Pitkästä aikaa vilahti hyväkin uutinen. Syntyvyys on jälleen varovaisella koholla. Orastavaa toivoa siis edelleen on, ettei löylynlyömämme kansamme katoakaan sukupuuttoon joskus vuoden 2080 tietämillä, ja nämä autiotalot sitten täyty jollain syyrialais-irakilaisella väestöryhmällä. Kyse oli –toivoaksemme – vain ohimenevästä notkahduksesta – Sipilän syntymättömistä.


Dosentti Luukanen tuota termiä `Sipilän syntymättömät´ käytti ja ilmeisesti hän oli paremmin hajulla mistä  oli kysymys, kun taas minä näin asian paljon dramaattisemmin. Että meille  käy vielä kun jollekin liiviläisille  tai vepsäläisille ja parinsadan vuoden päästä suomenkieli kuuluu sukupuuttokieliin. Se ei tunnu mukavalta kun ajattelee että ugrilainen kansa on yksi Euroopan alkuperäiskansoista yhdessä baskien kanssa.

Sitä varmempi alan nyt olla, että lisäntyvyyden notkahduksen teki valloillaan oleva markkinaliberalismi, jos nyt kaihdamme sanaa rosvokapitalismi. Sipilä sen toi ja katosi Sipilän myötä. Sehän on tämä nykypäivän feodaalinen järjestelmä, jossa harvalukuinen eliitti pitää kokonaisia kansoja varpaillaan perusturvansa puolesta. Sitä kuuntelee kun kovan linjan oikeistolaiset puhuvat työmarkkinoiden uudistamistarpeesta, maankattavasta rakenneuudistuksesta yms. Varmaa on vain, ettei siinä puhuta ainakaan kansalaisten eduista joita haluttaisiin jopa lisätä. Ne luovat juuri sitä epävarmuutta joka näkyy alentuneena syntyvyytenä.

kehto
Vain tyhjä kehto jäi muistoksi tästä kansakunnasta...


jokainen varmaan vaistoaa että näissä oikeistolaispuheissa on kyse mittavan luokan kiristys- ja pakottamisoperaatiosta – orjataloudesta. Kuin tavoitteena olisi kokonaan unohtaa skandinaavinen hyvinvointivaltio  ja korvata se itäeurooppalaisella kehitysmaalla Romanian tai Valko-Venäjän tyyliin.

Eläinmaailmassa asiat menevät niin, että kun habitaatti ei tarjoa säällisiä puitteita, naaraat vain syövät poikasensa ja aloittavat muualla uudelleen. Ihmiskunta nyt ei toimi ihan näin radikaaleilla periaatteilla, mutta osaa kyllä olla hankkiutumatta raskaaksi. Sillä jokainen tietää että ennen kuin lapsia hankitaan, pitää olla puitteet olemassa. Se tuttu keskiluokkainen elämäntyyli ja kyllähän asia on niin, että syntymättömyys on pitkälti vihlaissut eniten alempia tuloluokkia, joiden kokonaismäärä on lisääntynyt, eli perusturvallisuudesta tässä on ollut koko ajan kysymys. Koska taloudellinen vapaus on riistetty yhdeltä jos toiselta.

On tässä tietenkin monta monessa eikä markkinaliberalismi pankkikriiseineen, leikkureineen, irtisanomisaaltoineen ja kapeine työmarkkinoineen ole ainoa ratkaiseva tekijä, joka ei anna takeita huomisesta. Kokonaan oma lukunsa on koko yhteiskunnan vinoutuminen.

Sekin vähä mitä sitten synnytyssairaaloissa putkahtaa esiin, tuntuu olevan polvi polvelta aina jotenkin yliherkempää ja sairaampaa. Koska Suomi on pieni maa, eikä sillä ole säällisiä sisämarkkinoita, on sen rooli ollut pitkään tuotteiden testaus. Sen takia meille tarjotaan keskeneräisiä ja lastentautisia tuotteita ja vasta kun suomalaiset sen osaavat, voi miettiä saman tuotteen viemistä isommillekin markkinoille. Beta-testauksen mallimaa.  Tämä on valitettavasti näin myös lääke- ja elintarvikejättien mielestä, jotka testaavat käytännössä suoranaisia myrkkyjä talousalueellamme. Ei pidä tosiaan ihmetellä, että erinäiset neurologiset vaivat yhdessä moniallergioiden kanssa seuraavat uusimpia ikäluokkia. Nuorison kohdalla sitten puhutaan jo nuorisopsykiatrian resursseista ja nuorten aikuisten kohdalla syrjäytymisestä  ja itsetuhoisuudesta. Ei tämä ainakaan mikään onnela ole, vaikka olisikin yksi harvoja jotka onnistuu syntymään.

24134338 800x
Kuuleman mukaan influenssarokotteen seurausta? Tämä toimiikin aasinsiltana nuorten tyttöjen HPV-rokotteelle joita on kouluissa lanseerattu ennennäkemättömän aggressiivisesti ja jotka sivutuotteena saattavat aiheuttaa kokonaisen sukupolven hedelmättömyyden. Päättäjät eivät tästä ole millään muotoa huolissaan että kokonainen kansa steriloi itse itsensä koska he tuskin ovat enää silloin ehdolla kun satoa korjataan - tai ollaan pikemmin korjaamatta.

Syntyyvskäyrän varovainen orastava nousu viittaa siihen, että nuoret äidit ilmeisesti luottavat vasemmistovetoiseen hallitukseen ja tietävät että vaikka asiat menisivät vituralleen; työpaikka lähtee alta on yhteiskunnassa silti aina turvaverkko. On sosiaaliavustukset, työttömyyskorvaukset ja tietenkin niitä matalapalkkatöitä, joissa voi hetken nuohota kunnes saavuttaa pääsyn omaan tuloluokkaansa. Juuri kuten yhteiskunnan pitääkin toimia.

Sipilän maailmassa nuoripari voidaan heittää palkkasuhteesta ulos ihan sen takia että palkansaajalla on jalassaan vääränväriset kengät. Mikään työhakemus eisen jälkeen  tuota minkäänlaista tulosta, koulutuksiin ei pääse ja sosiaalitukia leikataan niin rempseästi, että sillä ei tule toimeen. Lopulta nuoripari ei pysty olemaan pari; nainen vauvoineen päätyy yksinhuoltajaksi lähiöön ja mies  kiilautuu toisen lähiön kaljabaariin tuskaillen seuraavat vuodet ruokkomaksujensa kanssa. Ei ehkä ihan niin kuin ajateltiin. Mutta markkinaliberalismi näkee sen näin, ja juuri tätä Sipilä yritti tähän maahan tunkea vaikka väkipakolla kurkusta alas.

Mikä jättää jälkeensä kysymyksen että kun selaa tämän kansan historiaa tuonne kauas menneeseen, sieltäkin löytyy outoja romahduksia jotka ilmeisemmin johtuvat siitä, että väkiluku on alkanut laskea. Onko silloinkin ollut läpiahneita ruhtinaskuninkaita jotka ovat verottaneet mielivaltaisesti mitä ovat halunneet, ja lopputulos on ollut maastapako ja syntyvyyden romahtaminen. Kenties!

Jukkis