Päivän uutinen - ainakin eilen - oli itseoikeutetusti Mikko Kärnän käsialaa. Hän jos kuka osaa mediajulkisuuden. Luvannut hoitaa Suomeen ilmaiserän kasvomaskeja ja ihmettelee kun hallitusvalta ei niitä halua ottaa vastaan. Sen sijaan valtiovalta tuntuu suhmuroivan Tiina Jylhän kanssa naamareista, joita saisi halvemmalla lähimmästä apteekistakin, mutta sairaalatason naamareiksi niistä ei tietenkään ole.


Pidän aika selvänä että Kärnä on hankkimassa kontillisen piraattituotetta. Niitähän on seassa valtaisat määrät ja aamun googletuksen perusteella Kiinan poliisi on takavarikoinut 31 miljoonaa piraattimaskia, sulkenut 688 piraattitehdasta ja tehnyt 1560 pidätystä.

Nämä velikullat osaavat myös markkinoida tuotteitaan. Jos sattumalta kuulut siihen ihmiskunnan osaan, joka on tilannut hengityssuojansa on-line -kaupan kautta suoraan Kiinasta, suusi edessä on mitä todennäköisemmin piraattituote. Ei se aivan huono ole jos on vielä katupölyä ilmassa, ja varmasti salpaa suuhun tulevat hiekanhyvät. Muuta arvoa sillä ei olekaan. Luultavasti joku kangaspala joka on hikipajassa stanssattu kuperaksi.

Jos nyt väität että tilasit sen luotettavalta toimijalta, niin veikkaisin että tämän sairaalatarvikkeita tuottavan nettisivut ovat ihan jonkun muun tekemiä kuin ko. toimijan. Sekä tilaukset että rahat menevät rikollisten taskuun.

mikko karna
Kärnä mitä ilmeisemmin on astumassa hatulliseen paskaa, mutta kukaan ei tietenkään viitsi häntä varoittaa. Paljon kivempi olla jälkiviisas ja vahingoniloinen.

Ei ne piraattirikolliset mitään tyhmiä ole. Paras markkina on siellä missä pandemiakin. Kun kuolleita tulee, ei kasvomaskien hintaa eikä alkuperää paljoa kysellä. Ja mitä enemmän tehottomia kasvomaskeja puetaan nenän päälle, sen enemmän tulee lisäkuolemia. Ja mitä enemmän kuolemia, maskien hinta nousee ja kysyntä kasvaa. Sehän on jo itseään ruokkiva järjestelmä.

Homma tietenkin toimii kuten heroiinikaupassakin, eka piikki ilmainen. Ilmaiserillä, joita piraattitehtaat mielellään lähettää pyytäjille, saadaan äkkiä aikaan paikallinen pandemia. Se missä määrin esim Italian kohonneet kuolinluvut selittyvät mafian piraattitehtailla, sitä tuskin saadaan ikinä tietää. Mutta ei menestyvä rikollinen voi pysähtyä omatunnonkysymyksiin.

Saako Mikko Kärnä ilmaiseksi priimatavaraa vai saako hän Taiwanista kontillisen piraattimaskeja? Jos saa jälkimmäistä, tarvitaan niksi-Pirkan keksijöitä pohtimaan niiden uuskäyttöä. Niistähän voi askarrella vaikka mitä.

Lueskelin tuossa aamusella muutenkin piraattituotteiden volyymia. Siinä missä suomi teki vielä onnettomat kaupat ostaessaan normaaleja hengityssuojia ylihintaan, Itävallassa samaan aikaan saatiin naamareita, jotka olivat pelkkää selluloosaa ja kangasta. Rahoja tuskin saa takaisin. Ruotsissa ehdittiin jo sairaaloihin jakamaankin piraattia, jota kukaan ei lentokentällä tarkastanut. Monet valtiot ovat lähettäneet koneet takaisin ja vaiva on kansainvälistä laatua. Eikä se kaikki aina rajoitu pelkkiin kasvomaskeihin. Uusinta hottia ovat koronatesterit jotka on muuten hyviä, mutteivat testaa mitään. Kaikkea tätä vasten Tiina Jylhä sentään vaikuttaa rehdiltä konnalta.

Nyt sitten jännätään mitä se Kärnä sieltä saa tilattua...?

Jukkis
Gravatar
juppe
Piraateilla tuntuu oleen sellanen ajatus, että näitä feikkimaskeja myytäis taviksille eikä valtioille kun viranomasien asenne on selkeestu tullu yllätyksenä. Eihän se olis vakavaa jos Jaska ja Pirre ostais Olegin takapaksista pölymaskeja ylihintaan, niin että tällaista pisnestä ei tarviis erityisemmin salailla.

Nyt niitä pidätetään kummiskin sadoittain kun maskeja on päätyny valtioille eikä ne oo peitelly tarpeeks jälkiään. Ei niitä monen pöytälaatikkofirman kautta olis tarvinnu kierrättää paperilla, mutta se on jääny tekemättä.

Aitoja maskeja on sitten yli tarpeen siellä, mistä fiksuin porukka löytyy, elikkä afrikkalaisilla torikaupustelijoilla, ketkä pani tilaukset vetämään jo siinä vaiheessa kun Afrikan maat alko rajottaa matkustelua ajoissa elikkä ennen kun tauti oli jo maassa.

Piilota kommentointilomake