksi on ollut surkeaa seurattavaa. Kun Onnetar hylkää, se hylkää. Toisaalta hän on pelannut korttinsa todella huonosti. Nyt jos koskaan hänen kannattaisi hakeutua Keskustan puheenjohtajakisaan mutta sen jäsenkirjan hän on hylännyt, ja näin menettänyt elämänsä tilaisuuden palata Keskustan puheenjohtajaksi. Itse asiassa hän on väärillä valinnoilla tainnut menettää kaiken. Tietenkin pitää muistaa että koko sooloilun idea on ollut päästä presidenttiehdokkaaksi, ja siitähän tavoitteesta hän ei ole koskaan tinkinyt.Lieneekö sitten muinoin joku ennustanut hänestä  presidenttiä tähän maahan, ja sitä johtotähteä seuraa?

vanha batman

Sipilää ei onneksi tarvitse sääliä. Hän on ohjannut maan varoja hyväveli-verkolleen niin monta vuotta, että voi nyt huoletta käydä nostamassa  kymmennyksensä.  Rahaa vastaan odottaa moni paikka johtokunnassa ja osakesalkkuja. Sipilä ei oikeastaan koskaan ollut muuta kuin pukukonna.  Samaa voi toki sanoa Anne Berneristä joka teki mitä lobbarit pyysi. Edellyttäen että etukäteen lobbarit osasivat antaa sopivansuuruisen avustuksen hänen sveitsiläisille ”hyväntekeväisyystileilleen” jotta pääsevät puheille. Molemmille oli selvää että poliittinen ura oli olemassa vain henkilökohtaista rikastumista varten.

Näillä mennään.

Jukkis