Onneks päivät lämpenee ja vapautuu harrasteisiinsa, eikä juurikaan kiinnitä  huomiotaan viestimiin. Ne elää jostain syystä taas sitä tympeää vaihettaan jossa olennaisempaa on mielipiteenmuokkaus kuin uutisointi. Toisaalta sen vastapaino, somekohuttelu, on sekin yhtä mielenkiinnotonta kun pienistä väärinkäsityksistä rakennetaan kokonaisia paheksunnan maailmoja.


Kaikki tämä pohjaa tietenkin tulevaan `maailmanlopunhallitukseen´.  Retoriikka on Antti Rinteen kohdalla suurinpiirtein sama mikä oli silloin kun Trump ameriikoissa astui valtaan. Vaalituloksesta pöyristynyt demokraatti-puolue alkoi latomaan paskaa niskaan niin paljon kun sielu sietää ja  meillä  näkyy olevan meneillään jotain samanlaista.

Täytyy ymmärtää vähän mikä  on se koneisto joka tätä  jauhaa. Stubbin aikana perustettiin tälläinen kuin mediapooli, jonka tehtäväkenttä  oli lähinnä toimia ”venäjävaikuttamisen” vastahyökkäysvoimana. Siinä päätoimittajat ja uutispääliköt  sitoutuivat tietynlaiseen narratiiviin jos aihetta on. Sen oli ja on tarkoitus toimia ilmeisemmin vasta kybersodan aikana, mutta kokoomusjohdolle oli liian kova kiusaus hyödyntää sitä omassa vaalikampanjassaan ja erityisesti vastaehdokkaan mustamaalauksessa. Kyllä te muistatte kaikki nämä lihaverot ja yksityisautoilun kieltämisen ja pisteenä iin päälle Al-Taeen tapauksen, kaikki ne tuli mediapoolista. Ja ainahan somekansa lähtee näihin juttuihin kun sokeat pölvästit.

aja hiljaa isi pieni


Ei niihin kannattaisi lähteä. Aina on tiedossa joku anti-sdp:läinen päivän paheksunta. Pöyristyminen. Suuttumus. Somekohu.Ja yhtä usein ne on kuitenkin ihan tyhjää.  Antti Rinne tapaa elinkeinoelämän edustajia; sitäkös sitten pöyristellään kuin suurtakin asiaa vaikka sitä hallitusmuodostajat on tehnyt rutiininomaisesti viimeiset 50 vuotta. Seuraavana päivänä pöyristytään jostakin muusta. Kuka kumma  viettää elämänsä tuollaisten elämysten parissa? Eikö se oo vähän pervoa käydä  pöyristymässä milloin mistäkin olemattomasta aivan kun olis joku elämän tarkoitus vain käydä hankkimassa päivän suuttumus? Mutta tälläsiä ihmisiä nyt on, joten mediapooli nyt vaan hyödyntää tätä voimaa.  

Toinen mikä siinä pistää silmään on se tavaton negatiivisuus. Maailmanloppuhallitus kuulemma nostaa yritysveroja tai verotetaan parempituloisia ja taas tuokin asia esitetään kuin suurikin pöyristys. Yritykset karkaa ulkomaille ja syntyy suurtyöttömyys kuuluu päivän pelottelu. Ihan nyt käsi sydämelle? Onko siinä tarkoitus viestittää että kun ihminen saavuttaa tietyn tulotason, hänet kuuluu vapauttaa verotuksesta kokonaan?

