Se nyt on kai kaikille selvää, etten ole millään muotoa perussuomalaisten kannattajakuntaa. He kuitenkin kaikessa koomisuudessaan ovat mesonneet tämänkin kriisin aikana yhtä kiitettävästi kuin aina muutenkin. Ihan näin jälkipolvia ajatellen, ajattelin kirjoittaa tästäkin sanasen pari niin saa tulevat sukupolvet sitten joskus nauraa.


Kun poikkeustila käynnistyi, persuilla meni pitkän aikaa tajuta että nyt todellakin on poikkeustila eikä mikään normaalin oppositiopolitiikan aika. Persujen kansanedustajien "hallituksen erottava" -jutut herättivät lähinnä kansan parissa kiukkua, joka oli jo kovaa kyytiä ryhmittymässä johtajansa taakse aidossa talvisotahengessä. Koko persujen kampanjointi nähtiin pelkkänä oman edun ajamisena, itsekkäin pyytein, keskellä maailmanlaajuista pandemiaa. Kyllä he sen sitten lopulta oppivat, kantapään kautta tottakai. Kun huomasivat puoluekannatuksestaan kadonneen 3-5% alkoi heillekin valjeta, että nyt taitaa olla väärä hetki juudastella muuten niin yksimielisen kansan keskellä.

Kyllä he yrittivät. He koettivat nakertaa mistä tahansa nakertamisen arvoisesta. Liittyi se sitten Finavian sotkuihin, huoltovarmuuskeskuksen epämääräisiin maskikauppoihin tai STMn juttuihin. Eikä sitäkään unohdettu kysyä mikä on hallituksen koronastrategia kun äänessä on milloin mitäkin proffaa ja tutkijaa niin THLstä kuin Hyksistäkin, ja kaikki puhuvat eri tahtiin kuin muut. Mutta eivät ne jutut saaneet mitään lumipalloa liikkeelle, sillä jokainen käsitti ja käsittää, että ne ovat yksittäisten virkamiesten ja viranhaltijoiden omia toimia tai puheita, joista ei istuva hallitus voi tietenkään olla millään muotoa vastuussa.

Business Finland ja sen varsin omaperäinen rahanjakokäytäntö sitä vastoin oli suoranainen syöttö lapaan. Sen tehtävä olisi kyllä rahoittaa vain innovaatioita sun muita, eikä suinkaan tukea koronakriisissä olevia yrittäjiä, joka opettaa, että rahanjakoinstanssia nyt vain ei ole eikä ollut olemassa tälläisen tilanteen varalle. Sen ympärillä on ollut värikkäitä juttuja.

Persut ovat olleet tästä hiljaa koska ilmeni että heidän oma kansanedustajansa Ano Turtiainen on sieltä myös käynyt koppaamassa rahaa, eikä ihan vähääkään. Turtiaisen yritys on ollut pitkään ns. jäissä, toimintaa ei ole ollut aikaan ja tilinpäätöksiäkään ei ole viitsitty tehdä vuosiin. Tottakai Turtiaisella on myös muita yrityksiä aidossa bulvaanihengessä ja hän onkin aitona bulvanistina osannnut siirrellä varoja firmalta toiselle jotta niin tilintarkastaja kuin verottajakin ovat jo pää pyörällä. Kaikki velat ja verot sitten pannaan yhden firman niskaan kun taas voitot ja osingot toiseen. Tunnen pelin kun isäukko sitä aikanaan teki - ja varsin menestyksekkäästi - kunnes eräänä päivänä istui poliisilaitoksella.

bulvania
Hullu-Jussi teki aikanaan LP-levyn Bulvania. Sen nimikkokappale kertoi maasta jossa oli niin paljon bulvaaniyrityksiä että lopulta maa vaihtoi nimensä Bulvaniaksi.

Tänään sitten täysistunnossa samaiset persujen kansanedustajat julmistelivat kuinka on mahdollista, että on maksettu yrityksille joilla ei ole edes tilinpäätöstä tehtynä? Hyvä kysymys. Olisivat kysyneet Turtiaiselta! Tunnustan olevani pikkuisen vahingoniloinen tästä sotkusta. Veikkaan ettei mene pitkään ennen kuin Turtiaisen on palautettava rahat vaikka on jo niinkin menestyvä maskituotanto päällänsä.

Toinen mokailija on sitten persukansanedustaja Tom Packalenin eduskunta-avustaja Teija Makkonen. Hän kirjoitti uudensuomen blogiin jylisevän kannanoton jossa totesi että ahneudella ja härskiydellä ei ole mitään rajoja. Hän kirjoittaa: Käsi käy hillopurkilla – Koronakriisistä ovat hyötyneet kaikista härskeimmät....Nyt vuorossa on härskit sekä ahneet yrittäjät jotka ovat haistaneet Business Finlandin hillopurkin – ilmaisen rahan.

Seuraavana päivänä samaiselle eduskunta-avustajalle selvisi että hänen edustamansa Tom Packalen oli kopannut niin ikään satatonnia kehitysrahaa. Okei, ei tietenkään voi sanoa etteikö raha olisi asialliseen tarkoitukseen, vaikkakin Packalenin firma ei välttämättä tuollaisia rahoja tarvitse kun se tekee vain pienimuotoista nettisiivoiluja kommenttiosioissa. Makkoselle tämä oli tottakai nolo homma, uskottavuus meni ja vähän näyttää siltä mitä hän työnantajastaan ajattelee. Tosin hän vauhdilla pehmensi ettei saisi yleistää ja valtaosa tuista on varmasti jaettu asiallisesti. Kaiken kaikkiaan kyse oli kuitenkin varsin nolosta tilanteesta, minkä kiistatta vahingoniloisena panin taas merkille.

Selvää on että Business Finlandin rahat menevät ensimmäisenä lähelle kokoomuspiirejä, jonka takia mediakaan ei ole niitä kauheasti kaivellut. Vapaata riistaa ovat olleet vain julkkikset. Perusuomalaiset ymmärtävät taas olla hiljaa kun liippaa liian läheltä omaa pesää. Kiistatta tämä porukka osaa olla mokailun mestareita ja olleet sitä aina, joskin useimmiten pudonneet aina jaloilleen. Ehkei tällä kertaa. Joka tapauksessa mukava sivujuonne muuten niin ankean koronakriisin keskellä. Jatkakaa samaa rataa.

Jukkis