Kun nyt Husu Hussein on valtakunnallisella tapetilla, kerron vähän omia tuntemuksiani tätä piruparkaa  kohtaan. Asiat voisivat mennä hänen kohdallaan paremminkin, se edes myönnettäköön. Enpä tunne tapausta sanottavammin mutta ohimennen seurannut kuten muitakin asioita.


Törmäsin Husuun ensimmäisen kerran Usarin blogeissa. Siinä tuo  miekkosemme rakensi tieten poliittista uraa luomalla itsestään positiivisen, iloisen ja anti-rasistisen imagon ”kaikki me ollaan veljiä”-tyyliin.  Halusi ymmärtäväistä vuoropuheluakin rasistisiiven kanssa. Elämänmyönteisyys kiistatta paistoi teksteistä mutta kommenttiosio olikin sitten ihan toisesta maailmasta. Lähinnä kyseltiin onko Husu mukamas itse osannut kirjoittaa virheetöntä suomea, ja sitten kyseltiin onko Husulla ylipäätään kirjoitustaitoa. Sehän ei ole afrikan suunnassa suinkaan mikään ykkösprioriteetti. Vihjailuin ja epämääräisin kaarteluin ihmeteltiin voiko ja osaako neekeri ylipäätään kirjoittaa yhtikäs mitään.

husutaksi
Husutaksi. Kohta taitaa taksiajelut loppua ja paluu laivasiivoojaaksi koittaa.

Sitten kyseltiin koska se Husu palaa takas sinne Somaliaan?  Ei kaivata tänne ollenkaan mutta sehän vois painella sinne afrikkaan auttaan niitä hädänalaisiaan. Luonnollisesti sanottavan jokainen lause tutkittiin mikroskoopilla,tulkittiin tyystin päinvastoinja jonkinlaisen persulogiikan mukaan Husu tässä esittelee rasismiaan kun taas kotimaiset jannut on mitä  suvaitsevaisinta väkeä, ja joka parhaimmillaankin on vain vähän huolestunut holtittomasta maahanmuutosta.

Kauan se Husun imagonrakentelu kestikin mutta olihan sen murruttava jossain kohtaa. Ei kukaan voi edes näytellä elämäniloista kaveria jos joka ulostulo saa pelkkää vittuilua ja ilkeämielisyyksiä. Kun pato sitten murtui, Husu meni ja sanoi persuja rasisteiksi. Ainakin hänellä oli siihen perusteensa; hänhän oli tässä vaiheessa jo koko rasistisuomen yhteinen sylkykuppi, jonka päälle sai kaataa ämpärikaupalla paskaa. Jotenkin hän nyt vaan herätti empatiani siitä, että kaveria kohdellaan ainakin helvetin epäoikeudenmukaisesti.

Ja kun tämä oli sanottu, niin puolue johon Husu kuuluu, eli demarit,  käänsivät  asian Husun piikkiin. Puoluejohto yhtyi kriittiseen armeijaan, eikä osoittanut mitään ymmärrystä, miksi ylipäätään Husu moista meni sanomaan, ja mikä on hänen yhteinen historiansa rasistien kanssa, jotka käytännössä olivat tehneet kaikkensa hänen estämisekseen vihreämmälle oksalle. Minulle ainakin tuli mielikuva että  hän on kokonaan väärässä puolueessa; jotkut vihreät tai vassarit olisivat varmaan tukeneet häntä enemmän. Demareille hän tapasi olla pelkästään se puolipakollinen kiintiöneekeri, jonka on tiedettävä paikkansa tässä maailmassa. Nyt hänen erottamisensa määräajaksi jonkun twiittauksen takia vain vahvistaa sitä, että hänen on turha toivoa mitään tukea omalta puoluejohdolta.

husu ja rinne
Olisin aikas vissi että demarien selkäänpuukotus Husua kohtaan on osa Rinteen julkisuuspolitiikkaa jossa sysätään ulos kaikki ne, jotka tuovat liian kiistanalaisia aiheita demaripiireihin. Vastaavan tempun Rinne teki vanhalle demaripolitiikolle  MIkko Elolle ns. jessikka-jutussa joka todellisuudessa oli väärinkäsitysten suma jota Rinnekään ei katsonut asiakseen oikoa kansansuosionsa nimissä.  Miksi hän ei uhraisi nyt yhtä paikallispolitiikkoa jotta gallup-suosio ei laskisi tämän takia.

