On kai ilmiselvää että kun huomenna on 14.7 palaan vuosikatsauksen merkeissä aiheeseen jonka nimi on ytimekkäästi MH17. Jotenkin on tunne että vihoviimeistä kertaa. Sillä tästä eteenpäin aihe tulee hautautumaan ikuiseen hiljaisuuteen virallisen tahon puolelta, syistä jotka selitän. Jäljelle jää vain epäilys, ja useimmilla mielikuva siitä mikä koneen kuusi vuotta sitten pudotti.


Virallisesti se on BUK-ohjus koska Yhdysvaltain silloinen ulkoministeri John Kerry näin päätti. Vakuuttavasti hän esiintyi televisiossa sanoen että heillä on satelliittikuvina kaikki. Sittemmin on tullut selväksi että Kerry puhui omiaan, oli heillä dataa tai ei, sitä ei ole ikinä julkaistu. Amerikkalainen korkea virkamies sanoi ettei ollut. Venäläiset väittävät että heillä on tutkanäyttö siitä että koneen pudotti ukrainalainen taistaluhävittäjä. Tämä todettiin virallisesti Venäjän puolustusministeriön tiedotustilaisuudessa.
Hollantilaisen tutkimusryhmän johtaja Tibbe Joustra uhosi että tapaus tullaan selvittämään niin perusteellisesti ja perinpohjin, ettei syyllisyydestä jää mitään epäselvyyttä. Näin ei koskaan tapahtunut. Epäilyt ja teoriat kummittelevat tänä päivänä.

bulletti
Vain ammuksenjäljet jäivät jäljelle...Hollantilaisten tutkimus vahvistaa vanhan viisauden jonka mukaan tutkimuksia on kahdenlaisia; niitä joissa tutkitaan ja niitä joissa salaillaan. Kiistatta hollantilaistutkimus kuului jälkimmäisiin. Tuskin on maailmassa toista lentoturmatutkimusta jossa politiikko johtaa tutkimuksia, salainenpalvelu tekee kenttätyön ja ammattimaiset IATAn lentoturmatutkijat pidetään kaukana. Siinä missä lentoturmien syyt kestävät yleensä 3kk ja kinkkisimmät maksimissaankin 9kk, on tämä episodi kestänyt nyt kuusi vuotta eikä sille ikinä näy loppua.

Ensimmäinen tutkimusryhmän väliraportti kesti kaksi vuotta ja se toi touteenaan selville että koneeseen osui korkea-energeettisiä kappaleita. Miten hurjaa! Loppuraportti johon meni taas useampi vuosi, onnistui jotenkin kirjoittamaan raporttinsa niin, että sen sisällössä ei ollut yhtään lausetta jota ei olisi tiedetty median kautta jo muutaman viikon sisään koneturmasta. Sitä seurannut rikostutkimus, joka jälleen kesti aikansa, meni jo naurettavuuksien puolelle jahdatessaan väärennösvideoita ja keskittyessään lavastettuun todisteeseen.

Epämiellyttäviä todisteita, kuten suomalaisten buk-koetta tai venäläisten tutkamateriaalia ei edes otettu vastaan, jotta tutkimus säilyttäisi tarkoitushakuisen luonteensa.

Uskoakseni valtaosa teistä lukijoista uskoo vankasti buk-ohjuksen olemassaoloon (en sano mitään sellaista että olette lauma nenästävedettäviä hölmöjä) mutta jopa teidän silmissänne täytyy hollantilaisten toimet olla epäilyttäviä. Pakko se on huomata, vaikka useimmat sen henkisesti ohittavatakin. Valtaosallehan tämä ei ole ratkaiseva kysymys, se on kuten muutkin arvoitukset. Se tarvitsee vain poisselittää ja sitten jatkaa arjen elämistä.

