En olis ikinä uskonut että minustakin vielä kuoriutuu joku arkkikonservatiivinen valtavirtaa suosiva kaveri. Ainakin tässä koronajutussa tulee tunnustettua väriä ja mun on pakko sanoa, että etenevässä määrin alan syvästi pettyä tähän vaihtoehtoporukkaan joka tuntuu elävän jossain ihan omassa todellisuudessaan. Ehkä tämä on sitä huomispäivän maailman uutta jakolinjaa?


Mulle on jäänyt tästä vähättelijöiden kerhosta väkisin sellanen mielikuva että siinä jotenkin ummistetaan silmät vallitsevilta tosiasioilta. Korona ei ole flunssaa kummosempi tauti, niittaa vaan haperointa vanhusväestöä ja että suojatoimet on lähinnä kiusantekoa. Rokote tietenkin kaikkein pahin. Mitä itse olen tilastoja kattellu niin esim USAssa koronakuolleisuus alkaa olla 5-6 -kertainen suhteessa influenssakuolleisuuteen. Sama luku kummittelee Britanniassa jossa korona on tänä vuonna tappanut melkein saman määrän väkeä kun viisi edellistä flunssatalvea. Sama suhdeluku näkyy useimmissa maissa, poislukien tälläset pienet eristyneet maat kuten meillä, jossa suojatoimet purevat. Ja jos tilastoa epäilee ja luulee että jokainen positiivisen testin saanut joka jää bussin alle, tilastoidaan koronakuolleeksi, niin asiaahan voi aina verrata ylikuolleisuustilastoista. Ihan sama viisinkertainen luku siinäkin kummittelee vaikka ne lasketaan aivan eri tavalla.

ceb1f0fc284c4939b99df7218b232d48 18
Raaka totuus lienee se, että jollei rokotetta tule, ihmiskunta saa varautua maailmaan jossa kuollaan jo 60-vuotiaina ja sairaaloiden happiosastot jää pysyviksi ilmiöiksi. Ei kukaan sellaista maailmaa halua mutta ennen kuin hypätään rokotekritiikkiin niin itsekunkin pitäisi kyetä sanomaan jokin vaihtoehtoinen keino selättää nykytilanne. Suu vaan auki jos on hyviä ideoita.

On siinä selvä logiikka. Kuoleminen alkaa näkyä jo 50-vuotiaissa. Tämähän on se ikä jossa terveys alkaa reistata ja saa jonkun diagnoosin josta siirtyy riskiryhmläiseksi. Olkoonkin sitten verenpainetauti, kakkostyyppi tai muu, mutta koronan täyttämässä maailmassa se on yhtä kuin kuolemantuomio ja sitä elää siitä eteenpäin laina-ajalla. Eli jos korona jää maailmaan elämään, ei enää jorata discossa 96-vuotiaana kuten nyt, vaan kuollaan keskimäärin 55-vuotiaina. Näin se oli mun lapsuuden aikaan jolloin 65-vuotias oli harvinainen näky. 70-vuotiaalta kysyttiin jo pitkän elämän salaisuutta. Tämä on hyvä pitää mielessä ellei jotain tehdä asian eteen. Kuolema korjaa, siis ellei ehdi teholle haukkoon happea koneesta. Se on nyt maailma johon me ollaan menossa, halutaan tai ei. Eikä siinä paljoa auta vaikka hautais päänsä hiekkaan kun joku strutsi ja kiistäisi uutterasti sen että ollaan keskellä tappavaa kulkutautia.

vaihtoehtoporukka, joka elää omaa elämäänsä tuolla somepiireissä on kun se kuulu sanonta siitä miten joukossa tyhmyys tiivistyy. Kun alusta asti lähtee omille laduilleen tuntee vaan tiiviimpää yhteenkuuluvaisuden tunnetta koska muualla karsastetaan ja pidetään lähinnä vastuuttomana hölmönä. Ei näihin piireihin kannattaisi ajautua liian syvälle. Yleensä niiden pääagenda on, että totuus on aina päinvastainen mitä valtamedia sanoo. Jos se sanoo auringon nousevan idästä, se varmaan silloin oikeasti nousee lännestä. Yleensä siellä kailoo se kaikkein huomioinkipein hullu.

Ei sillä, omia mielipiteitä on helppo perustella takavuosien median luomilla petoksilla. Tottahan ne on. Onhan valtamedia valehdellut, politiikot juonineet ja rokoteyhtiöt aiheuttaneet katsastrofeja. Kaikki se on ihan totta. Minulla on itsellä tästä pimittelystä muistoja jo syksyltä 1986 kun kävelin citariin tsernobylin radioaktiivisessa laskeumassa, enkä voi sanoa kauheasti luottaneeni viranomaisiin sen jälkeen. Mutta eihän se tarkoita että joka kerta joutuisi petoksen uhriksi. Että rehellistä ja vilpitöntä maailmaa ei olisikaan vaan joka kerta pitäisi etsiä jutusta kun jutusta piilotettuja ja hämäriä motiiveja. Jokainen tapaus on erilainen. Koronajuttu on taatun erilainen kuin ilmastohössötys ja vaikka navalynin myrkytys onkin pelkkä mediatemppu meille tyhmille, ei se silti ole kusetusta että tänään 30.12 kuoli koronaan maailmalla kahdeksan tuhatta ihmistä. Eikä taatusti pelkkiä vanhuksia, ne alkaa oleen monesta maasta jo loppu.

