Viikon koronauutisissa on noussut kaksi asiaa tapetille. Ensin on ukrainalaiset marjanpoimijat ja sitten on Tegnellin lähes ylimieliset lausunnot, jossa se arvostelee erityisesti Suomen koronapolitiikkaa korostaakseen omaa nerouttaan. Säästösyistä näitä kannattaa tarkastella samassa osiossa.


Asia pitää vain nähdä ukrainalaisten kantilta. Käytännössä sen edellinen pressa Porosenko raunioitti koko maan ja poistui vallasta valtionkassa taskussaan, että käytännössä Ukrainan valtio on lakannut olemasta. Se on tätä nykyä konkurssikypsä valtio jolla kuitenkin piisaa periaatteellista voimaa käydä loputonta itä-ukrainan sotaansa. Sieltä lienee häipynyt jokainen kynnelle kykenevä ja suurin nettovoittaja on toistaiseksi ollut Puola. Ilmaisen työvoiman myötä siellä nousee lasipilvenpiirtäjiä tuon tuosta kun työvoima ei maksa mitään.

ukraine worker
Tätä nykyä ukrainalaiset käytännössä tekevät jo kaiken työn EU-alueella. Eräs lahja Porosenkolta meille eeuulaisille.

Kotimaiselle mansikanviljelijällekin ukrainalaiset tuntuvat kelpaavan. Tuntipalkka jossain 9e hujakoilla mutta kun siitä vähentää kulut eli latomajoituksen, soppalautasen ja vesimaksun kun voi käydä päätalolla suihkussa, ei käteen tarvitse antaa kun jotakuinkin 5-6 tunnilta. Ei mikään ihme, ettei kotimainen työvoima kelpaa mitenkään päin.

Ukrainalaisia on täällä myös rakennustyövoimana, eikä niiden määrää tiedä kukaan. Porsaanreiän avulla ne on muilutettu Virolaisten rekryfirrmojen kautta, ja ymmärrettävästi kellään ei ole kiire takas kotimaahansa. Heillekin kelpaa oivasti vitosen tuntiliksa. Kaikki on tyytyväisiä. Amerikkalaiset suuryhtiöt, Soros etunenässään, on saanut haltuunsa Ukrainan kaikki luonnonvarat jota riistää mielinmäärin, Euroopalle tarjottu ilmaistyövoimaa ja Venäjäkin iloitsee, kun saa aseistaa itä-ukrainan molempia osapuolia. Ukrainalaiset itte pääsee maasta pois eikä kaipaa takaisin. Kelpaa siinä hymyillä raksojen alihankkija kuin mansikanviljelijäkin. Koronakriisi toi vain tämän kaiken meilläkin päivänvaloon.

Suurtietäjä Anders Tegnell on taas ollut vauhdissa ja oman hybriksensä vetämänä ei ainoastaan arvostele naapurimaitaan vaan ennustelee jo tulevaisuuttakin. Suomelle hän povaa ensi syksynä mittavaa koronaluolleisuutta, räntäsateita ja heinäsirkkoja mansikkapelloille. Ymmärrän häntäkin. Tegnell lähti mittavaan uhkapeliin ja hävisi. Vaikka kuinka kuolintilastoja siivoaa sen 10-30% matalammalle mitä ne on, silti on tehot täynnä ja arkkumanu höylää milloin raakalautaa ja milloin mahonkia. Uskollisimmankin silmissä alkaa näyttämään siltä että hän on aiheuttamassa, tai siis aiheuttanut jo, mittavan katastrofin ja yhä enemmän saa kritiikkiä kun lukuja verrataan Norjaan tai Suomeen. Ei siinä auta äijän kun spekuloida suomlaisten kakkosaallosta ja että vuoden päästä suomessa on yhtä paljon kuolleita kun ruotsissa. Mikään ei tähän kyllä viittaa, mutta helppoa se on tulevaisuudella pelailla, ainakin jos omaa kristallipallon. Kukaanhan ei voi väittää siihen vastaan mitä puolen vuoden päästä saattaa tapahtua. Mietin vaan koskahan sen taikaote ruotsalaisista oikein kimpoaa ja ne alkaa nähdä keisarinvaatteet kuten ne on.

ruotsi corona
Tegnellin luoma koronastrategia tuottaa jo mukavasti tulosta. Kaavio kai kertoo enemmän kuin tuhat sanaa?

Muuten menee mukavasti. Sataa räntää. Sehän tarkottaa että väki pysyy kotosalla ja saadaan koronasotaan oivallinen loppukiri.

Jukkis