muistomerkki

Hollantilaiset tietävät jotakin. Suuri yleisö etsii nopeasti muuta pohdittavaa ja mitä pidempään aihetta vetkuttaa, sen enemmän se muuttuu usvaikseksi muistoksi, johon ei enää kiinnostusta riitä. Asia voidaan haudata kaikessa hiljaisuudessa. Vaan entä ne konkreettiset todisteet? Kaupalliset satelliitit jotka aivan varmana ovat kuvanneet buk-kulkueen menoa, metallurgiset tutkimukset lentokapteenin ruumiinavauksesta, räjähdeanalyysi kemiallisine tutkimuksineen, lennonvalvonta ja tutkamateriaali, mustalaatikko ? Ne on kaikki julistettu salaiseksi ja vuotaja voi odottaa 30v vankilatuomiota lipsauksesta. Mikä on varsin erikoista kun yleensä kaikki turmatutkinnat ovat aina olleet julkisia.

Ne on luovutettu hollantilaissyyttäjän haltuun ja niitä ei paljasteta ennen kuin oikeudenkäynnissä. On käyty nyt syytteenluku ja ne on esitetty sellaisille tahoille, joita ikinä ei tulla oikeudenkäynnissä näkemään. Ja koska on näin, ei todisteitakaan puolesta jos toisesta tulla ikinä esittämään. Case closed. ja koska on selvää että mitään uutta ei tapauksen tiimoilta tulla näkemään, on se kaikki siinä.

Omalla tavalla surullinen olo että se päättyi näin. Olisin kaivannut lopullisen totuuden, oli se sitten mikä tahansa. Aikas paljon tähän on tullut kulutettua aikaa, energiaa ja ennen kaikkea mainettaan. Viisas mieshän ei kuse vastatuuleen mutta tässä asiassa olen menetellyt juurikin näin. Kinaten lähinnä yksin koska nettimaailmasta nyt on turha toivoa löytävänsä ihmisiä joilla olisi edes hitunen tieteellistä näkökulmaa. On vain lauma toopeja joille riittää kun tietää kuka on tarinan pahis ja syyllisyyskin on sen myötä selvä, ja ristiriitaisella todisteaineistolla voi heittää vaikka vesilintua.

Näillä eväillä on selvää että kun tarinaan ei enää tule jatkoa, ei ikinä meidän elinaikanamme, kaikki asiaan palaaminen on vain vanhojen väittämien kierrättämistä. Niitä voi toki pyöritellä vaikka lopunikäänsä mutta ei se mihinkään johda. Aivan yhtä lailla ne jotka sitkeästi uskovat buk-teoriaan, eivät koskaan tule saamaan sitä vahvaa ja konkreettista näyttöä väitteelleen. On vain liuta aihetodisteita joissa kaikissa on jotakin hämärää ja kiistanalaista.

Onko sillä väliä? Sehän on jo vanha juttu. Kuka piittaa? EVVK! Näin me jo ajattelemme ja juuri näin hollantilaistutkijat halusivat alun alkaen meidän ajattelevan. Sen vuoksi he pelasivat aikaa vuodesta toiseen ja julkaisivat noita nollatutkimuksiaan. He haluvat meidän unohtavan.

Tämä ajattelutapa kiistatta vain vahvistaa salaliittotutkaani. On jotakin joka halutaan salata ja unohduttaa ja melkein arvaan mikä. Totuus ei olekaan se mitä meille viestimissä toitotetaan vaan päinvastaista laatua. Todisteiden panttailu on itsessään todiste. Sen taustalla on jotakin niin epämiellyttävää ettei sitä tohdi sanoa ääneen. Olen sen sanonut sen sata kertaa mikä tämä kiellettävä asia on, etten sitä nyt tässä toista. Te ette uskalla sitä ajatella, koska teidät on peloteltu hiljaisiksi.

Yhtä kaikki. Tarinan loppu oli tässä. Se mikä tai kuka joukkomurhasi 300 ihmistä kuusi vuotta sitten ei selviä ikinä, koska länsimaiden hallitukset eivät sitä halua koskaan kertoa.

Jukkis