Mihin se perustuu se Perussuomalaisten suosio ja matka suurimmaksi puolueeksi? Tai näin ainakin gallupit on hehkuttaneet.Minen tiedä puhuuko gallupit totta vai onko tämä(kin) jokin mediakikka hiillostaa hallitusmuodostaja Antti Rinnettä. Mediaan kun ei ole näinä päivinä kauheasti enää  luottamista. On ne Persut silti iso puolue ja tuskin syy ainakaan on Halla-ahon karismaattisuudessa.


Syitä varmaan kannattaaa katsoa valtakunnanpolitiikan sijasta itse ruohonjuuritasolta. Matkata sinne pienten kauppaloiden pääkaduille, joiden liikehuoneistot rapistuvat tyhjyyttään, ja jossa rautakauppa vaihtunut kirppariin, huoltoasema kylmäasemaksi vähän matkan päässä olevaan risteykseen ja pankki automaatiksi eikä aina enää sitäkään. Nippa nappa taloudellisesti pystyssä pysyvä Sale vielä keikkuu jossain kiinteistössä. Hyvin ne toimeen kumminkin tulee – jos sattuu omaan lihavan peltopinta-alan joka kulkee perintökaluna. Silloin ollaan Keskustan vankkumattomia kannattajia. Vaan eihän sitä maata kaikille piisaa. Silloin on pyöritty milloin missäkin kunnanhommissa mutta nykyisin kunta pestaa enää  `kuntouttavalla työtoiminnalla´ josta ei pääse ainakaan rahallisesti lihomaan. Sikäli kun on enää kuntaakaan ja tilalle astunut kuntaliitos. Sitä johdetaan jostain kauempaa olevasta pikkukaupungista.

Teoriassa pitäisi tyhjäntoimittajan joka potkii kiviä pitkin kylänraittia kouluttautua. Sitä varten pitäisi lähteä opiskelemaan jonnekin 200km päähän. Turhaa sekin koska työpaikkoja ei omilla kotitanhuilla ole, joten turha palata paperi taskussa. Valtion niitä pitäisi luoda mutta valtiohan ei enää luo työpaikkoja. Valtio ehkä antaa rahaa yksityiselle  työpaikkojen luomiseen. Metalliverstaan perustaja kyllä tajuaa olla  sijoittamatta moiseen periferiaan. Mikään ei siis auta. Nuohotaan kylänraittia ja tunnetaan itsensä hylätyksi, arvottomaksi ja pienellä  paikkakunnalla –jossa toisten asiat tiedetään – tunnetaan suurta häpeää epäonnistumisesta. Toiset ratkeaa ryyppään ja toiset keksii perusuomalaiset.

tako tehdas
Koskesta voimaa tehtaisiin. Ei riitä että veivät tehtaat Kiinaan vaan niitten piti viedä koskikin mukanaaan.


Miehenmallissaan epäonnistunut alkaa persuileen. Naputtaa jotain nettiin jonka faktantarkistajat torpedoi ja oikeessahan ne faktantarkistajat. Persujen väittämät eivät ole kauhean välkkyjä koska kirjoittajakaarti ei itsekään ole kovin oppinutta ja jossa usko korvaa tiedon.  Kauppaloissa ollaan tietämättömiä, kokonaiskuvia ymmärtämättä ja ahdasmielisiä, joka myös on se rasismin siemen.  Se on silti koti se perusuomalainen puolue. Koti sen takia että tarjoaa identiteetin; ei se mun vika ole vaan neekereiden ja heitä hyysäävien vihervasemmistolaisten. Tuollainen oppi joka tarjoaa vapautuksen syyllisyydestä, on sitten jo luonteeltaan kulttimainen mutta voiko kulttilaista siitä syyttää?

Rakennemuutos pakottaisi erkaantumaan kauppalasta jonnekin isojen kaupunkien lähiöihin.

Näissä kaupunkilähiöissä  on jo omasta takaa kouluttamatonta miesväestöä. Kouluttamattoman väen työpaikkoja on kadonnut 600 000 kappaletta  aitoon markkinaliberaaliin henkeen. Niitä  on toki vuokrafirmojen takana, mutta ne ei kelpuuta nekään kun parhaat. Yli viiskymppisille ei tule koskaan soittoa. Ihmekös tuo kun Suomi muiden maiden lailla aikanaan lahjoitti teollisuutensa ilmaiseksi kiinalaisille aidossa globalistitalouden hengessä. Hanttihommat jäi ja niissäkin painaa ulkomainen halpatyövoima, osa-aikaisuus jossa tapellaan työtunneista, ja heikentyvät työedut ”kilpailuedun” nimissä. Syntyvyyskeskustelussa ilmeni ettei tämä osaton ja syrjäytetty miesväestö kiinnosta edes naisia. Kuka kumma perustaisi perheen tuollaisen kanssa jonka toimeentulo on siitä kiinni pääseekö  ajamaan taksia tiistai- ja torstaiöinä tai joka jakaa sanomalehtiä tonnilla kuussa?

