Ano Turtiainen on hyvä tyyppi. Sitä väkisinkin herää huomio tähän kaveriin ja miettii miten joku pystyy sössiin asiansa näin pahasti, että nyt taitaa mennä kaikki ja vähän enemmänkin. Pakkohan tähän kaveriin on hetkeksi keskittyä, sillä juttu on niin mehukas, ettei sitä voi ohittaa.


Ikinä en ollut nimeä kuullutkaan. En minä seuraa kansanedustajia ja tuskin osaan heitä nimetä. Turtiaisen nimi putkahti ensimmäistä kertaa silmiini vasta koronakriisin aikana kun valtio alkoi rahoittamaan yrittäjiä. Business Finland päätyi rahojenjakajaksi koska muitakaan tahoja ei valtiovallalla ollut käytössään. Sanomattakin selvää että taho sai myös paljon kritiikkiä osakseen sillä sen rahamyönnöt tuntuivat olevan tyystin holtittomia ja vailla kriteereitä.

Yksi joka sai 70 000e avustuksen oli kansanedustaja Ano Turtiainen. Tiettävästi hänen toinen firmansa oli jättänyt verovelat maksamatta ja toisella firmalla ei tainnut olla muuta roolia kuin killua pöytälaatikossa, sillä tilinpäätöksiä ym ei oltu tehty ensinkään. Oli vain nettisivusto jossa myytiin voimailuvälineitä ja ilmeisen huonoin tilausmäärin. Näillä eväillä ei avustusta olisi pitänyt myöntää ensinkään, ja käytännössähän ne olisi pitänyt periä takaisin.

ano
Loppujen lopuksi Ano `sulkahattu´Turtiainen vaikuttaa ulkonäkönsä perusteella leppoisalta ja mukavantuntuiselta kaverilta jonka kuvittelisi heittävän sovittelevia ja vähän puolihauskojakin kaskuja mutta niinhän me tiedämme että ulkonäkö jos mikä voi pettää...

Kun Turtiainen sitten sai rahatukon käsiinsä, hän tietenkin mietti mitä sillä pitäisi tehdä että on sitten esittää jotakin. Keksi sitten lukea lehdestä että suojamaskeista on kova pula, ja vaikkei niistä mitään ymmärtänytkään, oli se hänen uusi kuningasideansa. Nythän on sitten tuotanto saatu käyntiin, aikana jolloin koronapandemia on loppusuoralla ja lukuisat muutkin niitä toimittavat ja tuottavat että vain Prismojen ja apteekkien hyllyt niitä notkuu. On kai ulkopuolisen helppo arvata että Turtiainen on nyt naimisissa maskilaatikkojensa kanssa, sillä kuka niitä nyt tarvii mihinkään? Ainoa jännäämisen paikka on, miten hän tulee selittämään 70 000e hyödyntämisen tuotteeseen, joka parhaimmillaankin on kustannuksiltaan muutama kopeekka, mutta eiköhän se palkka muodosta 99% kustannuksista?


Sitten tuli tämä mauton twiitti. Se oli itseasiassa niin mauton ja tympeä että Turtiainen sai kenkää Perussuomalaisten eduskuntaryhmästä suoralta kädeltä, mikä on vähän ennenkuulumatontakin, ottaen huomioon puolueen takavuosien töräyttelyt. Joku raja se kai sielläkin kulkee? Enkä ole nähnyt yhdenkään perussuomalaisen nousseen asiasssa Anoa puolustamaan, ja jopa se netin roskaväki joka öyhöttää päivät pitkät on ainakin julkisemmilta foorumeilta pysynyt poissa. Sitä en tiedä mitä keskenään jossain loukossa puhuvat.

Sitten lähti nuo voimailulaitebisnekset. Bannia ja eri tahojen irtisanoutumiset Turtiaisen firmoista on nähty ja nyt jopa edesmenneen George Floydin sukulaiset asianajanansa välityksellä ovat pöyrityneet tästä ulkomaisesta parlamentaarikosta. Nykymaailmassa on näemmä helppoa aiheuttaa kansainvälinen kriisikin tuosta vaan, ja saada osakseen maailmanlaajuista paheksuntaa. Jos muuten Turtiainen tätä lukee, niin kehotan pysyttelemään pois Yhdysvaltain maaperältä. Jos jostain syystä Floydin sukulaiset, tai kuka tahansa amerikkalainen, nostaa kanteen tai syytteen, niin suurella todennäköisyydellä on FBI kentällä vastassa ja panee käsirautoihin. Suomessa on sentään Turtiainen turvassa.

