Juu en minä vaan tiedä mitä ajatella uudenmaan tiesulun avaamisesta. Luulisin kuitenkin että aivan yhtä lailla kun päätöksen takana olivat lainoppineet, on siellä häärännyt myös terveydenhuoltoalan kovimmat osaajat, mitä vaan tästä maasta löytyy. Ei ne kumminkaan ihan tolvanoita ole, jotka näihin virkoihin pääsee ja joiden lausuntojen mukana toimitaan.


Sinänsähän meille on syntymässä kriisin aikana toisistaan poikkeavia koronapuolueita. Valtaosa meistä taitaa olla luottamuspuolueen jäseniä. Se tarkoittaa vankkumatonta uskoa siihen, että maamme hallituksella on homma hanskassa, ja kaikki päätökset, liittyvät ne sitten talouteen tai kansanterveyteen, tehdään parhaiden asiantuntijavoimien ehdoilla.

koronasulku
Uudenmaan tiesulku kiistatta pysäytti epidemian. Tässä joukko koronavirusta kantavia tyytymättömiä espoolaisia koettaa väen väkisin kesämökeilleen mutta metallipiikit kestää.


Sitten on globalistipuolue. Jostain syystä tähän kuuluu vaan ikääntyneimmät ukkelit. Heidän mukaansa pitäisi mennä ruotsintietä, eli ei tehdä mitään. talous on tärkein ja evoluutio hoitaa loput. Talous on itseasiassa niin tärkeä, että sen myötä voi huoletta uhrata tuhannenkunta kansalaista, pian kymmenentuhatta eikä se satatuhattakaan paljoa ole, jos vaan pizzeriat pysyy pystyssä. Erikoista näissä vanhoissa homekorvissa on, että näitten keski-ikä on reippaasti yleensä yli 70v ja viikatemies niittaa ne heti koronaviruksen avulla, kun vaan kiinni saa. Niiden oikea ajankohta kiukutella taloudesta on vasta tuolla syksyn puolella, jolloin talousasiat on ajankohtaisempia, mutta laskevat kai alitajuisesti etteivät ole enää silloin keskuudessamme. Sillon tulee vaan multaa turvan päälle ja puheet lakkaa.

Sitten on ääritoimien puolue. Sitä voi kai pitää lähinnä perussuomalaisena linjana, jotka hakee näkyvyyttä suosittamalla ylimitoitettuja toimia. Maskeja kaikille ja tiesulut kaikkialle. Ei sillä, jos vaan tilattaisiin Nasalta viisi ja puoli miljoonaa avaruuspukua ja happilaitteet vois vaihtaa huoltiksilla, niin taatusti virus pysähtyisi. Tämän katsantokannan heikkous on, että massiivisten suojatoimien päättyessä joku espanjanturisti tois sen heti takasin, ja kaikki alkaisi alusta.

koronakansa
Koronavirukselle altistuneet helsinkiläiset ovat laahustaneet jo hämeenlinnan tasalle. Pian ne ylittävät sääksmäen sillan ja alkaa olla tamperelaisten vuoro

Arhinmäki pelästyi. Se huomasi mikä valta istuvalla hallituksella, kun sillä on eduskunnan määräenemmistö. Poikkeusolojen kuninkaana se voi säätää mitä vaan miten pitkäksi aikaa tahansa. Yllättäen se tajus että jos tossa istuis Marinin hallituksen sijasta Halla-ahon hallitus, tapahtuis kauheita. Perussuomalasten kenttäväki kun ei ole mitään niin haikaillut kun yhteiskuntamallia joka on eteläamerikkalaisen fasistijuntan tyylipuhdas kopio. Täydellinen ulkonaliikkumiskielto ja sitä valvomaan Huhtasaari -jugend. Reippaasti horstwesseliä laulaen tämä ryhdikäs joukkio hakkaisi kaikki vastaantulevat kodittomat ja narkomaanit, särkisi juutalaisten sun muiden mutiaisten näyteikkunat ja joka marssi päättyisi aina kaupungintorille jossa poltetaan kirjastojen rappiokirjallisuutta. Erityisesti Heidi Hautalan kirjoittamia. Kaikkea se Arhinmäki miettii...

Itse kylläkin aavistuksen pettyneenä tiesulun purkuun. Tampereelle odotettiin jo kaksi viikkoa sitten pandemiaa jota ei koskaan näkynyt tai kuulunut. Meni jopa päiviä, ettei uutta tartuntaakaan näkynyt. Teho-osastot kimaltavat edelleen tyhjyyttään joten tunnustettava se on, että tiesulku oli mitä toimivin barrikadi. Jopa tuhatpaikkainen Koukkuniemen vanhainkoti on edelleen ilman ensimmäistäkään tartuntaa. Sen tiedämme että siellä alkaa sitten kuolema kulkemaan osastokäytäviä kun se sinne asti pääsee. Sillä ei niitä vanhuksia mihinkään hengityskoneisiin pistetä, vaan annetaan kuolla. Eikä tämä ole mikään allekirjoittaneen keksimä juttu, vaan ihan totista totta.

Mutta jos käy niin että viikonkaan päästä ei Tampereella nähdä pandemiaa, niin pakko on uskoa, että Sanna Marin teki jälleen yhden ihmeen lisää. Jos sen jälkeen jotain tapahtuu, ei sitä sitten enää tiesululla selitä vaan jollain muulla. En minä sitä alkais arvosteleen vaikka toisinkin kävis. Jokainen teko on monenkirjavan pohdinnan tulos, jossa arvioidaan riskejä ja hyötyjä ja varmaa tietoa ei ole kenelläkään. Voidaan vain laskea todennäköisyyksiä ja nekin puutteellisista lähtökohdista. Kyllä ne tyypit siellä kovassa paineessa ovat.

Huomenna episodissa on taas joku uusi käänne ja tiesulkukin jäi vain yhden päivän jutuksi sillä joka päivä tapahtuu, ja mitä enemmän tapahtuu, sen enemmän me kaikki menetetään kontrolli yleiskuvasta.

Jukkis
Gravatar
Juhnu
Huomasitteko kuitenkin, että pelisilmää oli sen verran ettei annettu tiettyä päivänmäärää sulun purkuun. Oliko sitten aluksi puhetta tulevasta sunnuntaista hämäykseksi? Näin vältettiin ainakin liikenteen ruuhkautumista, kun kaikki eivät osanneet heti olla lähtökuopissa. Pisteet siitä.
Gravatar
juppe
Ruotti on nyt aika paha disinformaation levittäjä, koska sieltä tulee niitä Tegnellin höpöjuttuja, jotka ohjaa keskustelun vatvomaan sitä, että onko Ruottin malli hyvä vai huono. Puuttuu se mahollisuus, että se olis katastrofaalinen, vaikka sitähän se just on.

Tälleen suomalaiset sitten olettaa, että ikävät jutut vältetään sillä, ettei tauti leviä yhtä nopeesti kun Ruottissa, vaikka niitä saadaan hitaammallakin kehityksellä. Sveitsi on suunnilleen tasoissa Ruottin kanssa koon ja kuolleitten puolesta eikä sekään mitään herkkua oo, vaikka Ruottissa kehitys on ollu paljon nopeempaa ja se on painamassa kovalla tohinalla ohi.

Katastrofi on sellanen, mikä pystyy kuromaan Italian rajanaapurin etumatkan umpeen, ja Tegnelliä pitäis osata pitää pelkästään vaarallisena.

Piilota kommentointilomake