Ei nykypäivänä ole edes vaarivainaan aikaista toimeentuloa eli perinteistä  lestinheittoa. Menneen maailman sosiaaliturva joka sekin on menettänyt teränsä alkoholin vapautuksen myötä. Hasiksella tai amfetamiinilla voi toki kokeilla mutta riskit on kovat että saa jossain kohtaa turpaansa muutaman lantin takia.

Tämä kaikki on markkinaliberalismin hintaa. Talousoppi jossa vain niillä on merkitystä jotka tahkoavat rahaa. Eli suomeksi sanoen oligarkkitalous ja loput on tyystin hyödyttömiä tyyppejä joiden sosiaaliturvastakin voi aina leikata jotta nekin rahat tulis rikkaille. Se näkyy myös alhaisena syntyvyytenä jossa itsensä masennuksensa syövereissä sukupuuttoon tappava kansa korvautuu asteittain ahmedeilla, joilla kaikki siintää aina paremmin.  

setelit
Kekkonen takas! Kekkosen aikana setelitkin oli kauniimpia ja niitä oli kaikilla taskuissaan.

Yhteiskuntatieteilijät ovat kylläkin sitä mieltä että markkinaliberalismin tulee ennemmin tai myöhemmin kaatamaan oikeistopopulistit. Seon asioiden luonnollista kehitystä. Tämän takia on väistämätöntä että meilläkin perusuomalaisista tulee väistämättä suurin puolue, ja kannatuksen kasvu nojaa  sosiaalipoliittisiin syihin. Ainoa vaihtoehto olisi jotenkin uittaa tämä osaton miesväestö takaisin keskiluokkaan mutta yhteiskuntarakenteet nyt vaan on sellaiset, ettei se onnistu.

Valtion pitäisi palauttaa teollinen kapasiteetti mutta globaalitalous puhuu ilmastopäästöistä joihin kuuluu, että teollisuus pysyy Kiinassa vastakin. Sen pitäisi itse alkaa tehtailijaksi mutta ajan henki suosii yksityistämistä ja valtionyhtiöiden pilkkomista ja sen osakeannin luovuttamista ylikansallisille suursijoittajille. Ei onnistu.Ainoa mitä valtio on tehnyt, on se että ne ovat suosineet yrittäjyyttä. Käytännössä tämä tarkoittaa yksinyrittäjää jonka tulot jäävät jopa alle työttömyyskorvauksen, on täysin orjan asemassa ilman vapaapäiviä, vuosilomia ja mahdollisuutta säästää mitään. Joutuu tinkimään jopa omista eläkemaksuistaan jotka tulee sitten vanhana eteen. Koko se yrittäjyyden idea nojaa puhtaaseen orjatalouteen ja ilmankos TE-keskukset siihen yllyttää. Valtion pitäisi luoda matalakoulutuksisia työpaikkoja keskellä koulutusyhteiskuntaa joka tuskin onnistuu. Sen pitäisi elvyttää vahvasti juuri kun puheenaiheet liikkuvat veronkorotusten tai leikkausten välillä. Pitäisi luoda kokonainen reformi keskellä ikääntyvää väestöä jossa aktiivinen työväestö on kortilla.

Lyhyesti sanoen, perusuomalaiset ovat vastausyritys vinoutuneeseen yhteiskuntarakenteeseen joka on kehittynyt jo vuosikymmeniä väärään suuntaan. On siitä puhuttu että työttömiä, tai pikemmin piilotyöttömiä on likemmäs  miljoona viisimiljoonaisesta väestöstä toisen puolen ollessa pienituloisia eläkeläisiä ja toimeentulorajan alapuolella elää mittava määrä ihmisiä. Täällä se lepää myös se perusuomalaisten poliittinen voima koska se ainoana osaa puhutella tätä väestönosaa. En minä itse edes siedä koko puoluetta ja sen torvea äänestäjäkuntaa mutta toki myönnän sen aseman historiankulussa.

Jukkis