Sanotaan hallituspuolueista ja oppositioon jäävistä sitten mitä tahansa on niissä kuitenkin yksi hyvä puoli; siinä toteutuu kosminen oikeus. Rehellisyys maan perii niin sanotusti ja kaksi valehtelevinta puoluetta; kokoomus ja perusuomalaiset jäivät tai jätettiin oppositioon. Rehelliset jatkavat vallankahvassa.Ainakin se pitäisi olla tullut selväksi viime viikkojen aikana että  esim YLE tunnustaa kokoomuslaista väriä aivan suoraan ja kiertelemättä. Mikä ikinä onkaan hallitusohjelman sisältö, YLEn mielestä se on aina väärin. Haalitaan kaikenlaisia asiantuntijoita väittämään päinvastaista ja pelotellaan milloin milläkin vappusatasilla ja veronkorotuksilla. Jostakin kumman syystä  YLE on nyt sitten löytänyt ”vallan vahtikoiran” roolinsa, tosin ronskin etuajassa, mutta kokoomusvetoisten hallitusten aikana se ei niitä löytänyt.

Eihän se salaisuus voi olla että YLE on jo pitkään ollut kokoomuksen ja suuryritysten lieassa, aivan kuten iltasanomatkin. Nehän ne pahimmat lietsojat ovat jo pitkään olleet ja valehtelevat mitä vaan halutaan puoluetoimistosta kulloinkin valehdeltavan.

valehtelijoiden klubi
Valehtelijoiden klubi oli lemppariohjelmiani silloin joskus. Se pohjasi ideaan jossa esintyyjien piti valehdella mahdollisimman paljon, luontevasti ja petkuttaa katsojia. Sen suosio pohjasikin juuri tähän sillä elettiin aikaa jolloin suomalaiset pitivät itseään maailman rehellisempänä kansana ja olivat huvittuneita jonkun valehdellessa. Nythän tämä ohjelma on muuttunut todeksi ja suomalaiset saavat median kautta siedätyshoitoa vedätyksessä ja huijaamisessa.

Koska se nyt sitten alkoi? Jostain sieltä Ukrainan kriisistä ainakin jolloin YLE ja Iltasanomat valjastuivat holtittoman ja päästään vialla olevan Stubbin käskyläiseksi. Kyllä te muistatte. Oli niitä lihavia otsikoita jotka suorastaan kirkuivat miten Venäjä on taas loukannut Suomen ilmatilaa. Näitä kun toistettiin aikansa, alkoi mieliala olla että menee tuskin enää viikkoakaan kun taivaan peittää venäläinen raskas pommikonedivisioona joka pommittaa kaikki maamme satamat. pelkoa lietsottiin. A-studiossa keskusteltiin haluaako Venäjä härnätä  suomea vai mitä? Joskus viikon päästä sitten paljastettiin että venäläishävittäjä oli väistänyt ukkospilveä suomen puolelle, mutta silloin oli jo uudet pöyristymisenaiheensa.

Näitä esimerkkejä valeuutisista ei ole ainoastaan kymmenittäin, niitä on sadoittain. Osa tyystin övereitä. Joku mediaoperaatio Airistonhelmi kenties naurettavin joka vetää tyhmyydessään ennätyskärkeä.  Kansa oli kylläkin jo väsytetty valeuutisilla ja turtunut, tuli tuutista sitten mitä mielipuolisempia juttuja. Sitten seurasi tämä YLE-gate kun YLEn uutislinjan perinyt pääministeri Sipilä tyhmyyspäissään ja tahtomattaan paljasti YLEn korruption.

Taustalla on koko häärännyt tämä sama oikeistoklikki; EK, Kokoomus ja suuryhtiöt. Yhtiöiden linja on ollut pitää tätä ilmastoaihetta tapetilla koska se edesauttaa heidän omassa markkinoinnissaan ja goodwillin hankkimisessa. Ns.punavihreillä ei ole mitään suoraa tekoa tämän uutislajin kanssa.

stubelo
Kokoomuspääministeri Stubb tiettävästi aloitti valtamedian korruptoimisen ja valeuutisten aikakauden.

Kokoomus on valehdellut koko ukrainan kriisin ajan, ilmeisistä EU-ulkopolitiikan syistään ja ennen  kaikkea amerikkalaisten mielistelystä jonne muuten Kokoomus on niin rähmällään, että jopa seitkytlukulaisia suomettuneita hävettäisi. Se ajoi Suomea NATOon niin aggressiivisella valekampanjalla että moista ei ole nähty. Se on tukkinut median suut kun puhutaan leikkauksista, veronkorotuksista, lainanotoista tai jopa Talvivaaran kaivoksesta, joka ei parhaalla tahdollakaan edusta minkäänsortin luonnonsuojelua.

Valehtelijat joutuvat lopulta oppositioon kuten kosminen oikeus velvoittaa.

Enkä ihmettele että siellä on perussuomalaisetkin. Heillä ei tosin ole mediaa käytössään mutta onpahan netin vallanut muurahaisarmeijansa. ja kansansuusta se vasta irtoaakin. Tarinaa tulee ryöppynä jossa suurinpiirtein kaikki islamilaiset ilmiöt ymmärretään aina negatiivisesti – keksien niitä mielivaltaisesti – ja leivotaan jonkinlaista eliitinvastaisuutta. Persut kuitenkin ymmärtävät valtamedian pohjattoman valehtelun, pääosin siksi, että se ei vastaa heidän omaa maailmankuvaansa, joka muuten sekin on valheisiin, huhu-uutisiin ja kuvamanipulaatioihin rakentuva.

Kun nämä kaksi nyt ovat poissa niin voisi kai odottaa että alkaa jonkinlainen rehellisyyden aikakausi. Viime vuosien mediatemput; päivän pöyristykset ja kirkuvat otsikot  olemattomista toivoaksemme jäisivät  vain tämän tyhmän aikakauden muistoiksi eikä seuraisi enää  eteenpäin. ja hyvää se on näille kahdelle olla seuraavat neljä vuotta häpeänurkassa.

Jukkis