Tällä viikolla pitäis sitten käynnistyä korona-hysteria. Se toki odottaa sitä ensimmäistä tervekuntoista joka siihen kuolee - ainahan joku sellainenkin kuolee. Sitä odotellessa tassuutellaan ja kun tässä kotonaan on ovet säpissä, voin ennustaa mitä tulee tapahtumaan. Loppuviikosta tiedämme miten meedionkykyni menivät.


Episodihan sai alkunsa Kiinasta. Kiina loi viruksentorjunnalle ne toimintapuitteet joiden varassa tässä on kansainvälisesti menty. Pitää kuitenkin muistaa että Kiina on autoritaarinen valtio jossa kansalaisoikeuksia on vain paperilla, ja valtion kontrollipolitiikka on kovaa kurin puolesta. Kiinan kommunistijohto ei sanottavasti ensimmäisenä aina ajattele kokoontumisvapautta saati yksilöoikeuksia kun se lähtee jotakin tekemään. Pakkokaranteenit, hengityssuojaimien pakollisuus, väestön pakkosiirrot parakkikyliin jne jne on kommunismihallinnolle ihan rutiinijuttuja. Kuolleisuusluvuista voi arvailla että salainen poliisi on siellä ampunutkin toisinajattelevia tyyppejä keskellä virusepidemiaa - kuka sen saa koskaan selville?

pandemia 1
Fiksut pärjää aina..

Kiinanmalli on sittemmin levinnyt halvauttavasti pitkin maita ja mantuja. Valtioiden eristyminen on hyvinkin kiinalaista politiikkaa ja tästä voi oppia, että ainahan kommunistit on halunneet kaataa kapitalismin, ja nyt näyttäis niinku onnistuvan. Oli toimet sitten millaisia tahansa, virusten leviämiseen ne eivät vaikuta. Ne ovat sen verran ovelia vekkuleita että pujahtavat aina jostakin, jotakin kautta. Niitä voi toki hidastaa, kuten suomessakin tehdään erityistoimin, jotta kaikki eivät sairastuisi samaan aikaan vaan porrastetusti.

Itse pidän suojausmenetelmiä ja tätä hysteriaa armoitetun ylimitoitettuna. Suojaustoimenpiteet ovat tehottomia ja lisäksi kun ajattelee että tässä suojaudutaan arkista influenssaa vastaan, ei se ole kovin älykästäkään. Pitää suojella riskiryhmiä sanotaan, eli vanhainkodin kuolinkoreissaan olevia mummeleita, mikä on sinänsä järkevä ajatus. Ellei kyynisesti tiedostaisi, että mummojen kannalta on aivan sama, kuolevatko koronaan, koska he kuolevat joka tapauksessa kausiflunssaan, tai keuhkokuumeeseen joka on riesana kaikissa laitoksissa, ja ollut jo vuosikymmeniä. Tietenkin monisairaita ihmisiä pitää suojella mutta siihen on jo paljon saatavissa aikaan pelkän vierailukiellon avulla, joka on ilmaista ja kenties se tehokkain keino?

pandemia 2
Perhe Nuutinen ostoksilla...


Yhtä kaikki, pian alkaa pudotuspeli pienyrittäjien keskuudessa. Siis niiden osalta jotka tienaavat nippa nappa elantonsa. Sitten alkaa tulla ongelmia kivijalkakauppiaille. En tainnut muistaa sanoakaan, että paitsi että pidän Sanna Marinia älykkäänä politiikkona, on ranking-listani kärjessä aina ollut myös Matti Vanhanen (kolmantena olen aina pitänyt Ahtisaarta, vaikkei se tähän nyt kuulukaan, neljättä älykästä ei ole koskaan ollutkaan, paitsi arkunpohjalla). Onneksi Vanhanen on sentään suomenpankin johtokunnassa. Ilmeisesti hänen aloitteestaan pienyrittäjät tulevat saamaan vippiä ilman katetta ja korkoa. Aika näyttää tuleeko niistä roskalainoja mutta ainahan parempi kuin konkurssiaalto. Kivijalkakauppiaat ilmeisesti voivat hakea vuokransa edestä vastikkeetonta pankkilainaa tai sitten veroja alennetaan, eli suomeksi vuokrat voi vähentää täysimääräisenä.

Pian nähdään paljonko saa syytää valtionrahaa alaspäin mutta tuskin puoli miljardia riittää.

Päivän kahden päästä maamme vientiteollisuus pysähtyy ja sehän tarkoittaa, että tuloja ei valtiopuolella ole sitten enää mistään. Siitä eteenpäin eletään ulkomaanlainoilla, ellei puskurirahastoja ole käyttöön. Ne maat, jossa tulopuolen muodostaa vienti ovat olleet haluttomia ryhtymään karanteenitoimiin. Sen näkee itä-euroopan maissa, joissa viennin tyrehtyminen olisi niille katastrofi, suomella onneksi on vähän likviditeettiä päästä pahimman yli - kai?

