On ollut tyystin turha uutisviikko kun Kokoomus on jahdannut Marinin hallitusta jostain keväänaikaisesta lausunnosta. Tätähän me olemme seuranneet kuin pahaistakin jännitysnäytelmää. Uutta on sen sijaan että kerrankin valtamedia teki työnsä, ja Kokoomuksen suureksi ihmeeksi hoiti työnsä, ja jätti kokoomuslaiset seisomaan epäluottamuslauseensa kanssa lähes naurettavassa valossa.


Niin, ei olisi tosiaankaan uskonut että media alkaa ottamaan selvää onko puheenjohtaja Orpon puheissa totta. Ei ollut! Se tuli varmasti Orpolle yllätyksenä. Hän, kuten politiikot yleensäkin, on tottuneet että ilmoille voi heitellä mitä tahansa provokatorista ja yksikään lehtitalo ei ala niitä tarkistelemaan. Ne vain katsovat, onko tässä ainesta mediakohuun ja jos on, niin ruvetaan leipomaan otsikoita. Niistä ottaa sitten kopin tämä somen mölysakki jonka ymmärrys tunnetusti on heikko, kunhan siinä haukutaan puna-viher -hallitusta niin mikä tahansa aihe kelpaa. Iltasanomien Setä Arkadia alkaa tehdä kolumneja jossa vaatii ensin ministerin eroamista ja heti perään hallituseroa, kuten on kirjoittanut alusta saakka. Näihin aaltoliikkeisiin me ollaan totuttu. Ilmeisesti korona-aalto on sellainen aihe, jonka media ottaa verisen vakavasti ja ryhdistyy jopa journalismiin asti, jota se normisti ei tee.

Mielikuva Sanna Marinista joka minulla on, ei petä. Hän on suomalaiseksi politiikoksi varsin poikkeuksellinen yksilö, olkoonkin että sanonnan mukaan kukaan ei ole profeetta omalla maallaan. Selvästi keskivertoa lahjakkaampi, juridisen kokemuksen omaava lahjakkuus. Kohtalonaan vain että kateet tuntuvat tulkitsevan hänen jokaisen julkisuudessa olevan lauseensa lähes mikroskoopilla, ja ikäväkseen hänen on aina mietittävä jokainen lauseensa erikseen, koska ne tullaan aina tutkimaan. Miettikää itse omalta kohdaltanne millaista olisi elämänne, jos joku ruotisi aina erikseen jokaisen sananne jonka lausutte julkisuuteen?

marinkoru
Iiik...kauheeta pornoo! "Esiintyy paidatta" ja "tissivako näkyy". Kohu tästä kuvasta ilmentää että ei ainoastaan kaikki sanottava ole tapetilla, vaan myös jokaista kuvaakin ruoditaan erikseen. Kuvastaa kylläkin enemmän poliittisten vastustajien alennustilaa.

Kaipolan paperitehtaasta esitetyt lauseet kenties pahimpana esimerkkinä miten viattomista lauseista voidaan rakentaa kokonaisia käsiteavaruuksia. Kun pääministeri sanoo olevansa huolissaan irtisanomisista, se tulkitaan että hän vihaa yritysmaailmaa, haluaa verottaa kaikki yrittäjät hengiltä, luoda neuvostoliittolaisen kolhoosiyhteiskunnan joka on sosialisoinut kaiken, ja ylläpitää äärikommunistista hegemoniaa. Tulkinnat mitä esitettiin, lähentelee jo mielipuolisuutta ja Marinin onneksi hänen ei tarvitse alkaa kinaamaan sellaisista, koska ne kaatuvat omaan mahdottomuuteensa.

Sinänsähän on turha taittaa peistä olisiko maskeja pitänyt käyttää keväällä vai ei, koska toisinkin keinoin koronavirus saatiin aisoihin, ja jopa niin hyvin, että kesä saatiin olla rennosti. Maskit eivät olisi tuoneet siihen mitään lisäarvoa. Eikä Kokoomuksellakaan silloin ollut asiaan nokankoputtamista, vaikka nyt ovatkin sitä mieltä että oli "väärin sammutettu" kuten tamperelaissanonta kuuluu.

