YLE on taas lähtenyt vaihteeksi informaatiosodankäynnin tielle. Juttu tietenkin sai alkunsa kun Yhdysvallat päätti taas laajentaa venäjäpakotteitaan ja silloinhan aina käynnistetään joku sivukampanja keräämään mediakuluttajilta sympatiaa vedättämällä niitä johonkin suuntaan.


Kyse on tietenkin tästä  Alexei Navalnyn keräämistä mielenosoituksista. Mainitaan oikein oppositiojohtajanakin vaikka ihan tavallinen kaippari se on. Ei kai oikein minkään puolueen jäsenkään, mikä lie tavallinen nettibloggari joka käy silloin tällöin vaaleissa ottamassa rökäletappiot. Tällä kertaa on kelvannut länsimedioille mannekiiniksi miten huonosti Venäjä kohtelee toisinajattelijoitaan ja sananvapautta ylipäätään. Ilmeisesti Pussyriotin tytöt  alkaa olla jo liian vanhoja näihin puuhiin joten CIA on keksinyt uuden hahmon? Otetaan tollanen luuseri, annetaan sille rahatukko jotta se kerää kadunkulmaan sen verran jengiä että saa pampusta ja saadaan lihavia otsikoita tällä puolen.

navalny
Alexei Navalny seksikkäässä kuvassa. Taustalla hänen mielenosoittajiaan eli pienituloisia eläkeläisiä ja joitain persaukisia opiskelijoita jotka lähtee mielellään mielenosottaan 50 dollaria/tunti. Tyyliin kuului myös Navalnyn salaperäinen "myrkyttäminen" joka oli mukava lisämauste muutenkin niin provokatorisessa tempauksessa. Länsimedia on tietenkin ollut kovinkin pöyristynyt kun poliisi on kiinnostunut rahoittaako hänen mielenosoituksiaan jokin ulkomainen taho. 

Eihän YLE tälläistä keksisi vaan sen taustalla oleva mediapooli, yksi häpeällisimmistä organisaatioista joiden kautta ujutetaan just tällästä vedätystä. Ei ne siellä CIAssa tai ketkä näitä uutisia kansainvälisesti leipookaan voi luottaa että Suomessa jollain politiikolla  on joku luottotoimittaja joka julkaisee mitä käsketään, tai jollain päätoimittajalla on henkilökohtaiset suhteet kunnossa ameriikan lähetystöön. Ihmiset kattokaas vaihtuu viroissaan, ne häviää johonkin tai tulee omatunnontuskiin joten tarvitaan ihmisverkoston sijasta joku kunnon kiinteä organisaatio. Mediapooli.

Vähän toiseltakin puolelta. Katselin tuossa YLE-dokkarin venäjän trollitehtaista ja täytyy sanoa että alkuun olin skeptinen onko tää koko dokkari pelkkää vedätystä. https://areena.yle.fi/1-4507354

Tuntu olevan pelkkiä kaippareita ”verkkolehtineen” joka haisi enemmän joltain freelance-näyttelijöiltä mutta vakuutuin sitten kun jossain kohtaa – ohimennen – puhuttiin ihan järkeekin. Muuten nää kaverit tuntu rakentavan valeuutis-tarinaansa sen pohjalta miten ne rimmaa länsimaisten versioiden kanssa. Ymmärtämättä että tämä on peliä jossa kukaan ei puhu totta, sitä kun ei ole kukaan tehnyt enää vuosiin.

Voi olla että Venäjän telkkari jauhaa manipuloitua totuutta koska samaa tehdään muuallakin. Amerikka on siitä kuuluisa, britit ja saksalaiset ei ole enää aikoihin uskoneet uutisiinsa ja suomalaisessakin uutisoinnissa on näitä ”alexei navalny” –tyyppisiä  uutisia jotka  on oikeestaan provokaatioita ja epätotuuksia.Olis kumma jos venäjä olis tästä vapaa. Varsinkin kun siellä varmaan on lukuisia trollitehtaita mutta tuskin valtiojohtoisia. Niiden omistajakunta koostuu mafiasta tai oligarkeista ja riippuen intresseistä, ne on joko trollausta, PR-toimintaa, tietomurtoja, lobbausta tai mustamaalailua. Väitteitä lahjuksia ottavista poliisikomentajista kun ne pääsee TOR-verkossa liian lähelle lapsipornosaittia tai hämäriä aselasteja Ugandaan.

jessi tehtaalla sj44yh
Kaikkiin trollipaljastuksiin tuntuu aina kelpaavan kuvamateriaaliksi kaikenlaiset rakennukset. Koskaan niitä ei tietenkään näytetä sisältä eikä ees ovisummerista katsota keitä siellä luuhaa. Katsojan on vain hyvä uskoa - kun toimittaja tai oikein "tutkija" sanoo että siellä on oikea pahuuden pesä.

