Voipi olla että saatan sittenkin olla liian monisyinen ilmaistakseni mikä mua tässä tapaus Kaipolassa niin rassaa. Ytimekkäästi ilmaisten, Kaipola-keskustelu oli kokoomuspuolueen harvinaisen alhainen juoni, jonka luulisi olevan ilmiselvää, mutta silti jengi lähti siihen mukaan kuin pahimmatkin pölkkypäät.


Sinänsä UPMn hommat ei allekirjoittanutta kiinnosta. Sehän on viimevuosina sulkenut tehtaitaan ja tuotantojaan tästä. UPM Rauma pani paperitehtaan pussiin, Jyväskylässä suljettiin vaneritehdas, ja nyt tämä Kaipolan tehdas. Muuallahan se on sulkenut Saksassa parikin tehdasta, Ranskassa yhden ja on vielä sulkemassa Walesista yhden. Yhtiön johdonmukaista politiikkaa, ja Kaipola on osa tätä jatkumoa, eikä välttämättä jää vielä tähänkään. Tämä ei ole oleellista.

Oleellista on että UPM toimitusjohtaja Pesonen syyttelee kaikkia muita paitsi itseään. Sulkeminen on työntekijöiden vika ja kaikkein eniten hallituksen. Itsessä ja epäonnisissa liiketoimissa ei ole mitään vikaa vaan osingot juoksee kuten ennenkin.

kaipola


Se mistä Pesonen keksi nyt syytellä Marinia suoraan, siitä on varmasti kiittäminen Petteri Orpoa. Mainitaan nyt että Orpo on kokoomuksen puoluejohtajaksi harvinaisen keskinkertainen ja täysi nahjus, joka ei kuuna päivänä tule puoluekannatusta nostamaan. Siitä miehestä ei ole mihinkään, ja se olisi pitänyt äänestää ulos jo aikapäiviä sitten. Mutta saahan sitä yrittää. Voi punoa juonia tän Pesosen kanssa että se tekee hommistaan hallituskysymyksen. Kokoomus sitten luottotoimittajiensa kanssa levittää tarinaa ja odottaa vain että pääministeri sekoaa sanoissaan tai ylireagoi, tai mitä tekeekään. Juuri sellainen mukavan halpamainen ja kiero temppu, vähän kuin Nixonin "putkimiehet" aikanaan jotka loi vastaavanlaisia likaisia temppuja vastapuolen mustamaalaamiseksi.

Se mikä tässä vähän ottaa pattiin on se, miten helposti näinkin läpinäkyvä temppu meni läpi. Ja miksei menisi kun virkaheitto mediakuluttaja on nykyisin paviaanin tasolla. Siihen sakkiin pitää vain heittää punainen karamelli, ja valtava kiljunta ja mökä alkaa. Kokoomus on selvästi luottanut kuulijakunnan pohjattomaan tyhmyyteen eikä turhaan. Sanoihan elokuvamoguli Roger Gormankin aikanaan, että yleisöä ei voi koskaan aliarvioida liikaa. Mua vituttaa noitten ihmisten takia että ne on kun suuria lapsia; vähän yksinkertaisia joihin menee läpi halvimmatkin valheet. Vielä kun se tulee tollasen kun Orpon putiikista, koska Orpoa ei parhaalla tahdollaankaan voi pitää minään ruudinkeksijänä. Näyttää että ihmiset on vielä Orpoakin tyhmempiä ja se on paljon se.

Minusta Marin on kysynyt vain ihan oleellisen kysymyksen yritysten yhteiskuntavastuusta. Se on juttu joka on ilmiselvä esim tuolla Ruotsin puolella, jossa ammattijohtajat yleensäkin tuntevat paremmin omaa rooliaan elinkeinoelämän kokonaisuudessa. Meillähän tuntuu vastaava kysymys olevan jotain kommunismia. On siis syynsä miksi Ruotsi aina menestyy ja me emme. Olemme vain kertakaikkisesti liian alkeellisia ihmisiä ammattijohtajia ja puoluejohtajia myöten.

Minusta on muutenkin herttaista että tuo sana "kommunisti" on koko ajan ilmassa. Muistetaan että aidot komukat katosivat jo vuosikymmeniä sitten, ja on syntynyt jo kokonainen sukupolvi joka niistä ei mitään tiedä. Mutta nuo mun ikäset setämiehet, ne sanoo sen ihan tosissaan. Heille Venäjä on edelleen kommunistivaltio ja tietyn aatesuunnan omaavat kansalaisemme niin ikään. He oikeasti uskovat siihen. Syystä että kun ihminen fakkiutuu, hän elää menneessä. Ei näille äijille jotka nyt mökää miten hyvä ja kiva juttu tehtaansulku onkaan, tule edes mieleen että nyt eletään ihan toista aikakautta. Tarkoitan tällä sitä että jos henkinen ilmapiiri on edelleen jostakin 1920 -luvulta, niin miten te ylipäätään kuvittelette suomalaisten menestyvän missään?

Kaipola -keskustelu oli siis opposition päänavaus joka luultavasti kohtapuoleen kuluttaa itsensä loppuun. Sellainen harvinaisen viheliäinen juoni, mutta toivottavasti moni näkee todellisen syyllisen pikapuoleen. vastaavia saa sitten odotella lisääkin.

Koronakevät oli hyvä juttu. Silloin pysyttiin vain olennaisessa, ja pelin nimi oli pitää itsensä coolina ja olla luomatta hysteriaa. Silloin nämä tyhjäpäät joita joku jostain kumman syystä on äänestänyt, pitivät turpansa kiinni. Samaten se somekatujen älämölöjoukko jota ei äly rassaa, ja joka yleensä vain kaipaa lisää polttoainetta mölinälleen.

Älkää hyvät ihmiset lähtekö näihin vedätyksiin mukaan.

Jukkis