Viennin sakkatuminen ulottaa vaikutuksensa kaikkeen. Alkaa mittavat lomautukset, sitten yt-neuvottelut ja monet tulevat menettämään työpaikkansa - osa loppuelämänsä ajaksi. Se nähdään paljonko valtio joutuu taas tukemaan rahallisesti tämän estämiseksi. Oli miten oli, lisälainalla se katetaan - ainakin ensi alkuun, kunnes sitä aletaan repimään veronkorotuksin ja leikkauksin. Koska ihmisten muisti ei yllä kovin pitkälle, on selvää että mölinä alkaa. Ne jotka nyt huutavat täydellistä eristymistä, tuskin osaavat sitä yhdistää siihen, että puolen vuoden sisään lähtee työ alta samaan aikaan kun kunnallisverot nousevat. Sitten alkaa se huuto kakkonen.

Perussuomalaiset ovat kunnostautuneet Marinin hallituksen arvostelijoina ja vaativat järeämpiä toimia. Heille ei ehkä oikein valkene että jos ja kun he ovat seuraavassa hallitusvastuussa, isketään ensitöikseen parin miljardin ulkomaanlaina jossa lukee eräpäivän kohdalla HETI! Siitäkös sitten riemu repeää kun pääministeri Halla-Aho astelee kameroiden eteen ja alkaa luetella toimenpiteitä alkaen eläkkeiden ja koulutuspaikkojen leikkauksista. Persujen kenttäväki aloittaa kapinan, puolue hajaantuu ja näin on sahattu oma oksa. Mutta persut tuntien, eivät he niin pitkälle ajattele. Heille kaikki on aina tässä ja nyt, ja vain ääritoimet optio.

pandemia 3
Kun pandemian loppulasku tulee maksettavaksi kansalaisten selkänahasta, on ilmiselvää että mittavat mellakat käynnistyvät. Silloinkin niitä hengityssuojia tullaan taas tartteen.

Onneksi on Sanna Marin joka pelaa aikaa jopa persujen puolesta. Hän osaa porrastaa yhteiskunnan alasajon, tietäen että alasajo on radikaalimpi toimenpide kuin virustoimenpiteet. Opettajien siirtyminen etäopetukseen on järkevä toimenpide, sillä suora lomautus tarkoittaisi, että valtio joutuisi kustantamaan jokaisen opettajan palkan, josta tulisi aikas huima summa. Toisekseen ala-aste -ikäisten huoltajan pitäisi jäädä kotiin joka on pois työelämästä. valtion pitäisi sekin korvata työnantajalle.

Kansa käy vauhkona ja vaatii ääritoimia mutta edelleen toistan, että tilanne olisi vaikeampi ellei meillä olisi Marinin kaltaisia kylmäpäisiä päättäjiä, joka tosin hänkin joutuu asteittain taipumaan kansainvälisiin käytäntöihin. Sen toki tiedän että toisessa päässä loppulasku lienee jotakin 5-10 miljardin välillä puhumattakaan tulevasta lamasta. On aika selvää ketkä sen maksavat, ellei kansa. No onneksi kiinalaiset varmaan lainaa rahaa, vaikka siinä joudutaankin velkakierteeseen. Sehän nyt oli alusta asti selvää, että kommunistit voittavat meidät `imperialistis-fasistiset-kapitalistisglobalistit´ vai mitä muuta te luulitte? Kommunismihan on kuin luotu poikkeusoloihin, eikä niitä paljoa yhdet pandemiat hetkauta. Tällä koronalla ne kuulkaas ostavat itselleen koko euroopan.

Itse en valita. On kiva kun joskus tapahtuu jotakin. Pitää vaan pysyä kotona ja vältellä muita ihmisiä. Sitähän me suomalaiset osaamme tehdä ihan luonnostaankin.

Jukkis
Gravatar
kimmok
Tällaisten puheiden jakajat:
"Itse pidän suojausmenetelmiä ja tätä hysteriaa armoitetun ylimitoitettuna. Suojaustoimenpiteet ovat tehottomia ja lisäksi kun ajattelee että tässä suojaudutaan arkista influenssaa vastaan, ei se ole kovin älykästäkään."

Pitäisi laittaa linnaan.

Korona tappaa kaikissa ikäryhmissä ja vain äärimmäisen tarkalla toiminnalla Suomi selviytyy tulevista 88 000 sairaalahoitoa tarvitsevasta.

Jukkis on vaarallisen disinformaation puolella tässäkin asiassa.