Orposta jäi nyt mielikuva aikuiskiusaajana joka on piinannut hallitusta ihan vain piinaamisen ilosta. Eikä edes poliittisista syistä, vaan koko ns. oppositiopolitiikka on ollut tuollaista kalvamista ja väkisinhän siinä ajattelee että Petteri Orpo on luihu ja nilkki. Halla-Aho ei lähtenyt tuohon mukaan, koska haistoi että siinä menee maine. Hän onkin viime aikoina, ministerinpesti silmissään, vain tyytynyt ylimielisesti hymyilemään ja pysyttelemään kokoomuksen seurasta erossa. Hyvä niin.

Iltasanomat arvattavasti on yrittänyt aihetta laajentaa ja tehnyt siitä viikon turhimman uutistarjonnan. Setä Arkadia tietenkin mukana ja hänkin kun turhasta kirjoittaa päätyen tavanomaiseen johtopäätökseensä, vaikuttaa jo fakkiutuneelta läskipäältä.

Kaikki tämähän vain kiillottaa Marinin sädekehää. Yhä enemmän hän vaikuttaa pääministeriltä jonka jutut on aina varmalla pohjalla ja sanavalmiisti niitä esittelemässä tyyliin että toisten väitöksiin ei jää sanansijaa, mikäli ne ovat epämääräisiä. Oikeassahan Marinin koronalinjauksetkin ovat, jos nyt saadaan ryhtiliike aikaan, on jouluna taas koronavapaa hetki.

Jukkis
Gravatar
Ajk
Just noin , mariinit sun muut on sellasii liitäjiä Luullaan enempi mitä sitten todellisuudessa ollaankaan. Ja kyllä kusessa ollaan , mutta millanen kansa sellaset johtajat. Tiistaina tentti , mut taitaa mariinille tulla muuta tekemistä.
Gravatar
Juhnu
Rautalankaa: Kaikki alkoi, kun kokoomus sai "tuen" itkevältä THL:n johtajalta, kun sen maskiohjeet oli keväällä sivuutettu, STM hoiti poikkeusolojen koko tiedotuksen yms. Eli aivan järkevästi pidettiin yhtä tiedotuslinjaa keväällä. STM tilasi keväällä yksityisen selvityksen, missä maskeja ei katsottu tarpeelliseksi. Myös WHO:n kanta vielä silloin oli sama, varmaan koska maskit piti riittää maailmassa ensisijaisesti terveydenhoito puolelle. Nyt kun maskeja on, niitä voi suositella yhtenä tasaveroisena keinona muiden joukossa koronaa vastaan. STM:n taas ei voi muuttaakaan sivultaan virallisen selvityksen mukaista maskittomuuden "suositusta", koska selvitys perustuu hyväksyttyyn tutkimukseen. SUURIN SYYPÄÄ, joka mahdollisti Orponkin turhan kitinän on THL:n pomo jota vituttaa, kun keväällä ei saanut antaa omia ohjeitaan.
Gravatar
juppe
Mun mielestä Persut ei oo pelaillu ollenkaan, koska ne oli keväälläkin samassa tilanteessa sitä mieltä, että muitten kannattais lopettaa riiteleminen ja tehä vaihteeks jotain hyödyllistä.

Kokoomuksessa ehkä yritetään nyt tehä joku ihmeellinen peliliike, millä unohtuis, että niitten oppositiopolitiikalla oltais saatu mukava kasa raatoja, mutta Halla-aho on siitä onnellisessa asemassa, että se on tällanen Venäjän ja äärioikeiston uhka, minkä todellisia motiiveja ihmetellään aina, elikkä fiksu peliliike on sellanen, mistä ei löydy taka-ajatuksia.

Piilota kommentointilomake