Tämä nyt on tällänen pikapäivitys kun yks tuttu suomensi Trumpin vaalipuheen. Koska te olette päässeet kuulemaan oikeasti mitä ukko puhuu? Minähän olen kyllä ollut trumpisti kaiken aikaa ja uskon että katsottuanne tämän, ymmärrätte miksi äijän pääsy jatkokaudelle on tuhannen varmaa. Sitä sitten kotimainen valtamedia taas pöyristyy kuinka noi amerikkalaiset voi aina äänestää väärin...


Syy miksi tämän esittelen nyt ja tässä juontaa kahdesta syystä. Ensinnäkin on harvinaista törmätä Trumpin puheeseen suomessa ja toisekseen kyse on ymmärtämisestä. Jokainen suomalainen osaa puolipakostakin englantia, tai näin ainakin kuvittelisi, mutta todellisuudessa ei. Ainakin se on itseltäni niin ruosteessa kun olla ja voi.

250px Donald Trump official portrait
Hän on jukkiksen idoli...


Mikä johtaa siihen että kun vierasta kieltä tankkaa, sen kyllä  pystyy ymmärtämään pinnallisesti mitä siinä sanotaan noin ja mitenkuten, mutta sisäinen ymmärtäminen eli sisäistäminen jää uupumaan. Tästä muuten johtuu että kun palstoilla joku siteeraa jotain enklantia ja panee enklanninkielisen linkinkin, sitä ei kukaan kommentoi ihan siitä syystä ettei lue. Aivokapasiteettia ei koskaan uhrata sellaiseen. Sen takia fiksumpi tekeekin aina suomenkielisen referaatin.

Mutta se siitä, kattelkaa.


Meitähän on sillain Trumpin kohdalla valtamedia suodattanut, ettemme tiedä hänestä muuta kun että on joku hullu, syytteessä vaikka mistä ja tyystin soveltumaton kansakunnan isäksi mielenterveytensäkin takia. Muuta mielikuvaa meille ei sitten annetakaan vaikka siellä taustalla olisi kuinkakin fiksu tyyppi.

Jukkis