Tai vanhussatanen jota valtiontalous ei kuulemma millään kestä. Aivan kuin olisi mitä suurinta vääryyttä parantaa heikkotuloisten vanhusten asemaa, jottei niiden tarvi ihan jätelaatikoista ruokaansa hakea. Yleiset veronkorotukset aivan kuin olisi ennenkuulumatonta että vanhainkotien hoitajamääriä lisätään siedettävälle tasolle ja saataisiin kauhukuvat loppumaan. Listaa voisi toki jatkaa mutta selkeä  agenda siinä on; inhimillinen yhteiskunta tuntuu olevan lähes pahinta mitä kuvitella saattaa. Ja ihmiset jotka luo ja levittää  näitä juttuja, tulee väkisin mieleen että motiivina on jokin suunnaton pahanilkiys tai sadismi.  Aivan kuin kärsimys, köyhyys ja hoidotta jättäminen olisi jotain saavutettuja etuja joista ei saisi luopua. Ihme kyllä, aktiivimallin poistosta ei ole vielä pöyristytty mutta kai sekin sieltä tulee.

Minen siis viitsi seurata uutisointia juuri tuon ihmeellisen pahantahtoisuuden vuoksi. Niitä  näemmä luo ja ruokkii jokin tyystin empatiakyvytön raakalainen. Kyllähän minäkin sen tiedän ettei sähköautot ole vielä kuin tieteistarinaa toimivuuudeltaan mutten silti jaksaisi mennä someen pöyristymään miten punaviher-hallitus ensitöikseen kieltää yksityisautoilun -  joka sekin väite perustuu jonkun laskemaan juoruun.  Sen toki ymmärrän että sähköautot toki parantaa  kaupunkien ilmanlaatua kun ei tartte hengitellä vanhojen dieselien katkuja eli onhan se ajatuksena sinänsä kannatettavaa – ja tottakai tätäpäivää. Se vaan on kehitystä olkoonkin että hanke tulee vielä kokemaan monta takaiskua johtuen akkuautojen alkeellisuudesta.

sahkovaras


Kokonaan oma lukunsa on sitten perussuomalainen mielipidevaikuttaminen joka tottakai kulkee rinnan kokoomuslaisen mediapoolin lietsoman vihankylvön. Sanoin nimenomaan että lietsomisen sillä sitähän media nykyisin tuntuu olevan; lietsontaa!

Nyt ei jaksa persuideologiaa ruotia tässä yhteydessä mutta olen pannut merkille että asteittain se siirtyy enemmän ja enemmän amerikan kristillisen oikeiston kontekstiin.  Aikanaan ostin Markku Ruotsilan kirjan joka käsittelee tätä keskilännen kristillistä poliittista voimaa, jota ylläpitää erinäiset militanttikultit, saarnamiehet, Ku Klux Klan jne ja miten se toimii ja vaikuttaa. Persujenkin retoriikka tulee nykyisin niistä tahoista valmiina kun vaan muuttaa ”washingtonilaisen eliitin” sellaisenaan ”brysselin eliittiin” jonka päätarkoitus on tuhota kristillinen maailma alhaisella syntyvyydellä, suvivirren kieltämisellä, ja pakolaisvyöryillä joiden tarkoitus on luoda islamisaatio. Tälläinen tietenkin puhuttelee meidän pikkukaupunkiemme joutilasta väestöä, aivan kuten se puhuttelee keskilännenkin pikkukaupunkien väestöä.  Muutoksena että illuminati vain on korvautunut sanalla eliitti.

Ironisisinta toki Persu-ideologiassa on ettei se kokonaan väärässäkään ole. Ei ainakaan silloin kun lähtee sotajalalle valemediaa vastaan. Mutta jos näistä  kahdesta pitäisi valita se pienempi paha, jätän valitsemattta.

Se mitä itse kaipaan, olisi järkevät  ja analyyttiset ihmiset. Sellaiset jotka eivät  lähde kohuamaan tuulen mukana, eivät  omaa ilkiluonteisia agendoja, eivät koeta mielipidevaikuttaa ja missään nimessä  eivät  aina väärinymmärrä joka asiaa ja rakenna tikuista päivän somekohua. Kun näkevät  lietsontaa, jarruttavat sitä tarjoamalla sitä järkevää näkökantaa. Ikävä kyllä, sitä ei nyt ole mutta aina voi olla seuraamatta mitään ja mennä ulos. Siellä on nytkin hyvä ilma.

Jukkis