Nämä mun koronajuttuni on aiheauttanut mukavan hämmentyneen vastaanoton kaikkialla, mihin niitä oon levittänyt. Jotkut epäilee mua hulluksi mutta terävimmät alkaa oivaltaa että taustalla on jokin trollaus, tai provokaatio. Toiset epäilee huumoriksi ja osuivat oikeaan. Mulla on vaan tällänen huumorintaju mutta mennääs asiassa eteenpåin.


Täällähän nää jutut ei pure samaan tahtiin kun tuolla Usarin blogeissa, minne otin ja soluttauduin juttujeni kanssa. Vitsihän on tietenkin siinä, että kun se on taantunu ihan silmissä, siellä mesoaa enää oikeisto-änkyröitä ja huru-ukkoja, eli sitä junttiporukkaa. Siellä miesväestön mollaaminen toimii parhaiten ja saa kiukunpunat poskille. Minä en pidä siitä sakista, enkä ole koskaan pitänyt. Toinen missä nää toimii on noi somen vaihtoehtosivustot jotka nykyisin on miesten dominoimia ja niissä on se ilmapiiri, missä rasismi ja suvaitsemattomuus on jotenkin se syvällisin totuus ja kriittisyys - ja vain kriittisyys (lue: rutiseminen vähän kaikesta) intelligentsiaa.

Itse asiassa mun piti huipentaa tää juttu kertomalla vallankahvasta olevista nuorista naisista jotka on olleet oikeassa kaiken aikaa. Ja että se kritiikki että suojatoimenpiteiden myöhästymisestä ja vuotamisesta on olleet aiheettomia. Ottaen huomioon miten hitaasti tauti on edennyt, olisi suojatoimissa ollut vielä varaa hidastaakin. Jokainen päivä jonka suojatoimenpiteet hidastuu, säästää toisesta päästä jonkun konkurssilta. Sitten piti vasta alottaa se provoominen kuinka kansa oli taas väärässä ja korostaa sitä moneen kertaan: juuri Sinä olit väärässä kaiken aikaa. Herkutella hyvillä mielikuvilla; junttilauman mölinällä, aivottomien koulujakymättömien rutinalla ja iänkuisella valittamisella, ja kuinka kansa (lue:miespuoliset) on vaan kun yks iso jättimäinen turpa josta tulee pelkkää mölyä ulos.

Vastaanottajina naisiministereitä; nuoria koulutettuja teräväpäisiä naisia, jotka ymmärtää asiat puolesta sanasta ja näkee isoja kokonaisuuksia. Johtajanaan Sanna Marin; kylmähermoinen ja älykkäästi laskelmoiva joka osaa ampua kiekon maaliin, ei liian myöhään eikä liian aikaisin.

Tämä ei tietenkään olisi vielä riittänyt. Jotenkin siihen olisi pitänyt saada sekoitettua mukaan puna-viher-suvakkimaisen ajattelun ylivoimaisuus. Sitä oisin hehkutellut ja loppukaneetiksi vielä että tällänen ajattelu on jo aiemmin näyttäny oikeassaolonsa. Tässä kohtaa mukaan vedetään hädänalaisten tuominen muualta isossa määrin, ilmastotalkoot ja toimeentulotukien nostaminen niiltä rassukoita jotka eivät eläissään ole päässeet rehellistä työtä tekemään. Ei vaan, kaikki olis tässä kohtaa arvannu et menee huumorin puolelle ja juttu on satiiria.


sori 1024x650Mutta ei sillä. On näissä vakavampikin puoli. Oon kertakaikkiaan kyllästyny näihin juttuihin mistä noi ukot sauhuaa netissä päivät pitkät. Niiden kantavina teemoina on näköalattomuus ja sellanen negatiivisen ilmapiirin hegemonia. Homma urautuu, taantuu ja kun keskustelujen iso kuva ohjautuu tiettyyn suuntaan, siitä poikkeava alkaa olla jo kun toiselta planeetalta. Hyvä on vähän ravistaa.

Enkä tosiaan aatellu provota tämän enempää vaan pelin voi paljastaa jo nyt. Alkaa mettäkausi ja juttujen sisältö menee nyt toiseen suuntaan. Toisekseen havahduin yllättäen siihen että pian on pääsiäinen vaikkei pääsiäisyön messua olekaan. Meillä ortodokseilla on ollut suuren paaston aikaan aina omat elämänohjeemme. Yksi on ollut se, että älä koskaan tuomitse muita, kaikki muu menee omalla painollaan. Äläkä koskaan väittele luterilaisen kanssa, siitä tulee vain entistä luterilaisempi. Luonnollisesti sanan luterilainen voi korvata millä tahansa muullakin sanalla, tässä tapauksessa vaikka juntilla. Siitä tulee vittuilun jälkeen vaan entistä juntimpi. Ei sillä, jokainen voi havaita etten ole koskaan näitä elämänohjeita saavuttanut enkä soveltanut tosielämään. Pitäisi tietenkin.

Tänään siis aurinkoinen päivä ja pian kytkin nousee. aattelin suunnistaa rannikolle ottaan kuvia tuhoutuneiden tilalle.
Jukkis