Gravatar
piirpauke
kyllä taas saadaan oikeeta infoo infosoturilta.ja mielipidevankejakin haluaisi,no valedemokratian jakamista tuntuu muutenkin kannattavan.
yli 80v:ssa kuolleisuus% n.15,alle 50v:ssa enään 0,5%,,muuten jo valmiiksi sairaat ja pitkään tupakoineet hiukan iästä riippuen riskiryhmässä.eli eipä paljoa eroa tavallisesta flunssasta.johon kuolee vuosittain n. 650 000 ihmistä,toki,jos flussaan kohdistettaisiin samoja toimia,niin varmaan kuolleisuus olisi pienempi.ja saattaa olla,en tiedä,onko erityisen tarttuva korona,ja tuskin immuniteettia on ihmisillä,mutta kyllä hiukan vaikuttaa ylimitotetuilta toimet,mutta varmaan mitä isot edellä...niin,ei uskalleta olla toimimatta.ja kimmon "tietämä" luku 88 000,tietty helpompi hoitaa,jos kaikki ei kerralla sairaana,toki,että sairaalahoitoa tarvitsisi 88k,niin kyllä pitää riskiryhmiin osua tauti,no,tarviihan sitä toki muutkin sairaalalahoitoa.mutta vuosittain kuolee vuodepotilaita sairaaloissa saatuun influenssaan.suo siellä...

Gravatar
jukkis
Näin disinformaatikkona lisään vielä senkin, ettei kukaan kuvittele että riskiryhmiä pystytään varjelemaan. Korona saavuttaa ne ennemmin tai myöhemmin kuten virustaudit tapaa tehdä. Näin ainakin asiantuntijat ennustavat. Suojaustoimenpiteissä ei ole muusta kyse, kun että tauti etenee porrastetusti ja asteittain jotta terveydenhuolto ei ylikuormitu kerralla kaikkien sairastuessa yhtaikaa. Sitten kun riskiryhmät päätyy sairaalaan, heille ei ole mitään tehtävissä vaan lopputulos on sama kuin normissa keuhkoputkentulehduksessakin. Tämä näin Kimmolle tiedoksi kun hän ei selvästikään seuraa uutisvirtaa eikä tunnu hahmottavan mitään ympäriltään vaan pamisee omiaan - kuten aina
Gravatar
Hart
Selvisi etta marin vaan odotti EUsta vihreata valoa ennenkuin toimi.
Tan kriisin nimihan on se etta valtiot on ylivelkaantuneita ja ellei rahaa saada menettamaan arvoaan ei velkoja pystyta maksamaan. Tietysti auttaa etta korona korjaa elakkeen saajat pois niin kuolettuu osa siita velasta ja on vahemman vittuilijoita kun ei elake riita enaa mihinkaan.
K kaupassa viimeviikolla kysellessani kertoivat etta kotiintoimitus palvelu on piakkoin valmis eli isot liikkeet on valmiina syomaan pienet. Olishan ne voineet hetken sinnitella, mutta nyt tauti jyllaa sen verran pitkaan etta lopputulos on taattu. Viennista sen verran etta kenelle viet kun koko maailma on samassa tilanteessa. Paitsi kiina ja tietyt idan maat.

Gravatar
Juhnu
Alkaa olla hyvä aika ryöstää eläkerahastojen sijoitustuotot "Suomen hyväksi". Samoilla linjoilla täysin, että maksajaksi tässä joutuu tavalla tai toisella.
Gravatar
juppe
Tää on oikeestaan myönteistä, koska aikasemmin vaikutti siltä kun kaikki puolueet vaan haalis helppoja irtopisteitä riitelemällä keskenään. Nyt ei enää tarvii epäillä kun kaikki näyttää samalta kun mettästä paskalta yllätetty karhu.

Jonkun päivän ne vielä selviää mossottamalla, että koko muu maailma on ihan tyhmä kun se käyttäytyy ihan oudosti ja sitten ei auta kun alkaa selostaa salaliittoteoriaa, missä koko muu maailma väärentä tilastoja. Oikeesti Suomi on taas kerran ollu maailman paras ja sen takia nää samat pellet pitäis valita seuraavissakin vaaleissa.

Meillä menee politiikka kokonaan uusiks, koska kaikki puolueet epäonnistu. Hallituspuolueilla ei oo vitunkaan käsitystä yhtään mistään ja oppositio vaan huutelee niin kun se tietäis jotain paremmin. Koko homma on pelkkää teatteria eikä kukaan jaksa ees seurata uutisia.

Seuraavissa vaaleissa on jaossa niin paljon protestiääniä, että kaiken maailman kommareilla ja uusnatseilla on vihdoinkin mahkuja päästä eduskuntaan.

Gravatar
kimmok
Sanna voisi perustaa oman puolueen ja se voittaisi seuraavat vaalit. (jep, en tiedä politiikasta mitään)

Sen verran hyvin Likka vetää. Täyden kympin suoritus.

Tällainen on kepulin mielipide.

Piilota kommentointilomake