Masentavinta tässä pelissä on ollut pitkään ettei kukaan ole puhunut totta pitkään aikaan. Länsimainen juttu on rakennelma jossa pohja on ollut mätä alkujaankin. Alexei Navalny putkahti tarpeeseen kun piti saada sanktiot ajettua läpi. Sanktioiden tämänkertainen veruke oli tapaus Skripal. Tiettävästi venäläisten ainoa yhteys tapaukseen on ollut, että ovat todennäköisimmät  syylliset ja kuka hemmetti muukaan ne olis myrkyttäny? Eli ei mitään. Skripalit oli enemmänkin mediatemppu,  ja mediatemppu johti toiseen mediatemppuun Navalnyn mielenosoituksiin. Tutustumme rakennelmaan jossa mikään ei ole totta ja jossa uusi valhe pönkittyy vanhanvalheen päälle ja kun setvii näitä valheita, tajuaa että koko rakennelma  on yhtä keksittyä totuutta. Jotenkin alan tajuta miksi joku salaliittoaktiivi Janus Putkonen hävisi jonnekin Donetskiin sillä leviäähän siinä pää, kun tätä kaikkea alkaa setviin.

ja mikä oli oma punainen lankani? Kysymys että onko minulla oikeus ihan rehellisiin uutisiin vai pitääkö tähän paskaan ruveta totuttautumaan?

Jukkis
Gravatar
juppe
https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwiE-teGoe7jAhW76KYKHRDwB7UQFjAAegQIABAB&url=https://www.theaustralian.com.au/news/world/supporters-back-off-from-alexei-navalnys-far-right-epiphany/news-story/8622e9ddf990b2a56045786a30c7016f&usg=AOvVaw0VKBFVcm0UJ1k482FHSVyf
Gravatar
KimmoK
"Voi olla että Venäjän telkkari jauhaa manipuloitua totuutta koska samaa tehdään muuallakin."

LOL!
Se on totta että että länsimaissa on runsaasti manipuloidun totuuden tuottajia.

Mutta sekin on fakta että venäjän telkkari julkaisee vain 100% Valtion johdon manipuloimaa sanomaa. Olet vain jostain syystä niin järjettömän suomettunut ettet sitä tajua.

Gravatar
juppe
Tää tyyppi sopii loistavasti siihen sekavaan paskaan, mitä media tyrkyttää, koska se oli ennen Ukrainan sotaa vaan joku hörhö, joka marssi uusnatsien kanssa, vaikka ei muka ollu natsi. Siihen piti hajurakoa muut marginaalityypitkin, mutta Ukrainan sodan takia länsimedia teki siitä Putinin haastajan.

Tuskin se uskoo enää ittekään menestyvänsä politiikassa Venäjällä, mutta kun se häröilee siellä, niin länsimaissa luullaan, että se on tärkee tyyppi. Jossain vaiheessa se alkaa varmaan teeskennellä, että se ei enää voi palata Venäjälle, että se voi alkaa hyödyntää kunnolla sitä kannatusta, mikä sillä on länsimaissa.

Gravatar
KimmoK
"se oli ennen Ukrainan sotaa vaan joku hörhö, joka marssi uusnatsien kanssa"
Yllättävää.

Uusnatsit on kuitenkin Putinin asiamiehiä Venäjällä.

Oisko sulla linkkiä jossa ois tuota taustaa tutkittu?

Gravatar
KimmoK
Näyttää niitä viitteitä olevan.
En vielä bongannut luotettavaa/perusteellista selvitystä.
"In 2011, Navalny stated he considered himself a "nationalist democrat"."
Populisti ja rajusti oikealla, ehkä myös nazi. Ei hyvä.

Piilota kommentointilomake