Aika paljon tuosta korona-virukesta on joka media täynnä. Jopa siinä määrin että ilmassa alkaa olla info-ähkyn makua. Ajattelin vaan luoda rautalankamallin, miten itse olen asiat ymmärtänyt. Tilannehan elää koko ajan ja ankarampaan suuntaan.


Edelleen voi olla sitä mieltä, että koronavirus on kaikkea muuta kuin vaarallinen perusjämerälle valkoiselle makkaraa rouskuttavalle heteromiehelle. Lapsiin se taitaa iskeä haitattomin, ja mitä nuorempi, sen oireettomammin sen sairastaa. Ei siis mikään maailmanloppu edessä, eikä ruumiita haudata täällä meillä massiivisiin joukkohautoihin, jossa pioneerijoukot desinfioivat hommat liekinheittimin. Tietenkin on sanottava että vaikka influenssat ovat valtaväestölle suht pieni kiusa, jälkitaudit eivät, joten ehdoin tahdoin tuskin kukaan haluaa sairastua. Vaikka tästä on toitotettu koko kansanvalituksen arsenaalilla, on asenne kun sotaan lähtiessä. Luodit tappaa porukkaa mutta juuri minuun ei osu...

Sen sijaan virus osaa kyllä tappaa ne joiden yleiskunto on kehno, vastustuskyky olematon ja muutenkin ollaan jo henkitoreissaan terminaalivaiheessa. Siinä ei ole mitään kummallista, aivan ääritapaukset saattaa kuolla jo mihin tahansa, mikä eteen sattuu. Eli siis riskiryhmiin, alias vanhusväestöön. Näin se on ollut aina ja tulee olemaankin. Sen takia kuolleisuus influenssiin on tavannut olla jossain 0.1% luokkaa. Nyt on vaan sellainen ero aiempiin vuosiin, että vanhuksia on niin pirusti. Riskiryhmäläisiä on yksin tässä maassa 850 000 eli suurinpiirtein joka viides. Kun tuollainen sakki saa koronan, prosentuaalinen kuolleisuusprosentti onkin sitten aiempia reilusti isompi. Tästähän tässä on kysymys. Eurooppa on mantereena nykyisin vanhusvetoinen ja suurten ikäluokkien poistuminen pelkän influenssan takia realiteetti. Ennen tälläisiin ei edes kiinnitetty huomiota koska 80-90 -vuotiaita oli vain muutama, eikä heidän oletettu selviävän muutenkaan.

viikatemies
Mitä? Onko se mummeli lähteny citariin pelaan hedelmäpelejä?


Tai ei vanhustenkaan tarvitse kuolla, jos vain ajoissa päätyvät sairaaloiden koneisiin. Kyse on vain siitä että kun ne tulevat niihin, riittääkö niitä kaikille. Sen vuoksi taudinkulkua on koetettu porrastaa ja on siinä sekin, että porrastuksessa hoitoja riittää myös muille akuuteille tapauksille, kuten syöpä- ja munuaispotilaille jne. Tästä on kyse koko karanteenista.

Jengiä tuntuu selvästi vituttavan nämä teräsmummot ja -vaarit jotka itse viis veisaa, ja parveilevat ostareilla pahemmin kuin teinit. Heidän takiaan me ollaan nyt ajautumassa matkustuskieltoihin ja ulkonaliikkumiskieltoihin. Vastaavaa on edellisen kerran nähty joskus 1944. Silloin ukaasit tosin jaettiin selvinä määräyksinä, joita toteltiin tai itkettiin ja toteltiin. Isovanhempienikin kotiin tuotiin joku evakkoperhe sillä periaate oli, että huone per perhe. Turha siinä sanoa, ettei meille ainakaan, kun mukana tulee joku majuri, joka on tottunut että totellaan, ja huutaminen normi puhemuoto. Sitä lajia joka on tyystin huumorintajuton ja hermo mennyt sodassa. Sanoo sen minkä ammattiupseerit usein pelotellessaan että tottelemattomuuden rangaistukset ovat ankarat. Ei täsmennä ja jokainen voi mielessään kuvitella, mitä tämä ankaruus on - suonkuokkimista työleirissä vai ihan kuritushuonetta. Nämä kaverit kun olis edelleen ruodussa kaikkine valtuuksineen, niin loppuis mummojen pyörimiset katukuvassa äkkiä.