Tuskin äijä olisi ikinä päätynyt moiseen syöksykierteeseen ellei olisi julkisesti tehnyt kaiken väärin mitä tehtävissä oli. Vaikenemisella syntyy väkisinkin mielikuva katumattomasta arkkirasistista ja öykkäröivästä umpiluisesta tollosta, joka ei edes ymmärrä mitä ne ympärillä niin mesoavat. Tajutessaan menettävänsä nyt kaiken, saattaa olosuhteiden pakosta nähdäkin jokin anteeksipyynnön tapainen, joka luultavasti esitetään sanallisesti jonkun sähköisen viestimen välityksellä, sillä tosimieshän ei anteeksipyytele sanallisesti kameroiden edessä. Eikä se kiistatta riittäisikään sillä on asioita joihin tavallinen anteeksipyyntö ei enää riitä, vaan on mietittävä hyvittämistä. Hyvittäminen on anteeksipyyntöä isompi ele, joka tehdään silloin kun sanat eivät enää riitä asioiden kirkastamiseen. On sitten oma kysymyksensä, onko Turtiaisen luonne ylipäätään sellainen, että hän antaisi nöyristellä itseään. Sillä eikö kuitenkin ronski mies anna poliittisen uransa, liiketoimintansa ja luultavasti valtaosan ihmissuhteistakaan tuhoutua ihan sen takia ettei saa sihautettua hampaidensa välistä pienen pientä lausetta; olin väärässä! Päälle päätteeksi joutuu vielä olemaan kansainvälisen luokan pahiksena ja Yhdysvaltain väestöstäkin tulee kuulemaan tuon nimen ainakin kertaalleen, eikä tosiaan hyvässä yhteydessä.

On tässä puolensakin. Ehkä se kuulu henkinen ilmapiiri vähän seestyy. Ehkä me pian päästään näistä Turtiaisista kokonaan eroon, kun itsekukin alkaa ennalta miettimään sanomisiaan. Sillä se kuulu vihapuhe, vihanlietsonta tai sen äärimmäinen vastakkaisuus, jossa nähdään rasismia jokaisessa yhteydessä, sen poistaminen alkaa meistä kaikista itsestämme. Se mitä sanomme ja missä sävyssä, se aikaansaa sen kaiun joka vastaa samalla mitalla ja luo yleisilmapiirin kärttyisäksi ja happamaksi.

Jukkis
Gravatar
Jotu
Vihervasemmistoporukat on totuudenkieltäjiä jotka elävät mielikuvitusmaailmassa. Heille epämiellyttävien tosiasioiden esille tuominen on nykyään vihapuhetta, joka pitää lailla kieltää. Totuudenpuhujat vankilaan, jos heiltä kysytään.
Gravatar
juppe
Politiikkahan on nykyään tämmöstä pelailua, missä kannatus on saavutettu etu ja sitä voi yrittää saada lisää ottamalla riskejä. Jos se katoaa, niin vaalien jälkeen voi haukkua kansaa tyhmäks ja urputtaa jotain populisteista, koska se ei voi olla omaa syytä.

Kunnallispolitiikkaa kun seuraa, niin nykyään se on petturuutta, että ei anna kannatusta mädänneen puolueorganisaation käyttöön vaan siirtyy sellaseen ryhmään, missä voi pitää lupaukset. Tää täydentää sitä kuviota mikä syntyy median hevonpaska-analyyseistä, joissa lähtetään siitä, että kun kannatus on kerran saatu, sen pitää olla jemmassa. Voi vaikka lähtee loikkimaan ihan eri suuntaan, koska suurin uhka on puolueen sisänen vallankaappaus, millä suuren puolueen kannatus voi siirtyä vaikka uusnatseille.

Tää ajattelutapa sitten pitää tietyt puolueet käymistilassa siihen saakka, että ne tajuaa heittää syöpäläiset pihalle ja lähtee taas sille tielle, että vaalilupaukset täytyis yrittää pitää ettei sais kusipään ja huijarin mainetta.

Gravatar
juppe
Turtiainen on vaan sivuseuraus, koska pelimies voi pärjätä politiikassa jonkun aikaa pelkällä tuurilla. Riittää kun ottaa sattumalta oikeet riskit ja haistettelee pettureille, niin eduskunnan ovet voi avautua, koska eduskuntavaaleissa ei oo tarpeeks hyviä ehdokkaita, mutta sinne on kummiskin hyvä saada sellasia tyyppejä, jotka haistattelee pettureille.

Ongelma löytyy pitempään politiikassa olleista, koska niistähän kokemattomat mallia ottaa, ja lajin Suomen mestari on Väyrynen, koska se onnistu pelaileen pilalle sen uskottavuuden, minkä kehittämiseen meni vuoskymmeniä. Eihän se varsinaisesti vaikeeta ollu, koska kannatus romahtaa jos alkaa vaikuttaa täysin epäluotettavalta, mutta arvostelukyvyn pettämiseen tarvitaan jonkunlaisia ponnistuksia, koska sitä ei usein tapahdu.

Piilota kommentointilomake