En minä sano sitä mitä luulette. Että ihminen joka on ajautunut niin syvälle vaihtoehtovirran syöveriin kun on, alkaa olla jo vieraantunut ympäröivästä yhteiskunnasta. Kykenemätön näkemään sitä mitä ympärillä oikeasti tapahtuu ja minkä vuoksi. Tunnen näitä vaihtoehtotyyppejä luonnollisesti montakin henkilökohtaisesti ja oppinut että luonnossa ne on harvinaisen fiksuja tyyppejä jotka hoitaa asiansa mallikelpoisesti. Kyse onkin yhteisön omista lainalaisuuksista joista selvästi puuttuu sellainen jota kutsutaan itsekritiikiksi. Jos yhteisö ei sitä taitoa omaa, sitä johtaa yleensä se ufoin tyyppi joka aina osaa kaivaa jonkun youtube-videon jossa "jamaican yliopiston lääketieteen prodfessori" sanoo että koronaan on oikeasti kuollut maailmassa vain kaksi ihmistä ja loput kuolleet johonkin muuhun. Mistä ne aina löytääkään näitä tyyppejä?

Tämä ei siis ollut mikään puolto lähteä rokotusjonoon. Minen epäile rokotteentekijöiden vilpittömyyttä pelastaa ihmiskunta hädältä ja että turvallisuuteen on satsattu ja pienintäkin punoitusta seuraa maailmanmedia joka näkee ja paljastaa kaiken. Sen sijaan epäilen sen tehoa. Ei se vaan niin mene että on jokin ihmelääke joka hetkessä parantaa maailman entiselleen. Sellainen on kivinen tie tai Churchillin sanoin: ei tämä ole lopun alkua vaan alun loppua. Luultavasti tarvitaan vielä monta rokotuskehitystä ennen kuin ihmiskunta pääsee niskan päälle. Tämä on ensimmäinen joka antaa suojan kenties kuukauden tai kahden ajalle mutta sitten sitä on taas omillaan. Ja kuka sitä nyt kävisi piikillä kolmen kuukauden välein seuraavat pari vuotta?

Kuten näette, en minäkään kritiikitön ole, mutta en silti suosi leväperäisyyttä saati salaliittoteorioita. Koska ne eivät ole sotaa mitään salaista maailmanhallitusta vastaan ja heidän pyyteitään vaan meitä toisia ihmisiä; uupuneita sairaanhoitajia, vanhuksia eristyksissä palvelutaloissaan ja kodeissaan ja ihan tavallisia ihmisiä joilla huonoksi onnekseen on jokin riskiryhmätauti; rytmihäiriö tai korkea verenpaine. Heidän kiusaamistaan ja riskille altistumistahan tämä kapinointi on. Vaikka mikäs minä olen vänkräämään? pitäisi riittää että Prisman pihalla panee kuuliaisesti maskin turpaansa ja sen jälkeen saa sanoa puolestani mitä haluaa.

Sainpahan sanottua. Puhdistaa sydämeni. Koronan jälkeen ei mikään ole ennallaan ja kaikissa kriiseissä erottuu jyvät akanoista. Niin tälläkin kertaa. Olen tavannut tämän kriisin aikana hienoja ihmisiä jotka ansaitsis jonkun mitalin pressalta ja sitten olen kuunnellut tyyppejä joita on vaikea kunnioittaa enää sen jälkeen.

Jukkis
Gravatar
juppe
Täähän johtuu selkeesti siitä, että rasismi on kiellettyä kun foliojutut tuli muotiin heti kun neekereitä ei saanu enää haukkua. Niilläkin on hyvä haastaa riitaa ja kunnallisvaaleissa valitaan varmaan anti vaxxereita kun vanhaan hyvään aikaan saatto pärjätä pelkällä natsiläpällä.

Poliitikkojen kannattais opetella kärsivälliseks niin kun Trump, koska se on nyt keväästä asti selittänyt, että foliopäät on hienoja amerikkalaisia, mutta koronarokote pitää kummiskin ottaa, ja sehän on jopa toiminu. Suomessa on vaan perinteenä tää helppojen irtopisteiden kerääminen ja erittäin suosittu kikka on muitten haukkuminen. Siitä tulee helposti niin iso riita, että kansanliike voi syntyä suunnilleen mistä tahansa.

Lokkakin on ollut taas oikeudessa vanhojen rasistijuttujen takia ja sitä on uutisoitu ihan eri tavalla kun muitten oululaisien valtuutettujen edesottamuksia, koska sitä on autettu muodostaan valtakunnallinen kansanliike. Vähän vielä anti vaxxaamista ja sitten voi päästä eduskuntaankin.

Gravatar
juppe
Tää on muuten tosi paska homma kaikille rasismitutkijoille, keitä on tarvittu keksiin tarinoita hirveestä äärioikeiston uhasta siltä varalta, että se olis totta. Mitä ne nyt tekee kun pitäis perua entiset puheet ja alkaa kehitellä ihan uusia.
Gravatar
Viki Kuppi
Heitän vielä yhden lantin pajatsoon...
https://www.youtube.com/watch?v=eV50UfN-JOY

Gravatar
Rot o ek
Tulee niin paha kolmas aalto, että kaikkien on otettava rotoke.
Se on vissi ja varma, että tottakai se on hyvä ottaa. Eikö joo ek?
Sen 1 jälkeen 9 olemme 8 vapaita 4.

Piilota kommentointilomake