Tänään ei ole asiaa. Ilmoitan vain olevani hyvällä tuulella ja sehän on jo itsessään kertomisen arvoista. On lämmin kesäpäivä älkääkä tekään tälläsiä lukeko vaan menkää jonnekin ulos sieltä luukustanne nauttimaan kesästä kun kerran nyt on. Tänään jupistaan lätkästä, jalkapallosta ja ennen kaikkea Sanna Marinin aamiaisista.


Pääsyy hyville fiiliksille on että auto meni heittämällä leimasta läpi ja jopa ilman korjauskehoituksia. Asia joka ei ole itsestäänselvä näiden vanhojen romujen kohdalla ja varsinkin jos niillä jakelee yöt sanomalehtiä joka rassaa käsijarrua ja iskunvaimentimia kun niillä paahtaa rotvallille ja takaisin. Ei sillä, tämä maksoi 3500e joten oli syytäkin mennä sillä ei ton hintasen auton kuulu remppaan joutua ekan vuoden aikana. Se että ostin vuosi sitten noin kalliin, johtuu tästä sähköautovillityksestä. Kun mainostetaan että tuo vanha bensaromusi tänne, kuittaa romutuspalkkio ja osta sillä Tesla niin tottamaar joka tyyppi haalii näitä 100-300e vanhoja opeleita ja toyotoita. Uutisissa oli kundi jolla saatavana 40 autosta romutuspalkkiot. Se on varmaan haalinu kaikki maakunnan köyhän kansan menopelit.

Köyhälle tämä ei tietenkään ole hyvä asia, ainakaan tälläselle meikäläiselle joka olosuhteiden pakosta ajelee tonnin toyotoilla. Pian niitä ei saa kun nekin on historiaa rikkaiden varatessa ne teslansa ostoon ja sitten saa ruveta öisin särkemään viiden tonnin autoja tonnin sijasta. Korjaus- ja velkakierre tuntuu nenässä jo nyt.

Hyvä uutinen siinä mielessä tuo katsastusasia että nyt ensimmäistä kertaa - likemmäs kymmeneen vuoteen kun alkaa olla kaikki velkakierteet maksettu. Minähän olen niin pienituloinen että kolmenkin sadan lasku on aina suoneniskentää, varsinkin jos maksaa samaan aikaan joustoa autolainastaan. Sitä on menty kuukaudesta toiseen parin sadan käyttövaroilla ja nyt on enää yksi erä lainaa ja sitten se on siinä. Tilanne on ollut aiemminkin vastaava ja aina on jostain putkahtanu joku ylinopeussakko, autovakuutus, akselin vetonivel tai joku elokuvahomma, työttömyyskassan jäsenmaksu tai vaan nettilasku. Joka kerta. Jotenkin olis kuulunu tyyliin että olis saanu nytkin pulittaa 300e johonkin ruostekorjaukseen. Velkapiina oli taas pidentyny kuukaudella. Nyt jos olis onnea kun tilaisuutensa lopulta sai, sais jotain puskuria säästöönkin kun laskusuma seuraavan kerran yllättää.

maalimies
Olin tossa maalaamassa tuttavan kesämökkiäkin josta tais olla aiemmin puhettakin? Vielä kerran kuva miltä näyttää kun tikkaat kaatuu ja tulee alas täysi maalipytty sylissään

Sotakirja alkaa edetä sekin vuoteen 1945 eli todella vähän jäljellä. Aikataulussa ollaan. Aatttelin et juhannuspyhät sitä viilailen jossain landella. Ens viikolla loppuviilaan sitä mun tekemää sci-fiä joten sekin edistyy. Asiat kertakaikkiaan vaan rullaa.

Olen muuten ruvennu katteleen lätkän MM-kisojakin. En minä niistä ennen ollu kiinnostunu kun loppupelien kohdalla. Jotenkin ennenvanhaan nuo alkusarjan ottelut oli sellaista läpihuutopeliä jossa ei ollut mitään mielenkiintoista. Nyt on asiat muutoksessa. Ihan tarmokkaasti nuo Latviat ja Saksat pelaa joten se vie MM-lätkän ihan uudelle tasolle kun saa painaa veri suussa jo alkusarajasta alkaen. Ja pianhan se alkaa se futiksenkin EM-kisat. Voin odottaa että Huuhkajien osalta ei siitä lohkosta sen pidemmälle mennä mutta onhan nekin kattomisen arvoisia pelejä. Hyvää urheilutarjontaa siis tiedossa lähipäivät ja -viikot.

Tyytyväinen olen myös pääministerin aamiaiskohuun että se päätty näin. En minä odottanut siitä kun muutaman päivän kohuttelua sillä alusta asti oli selvää ettei Marin ole tehnyt mitään väärää. Kun aamiaispäätös on aikanaan tehty, hän kävi vielä Pirkkalassa ala-astetta joten oli selvää että se latistuu hyvinkin äkkiä. Vaalitemppuhan se oli. Tämä toimittaja Liski kuittas ilatpulu-toimittaja tyyliin sillä kassillisen viinaa Kokoomuksen puoluetoimistosta. Kovassa tärinöissä ja darrassa oleva toimittaja lienee saanut alkuryypynkin toimistopullosta. Ei tietenkään pöytälaatikossa olevasta kalleimmasta whiskystä vaan nuhjuiselle toimittajalle piisaa vinettokin. Episodi oli sikäli mukava että se kääntyi luojiansa vastaan. Marin alkoi saada yllättävän paljon puolustajia ja jokainen näki episodin läpi että se oli vaalityön likaisten temppujen osastolta. Minäkin sitten aatttelin äänestää Marinia kunnanvaltuustoon. Jos siitä tulee äänikuningatar se vetää imussaan parit kolmet demaritkin mukanaan ja sehän oikeistoa vituttaa. Se jää nähtäväksi paljonko Persuille maksaa taannoinen Halla-ahon linjapuhe joka oli sipiläisempää äärikapitalismia kuin mitä Sipilä itse olisi kuunaan sanonut.

Eli asiat rullaa. kai sitä saa tyytyväinen olla? Ainakin tämän päivän.

Jukkis