Nämä tyypit jotka häntä  ovat solvanneet vuositolkulla, esittivät tietenkin pöyristynyttä; minäkö rasisti? Moinen julkea tekopyhyys sitten sai muutkin liikkeelle ja käännettiin asia ylösalaisin; onko husu itse rasisti ja oliko hänen sanottavansa rasistinen? Tuntuu että sanoo Husu sitten mitä tahansa, häntä ei tahdota ymmärtää  ja seuraus tuntuu olevan aina jotenkin negatiivista virtausta.

Sitten tuli tämä taksijuttu. Husun olisi kai pitänyt tiedostaa että hänen sanomisiaan ei tutkita pelkällä suurennuslasilla  vaan mikroskoopilla.Jokaista lausetta epäillään, ne kaikki siivilöidään, tutkitaan, taustatutkitaan ja ylipäätään suhtaudutaan varauksella. Kun tilanne on näin, pitäisi olla järkeä päässä pysyä  totuudessa ja vain siinä. Tässä tunnen lukkarinrakkautta. Kun silloin itse olin johtavia ”huuharikirjailijoita” tutkittiin minuakin aikanaan virheiden ym osalta skeptikkopiireissä. Todettiin yleisesti että Jukkiksen tekstit ovat täynnä virheitä kuten oppineet ovat osoittaneet, mutta aina kun kysyin, ketkä oppineet ja missä, ja mitä nämä virheet ovat, jengi luikahti takavasemmalle. Eli minusta rakennettiin valehtelijaa ja kun pelin nimi oli tämä, piti erikseen varoa ettei tosiaan valehtele.

Husu meni ja haksahti tähän, ja sen seurauksena meni oma maine, puolue sai viimeinkin tekosyyn nöyryyttää  häntä josko tajuaisi erota oma-aloitteisesti ja luultavasti taksifirmakin antaa kenkää jossain kohtaa. Aikamoinen takapotku. Niin paljon kun häntä onkin piinattu tässä vuosien varrella niin nyt kun löytyi syy, tuskin armoa tulee. Päinvastoin, tuntuu vähän että on tehty kärpäsestä  härkänen ja Husua kohdellaan epäoikeudenmukaisemmin kuin keskivertopolitiikkoa. Voisin nimetä useitakin politiikkoja, joilta on lennellyt vastaavia sammakoita suustaan mutta joita ei ole sittemmin ruodittu kuin korkeintaan poliittisten vastustajiensa taholta ohikiitävänä  kommenttina.

Kyllä  mun sympatiat on kaverin puolella. Jos katsoo asiaa hänen kantiltaan, jokainen voi tiedostaa ettei peli ole mitenkään reilua, eikä ole ollut sitä missään kohtaa. Sanoo hän mitä vaan, tilanne tuntuu aina pahenevan ja nykyisin mies etenee kriisistä kriisiin. Tai jos ei sano mitään, media osaa kyllä omatoimisesti kaivella esiin kaikki vanhatkin rötökset ja luoda mielikuvaa suurhuijarista. Husu kyllä itse sanoo huijanneensa Kelaa pelkästä tietämättömyydestä –uskoo kuka haluaa – mutta on kumminkin maksanut piikkinsä takaisin ja tuomionsa kärsinyt. Tuskin kuitenkaan ainoa Kelan vittumaisen byrokratian uhri sentään.

Menee kansansuosio, mahdollisesti työpaikka ja menee paikka puolueessa. Menee taatusti penkin alle seuraavat vaalit. Kaikki menee. ja jos vähänkään avaa suutaan, tilanne pahenee jos se tästä  on pahetakseen.  Ja kaikkein vittumaisinta, että ne pitkäaikaiset ilkkujat ja vittuilijat on saaneet hänestä ylivallan, ja pitävät huolen ettei maine ainakaan kohene tulevina vuosina.Husu on siis jollain lailla poikkeuksellinen yksilö julkisessa kentässämme mitä tulee yleiseen epäoikeudenmukaisuuteen.  Häntä kohdellaan tyystin armottomasti ja raakasti joten ihmekö tuo, että tunnen sympatiaa häntä kohtaan. Kutsutaan sitä nyt vaikka empatiaksi mutta osalta ihmisistä nämä inhimillliset piirteet ovat selvästi kadoksissa. Sitä en sitten tiedä, kohentaako tälläiset kirjoitukset millään muotoa omaa suosiotani, mutta ei pidä vaieta kun vaistoaa että jotakuta ei kohdella reilusti.

Jukkis