Toden totta, galluppeja tulee seurattua ja täytyy olla sokea, ellei näkisi Keskustan tuhoutumista. Olen tainnut tästä ennenkin puhua ja todeta syyksi Keskustan alamäelle kolme keskeistä syytä... Venäjä...Venäjä ja vielä kerran Venäjä. Muita syitä ei sitten äkkiseltään löydykään.


Venäjähän on siitä metka naapurimaa että kun sen talous on niinkin iso, se tahtomattaankin heiluttelee pienempien naapuriensa talouksia. Jos idänkauppa on lähes olematonta, syntyy lama. Jos se on säällisellä tasolla jotenkuten eletään ja jos Venäjän kanssa käydään kunnolla kauppaa, syntyy nousukausi. Näin yksinkertaista on suomen vientitalous. Länsimaihin suunnattu kauppa kun on aina ollut vain marginaalista ja kustannuksiltaan kallista jolla ei hyvinvointeja rakennella.

Venäjän talouspakotteet eivät meillä sukankuluttajilla sanottavasti näy. Ne on jotain jota luetaan lehdistä ja hymähdetään. Jotta niitä voidaan ylläpitää, niitähän tarkistetaan joka vuosi, tarvitaan niiden alle aina joku PR-temppu. Putinin myrkkymestarit vähintään. Niinhän ne sanoo että pakotteet on helppo määrätä mutta niiden poistaminen vie yleensä vuosikymmeniä.

Jack ondon on the rods
Keskustan puoluesihteeri matkalla hätäkokoukseen jossa pohditaan olemattomia jäsenmaksuja. Puoluetoimistolla ei ole enää varaa kustannella matkakuluja joten paikalle tullaan kukin omien varojensa mukaan.

Se kenelle pakotteet kirpaisi sitäkin vihlovammin, ovat olleet maataloustuottajat ja niistä erityisesti mainittakoon maitotilat. Nehän ovat pakotteiden myötä olleet pakotettuja supistamaan toimintaansa ja pienimmät lopettaneet kokonaan. Ymmärrettävästi. Sillä Valion viennistä Venäjä muodosti leijonaosan ja se bisnes on nyt loppunut. Tappiota tulee vuosittain 5-10 miljardia ja Sipilä joka sai tämän aikanaan eteensä, keksi niistää sen kaikkein köyhimmiltä ja tavallisilta palkansaajilta. Ei se ainakaan Keskustalle kansansuosiota tuonut. Voidaan sanoa että pakotteet iskevät kaikkein rajuimmin syvälle maaseutuun.

Tämähän on asia joka on virtahepo olohuoneesa. Sitä ei saa mainita eikä siitä saa keskustella. Eikä se kannattaisikaan koska Suomi tuskin yksin irtautuisi EUn talouspakotteista ja koska sellaista ei ole näköpiirissäkään, sen kanssa nyt eletään ja kärvistellään. Toive elää nyt vahvana perusuomalaisiin joiden voi olettaa sopivan radikaali ja holtiton puolue, jolla olisi kanttia antaa piutpaut pakotteille ja vapauttamaan Valtio pannasta. Jos näin tapahtuisi, ja Valion jogurtit täyttäisivät Pietarilaisten markettien hyllyt, tilauksia alkaisi satelemaan maitotiloille. Nythän on menossa harvinaisen ironinen tilanne, jossa salakuljetetaan esim Oltermanneja Petroskoihin yritteliäiden venäläisten toimesta mutta myydä niitä ei sinne saa mitään virallista tietä. Tässä tilassa maataloutemme nyt on.

ThreeHobosChicago1929
Keskustan tupaillat vetävät vielä väkeä koska eväät jaetaan kristillisesti.

Aihe on niin tabu että edes perussuomalaiset eivät sitä mainitse edes sivulauseessa. Se pyörii sanomattomana totuutena, alitajuisena kehonkielisenä viestinä jota ei sanota ääneen. Suomessa lelluu aihepiirejä joista ei kannnata suutaan avata ettei vain saa ryssämielisen mainetta joka tuntuu pakotteiden myötä olevan uusi häpeäsana. Samalla kuitenkin talous on supistunut miljarditolkulla jota sitten koetetaan ulkomaanvelalla paikata mutta vaikka velanottoa uskaltaa yksi jos toinen nojatuoli-talousneuvos kritisoida, ei kukaan kajoa pitkällä kepilläkään sen syihin. Niinpä sitä velkaannutaan ja ajetaan maatiloja vasaran alle ettei vaan oltaisi putinisteja. Keskustan suosio taitaa huidella jossain 9-10% hujakoilla mutta edes putoaminen pienpuolueeksi josta nouseminen kestää toistakymmentä vuotta ei saa avautumaan aiheesta joka kuuluu kiellettyjen joukkoon.

EU joka järjestelee näitä myrkkytempauksiaan etsimällä aina jonkun navalyinin kaltaisen kanditaatin PR-manneksinikseen, ei varmasti muuta linjaansa. Suomessakin on olemassa tämä mediapooli joka koostuu päätoimittajista joiden tehtävä on ylläpitää pakotteiden hegemoniaa ja varmistaa ettei sitä kukaan kyseenalaista, joten tällä mennään. Köyhdytään, nostetaan hintoja ja lasketaan palkkoja. Mitä muutakaan? Ellei tapahdu se ihme että Krimin niemimaa yllättäin päätyisi Ukrainalle mihin ei kai kukaan säällinen ihminen usko että syvimmissä fantasioissaan. Mutta annetaan me Keskustan nyt kaatua kokonaan jotta Krimiläiset saavat ottaa nytkin aurinkoa hiekkarannallaan venäläisinä eikä ukrainalaisina.
hobo1
Viimeinen sammuttaa valot...

Hyy...jos minä olisin Keskustan joku näkyvä hahmo, tajuaisin ettei tässä ole mitään menetettävää vaan alkaisin puhua näiden pakotteiden järkevyydestä ja sen myötä haalisin maalaisjussit takaisin leiriini. Tiettävästi vain vanha batman Väykkä on uskaltanut ottaa asiaa puheeksi ja häntä nyt keskustalaiset karsastavat sen takia.

Jukkis
Gravatar
H
valio siirty venajalle tekemaan juustoja paremmalla katteella.
https://translate.google.com/translate?sl=auto&tl=en&u=https://www.valio.ru


Gravatar
Juppe
Mä en ymmärrä Krimistä noussutta hälinää ollenkaan, koska sitä ei voi jättää hajoamassa olevalle roskavaltiolle. Sen historiassa ei oo mitään myönteistä, koska väestö on muodostunu vittumaisista soturikansoista ja orjakauppiaista. Stalinin kausi oli siellä lepposaa aikaa verrattuna siihen, mitä krimiläiset itte puuhas sisällissodassa.

Ukrainalaisetkaan ei vissiin halua sitä oikeesti takasin kun ne vartioi rajaa siltä varalta, että joku yrittäis tulla yli. Enempi vaikuttais siltä, että ne on vaan tukevinaan tataareja siinä toivossa, että paska osuis tuulettimeen.

Puolalaiset ja muut lähialueen porukat ymmärtää nää jutut kun ne kertoo vieläkin kauhutarinoita Krimin tataareista, niin että ne ottaa mieluummin pakolaisiks ukrainalaisia, joita omien rosvojen sisällissota ei silleen kiinnosta.

Piilota kommentointilomake