Elämme sitä kummallista saranavaihetta ettei oikein ole kevät, muttei kesäkään lähe vielä näyttävästi käyntiin. Samaa eletään kai tuon koronaviruksen kanssa joka ei ole poistumassa, muttei enää leviämässäkään. Alkaa jo itteltäkin mennä sormi suuhun mistä sitä bloggais kun tuntuu että tosta koronastakin alkaa olla kaikki sanottu.


Paljon on tullut koronasta sanottua mutten ole oikein kantaani osannut ratkaista suuntaan tai toiseen miten hommaa pitäisi hoitaa. Ja tyhmäähän se olisikin tämän tasoisen miehen suusta, varsinkin kun tietämys tulee uusista käänteistä vain median välityksellä. Sitä sitten vaan kuuntelee mitä toiset pölisee. Naakkaparveksi sitä sanotaan. Alkujaan termi tarkoitti että teki istuva hallitus sitten mitä tahansa se oli aina väärin. Toisten mielestä olisi pitänyt lähteä Ruotsin teille, viisveisata varomääräyksistä ja luottaa neuvojen voimaan pakon sijasta. Toiset ihan toista ääripäätä. Maskit pakollisiksi ja vähintään ulkonaliikkumiskielto. Jos mennään kultaista keskitietä, kuten mennään, niin ääripäiden mielestä paha paha virhe. Hybridimalli, laumasuoja, tai täystorjunta tai ruotsalainen `lopullinen ratkaisu 2.0´ - kaikilla omat kannattajakuntansa.

rob
Kasvomaskien valmistus ei ole tarjonnut saumoja ainoastaan niitä valmistaville yrityksille, vaan niitä voi myös hyödyntää taloudellisesti. Tässä turvakamerakuvaa Kuopion Salesta miten netotaan kun vaan on yritteliäs ja aikaansaava.

Yksien mukaan kyse on tavallisesta räkäflunssasta jonka kuolleisuusaste ei sanottavasti eroa kausiflunssasta. Turhaa sitä tehdä mitään muutaman terminaalipotilaan takia. Tosin tämä sakki on ollut hiljentymään päin. Toiset on takertuneet maskiasiaan kun se ratkaisisi kaiken. En sano siihen muuta kun että täällä tampereella niitä ei kenenkään pärställä näy, muttei näy uusia tartuntojakaan. Tuolla maailmalla missä ne on täyspakollisia, siellä raatoja kärrätään kun keskiajan ruttoaallossa ikään. Joten en minä ainakaan niille panisi paljoa arvoa.

Jotkut vetää jo taloutta esiin vaikka tuntuukin ettei se vielä kovin ajankohtainen aihe ole kun ei saa vastakaikua. Siinäkin tuntuu vallitsevan tuttu asenne että taudinkulku pitää pysäyttää pysäyttämällä yhteiskunta, mutta se ei saisi myöskään maksaa mitään eikä menetettyjä tuloja saisi korvata lainalla. Hyvä ja mahdoton yhtälö jolla saada ääntänsä kuuluviin. Itselläni on tähän talouspuoleen näkemys jota kukaan muu ei ole koskaan sanonut. Koska velkaa otetaan kaikilla tasoilla; maailmanpankki, EU, kansallisvaltiot jne niitä tuskin ikinä maksetaan takaisin. Aikaa myöten niistä tulee roskalainoja jotka päätyvät isoihin roskapankkeihin ja korkoa niistä maksetaan sen aikaa kun se velanantajan tyytyväiseksi tekee ja sitten lakkaa sekin maksaminen. Näin minä sen luulen tapahtuvan joten on yksi hailee paljonko sitä velkaa ottaa, sehän on olematonta digirahaa joka vain leikataan sit joskus pois maapallon rahavirroista.

naakat
Hallitus on juuri sanonut jotakin joten naakkaparvi lehahtaa lentoon.Oikeasti kyse on siitä että
 kenelläkään ei ole mitään hajua mitä nyt pitäisi tehdä mutta puhetta tulee silti. Ja mikäs siinä kun kerran sana on vapaa, mutta itsekunkin toivoisi varovan, ettei itteensä nolaa puhumalla pöhköyksiä

Taidan olla naakkaparven seassa sitä vähemmistöä joka vilpittömästi uskoo että käsillä olevat ratkaisut ovat parhaita mahdollisia parhaiden asiantuntijoiden luotsaamina. THL on silmissäni kunnostautunut sitten Pekka Puskan päivien, ja kun vallassa istuu elvytyshaluinen hallitus epäilen romahduksen syvyyttä. Ja lisäksi uskon että kun juhannukseen päästään, koko koronasta puhuminen on lakannut aikaa sitten, ja muistamme vain eläneemme jotain erityistä ja poikkeuksellista, josta jälkikäteen muodostuu omanlaisiaan muistoja ja tarinoita.

Jukkis
Gravatar
juppe
Ei tää mihkään unohu, koska tietäjät on ollu väärässä.

Ruottissa valmistauduttiin siähen, että tautiin kuolee mamuja ja niitähän saa lisää, mutta niitä varten pykättyjä kenttäsairaaloita ei ookkaan tarvittu mihkään, vaikka raatoja tulee enemmän kun kukaan osas ennustaa. Elikkä käytännössä tyypillinen raato on joko Pelle Svensson tai sen akka.

Väestöö varmaan yritettiin rauhotella panemalla joku tällanen geneerinen hypersuvaitseva Ulina Puupponen paljastaan, että suomalaisia ja somaleja kuolee paljon, vaikka eihän niitten tilastoihin saa enää ees merkitä tämmösiä piirteitä. Tegnellkin tokas tossa joskus, että virus leviskin laskettelukeskuksissa eikä mamughetoissa niin kun haaveiltiin.

Suomessakin on kiertäny sellanen legenda, että tää olis joku mamuista johtuva rutto, niin että huomio on ollu Uudenmaan tilanteessa ja pöndellä on sellanen meininki, että uskalletaan ottaa töihin laumoittain parin euron itäosaajia.

Gravatar
Hypetys tappaa tolkun
Kun tuli korona, Suomi ja maailma unohti, että
ihmisen aikaansaama hiilidioksidi ( = neljä prosenttia ilman hiiidioksidista, joka taas on n. puoli prosenttia ilman kaikista kaasuista) tappaa meidät. Nyt korona tappaa puolet meistä tai ainakin melkein, mutta juhannukseen mennessä suomalaiset havahtuvat siihen, että mehän olemme hengissä 200-300 lukuunottamatta koronaan väitetysti kuolleista. (Kuolinsyytutkimus on yksinkertaisttu: vaikka kuolee syöpään, mutta kuolleella on todennettu korona, kuolinsyy onkin korona.)
Palaako järki ministerien päähän? Ei. Hallitusohjelmaa aletaan innolla toteuttaa. Hiilidioksidi tappaa ja siksi Suomi saatava hiilineutraaliksi maaksi, maksoi mitä maksoi.
Ja se maksaa. Mutta oli mikä kuolemanvaara tahansa, pakkoruotsitusta on lisättävä. Se sivistää, vaikkei eruotsinkieli sivistä missään muualla. Nimittäin missään muussa maassa ei julkisissa kouluissa opiskella ruotsia edes vapaaehtoisaineena (Ruotsia lukuunottamatta).

Piilota kommentointilomake