Jos saan itse sanoa kerettiläisen sanani, niin poikkeuslakia olisi huoletta voinut viivyttää vielä päivällä parilla, vaikka olisikin aikaansaanut poliittisen paineen sillä kansalaiset hamstrasivat jo likittautuivat kotiinsa. Oli oikeastaan turha aikaansaada tämän kokoluokan taloudellisia vahinkoja koska selvästi tauti oli vasta tuloillaan. Se että letkuissa on vasta muutama tyyppi, kielii että isoin aalto vielä odottaa tulemistaan. Mutta mennään nyt näin.

Kuva 1 1 768x432
Koronan kuolitilasto eri ikäryhmissä sen todistaa. Vain vanhukset kuolevat mutta erona menneeseen on, että vanhuksia nykyisin piisaa vaikka huutolaistorilla myytäviksi ja se mikä ennenaikaan tappoi pari vanhusta vaivaistalossa, nykyisin aiheuttaa massakuoleman.

Facebookissa vilahti viikolla kummallinen huhu. Maa on saarroksissa ja kukaan ei pääse sisään eikä ulos, mutta hallitusvihreät lennättävät tänne koko ajan syyrialaisia pakolaisia ohi karanteenin. Alkujaan juttu näkyi olevan Huhtasaaren keksimäjoka sai vetoapua muutamalta persujen kansanedustajalta. Näemmä Huhtasaari on viimein tajunnut että Bryssel on hänelle halla-ahon järjestämä karkoituspaikka ja pysyäkseen kuumana nimenä sisäpolitiikassa, hänen on sieltä käsin sävellettävä yhä rajumpia juttuja pysyäkseen tapetilla. Tällä kertaa taisi tosin osua omaan nilkkaan, sillä selvästi se oli älyvapaata disinformaatiota, jotka jotkut on epäilleet jo venäläistrollaamiseksi, mutta eiköhän se selity vaan luontaisella tyhmyydellä, joka oli luonteeltaan harvinaisen mautonta laatua. Edes maahanmuutaja öyhöttäjät eivät tarttuneet siihen vaikka muuten ovatkin tälläisen kulttiajattelun lumoissa.

Sitten ovat nämä marisijat joista olen jo maininnutkin. Miespuolista väestöä joka ei osaa kuin kitistä. Niiden mukaan hallituksen pitää heti erota koska on tehty liian vähän ja toisten mielestä liikaa. Toisten mielestä yrittäjät ja palkansaajat on jätetty oman onnensa nojaan, ja toisten mielestä heidän pelastamisensa eläkerahastoon kajoamalla on ollut vastuutonta. Toisten mielestä olisi pitänyt ottaa isompi ulkomaanlaina ja toiset pöyristyneitä että taasko sitä lainaa otetaan. Tästä opitaan että kansansyvienrivien huru-ukot sun muut, eivät ole ollenkaan tilanteen tasalla ja kun ovat päätyneet negatiivisuuden kierteeseen, mikään toimenpide ei ole hyvä ja kaikki on aina väärin. Kiukuttelua piisaa. Valtaosan mielestä Sanna Marin toimii juuri oikein, ja sossujen kannatusluvutkin ovat - ainakin hetkellisesti - matkalla ylöspäin ja vähän positiivisemmin ajattelevat naiset selvästi hallituspolitiikan takana.

Olen aikas vissi että jokin muuttuu isossa kuvassa. pelastuspaketit ym on selvästi vanhaa keynesiläistä politiikkaa jota toteutetaan poikkeustilan ajan. Yleensä kun jotain muuttaa, se jää pysyväksi ja tuntuu hankalalta palata globaalitalouteen. Siis siihen sipilämäiseen thatcherismiin jossa köyhät jäävät oman onnensa nojaan, ja sosiaalipolitiikka romutetaan superrikkaiden etujen tieltä. Ei voi olla kahta talousjärjestelmää; sitä jota noudatetaan poikkeustilanteessa (joita saattaa seurata vastakin) ja sitä jota noudatetaan arkisin. On valittava jompikumpi ja kyllä tässä keynesiläinen malli selvästi on saanut jalkana oven väliin. Keynesiläisyys lähtee liikkeelle kansalaisten hyvinvoinnista ja mm edesmennyt hyvinvointi-yhteiskuntamme nojasi tähän talousmalliin. Sehän olisikin täydellinen, ellei siihen niin sisältyisi tämä inflaation kummajainen.

Näin minä olen tämän viikon kokenut ja prosessin ymmärtänyt. Hyvä kumminkin että tuolla ulkona on ilkeä pohjoistuuli ja muutenkin ehkä aurinkoinen, mutta tuulen vuoksi raaka ilma. Se pitää uppiniskaiset vaarit parhaiten poissa katukuvasta.

Jukkis