Täytyy vähän kirjoittaa paremmin miksi suositan ottamaan rokotuksen kun se vielä on mahdollista. Koetan vaan vetää sieltä rokotekriittisten seasta ne joilla ymmärryskykyä on mutta eihän näissä asioissa voi koskaan onnistua. Jos joku on eri mieltä näistä asioista niin niistä on paras vääntää tuolla keskustelupalstan puolella, siellä voin syventää ja tarkentaa näkemyksiäni vaikka loputtomiin.


Kyse on kaiketi siitä mitä lähitulevaisuudessa tapahtuu. Kun rokotusaste kasvaa 80% mitä ilmeisemmin suomemmekin seuraa Britannian mallia jossa yhteiskunta avataan täydellisesti. Ei enää maahantulorajoituksia, kaikki saa mennä ja tulla vapaasti, ei maskisuosituksia tai turvavälejä. Se päivä on kuitenkin otettava eteen ja tällä kehityskaarella se tulee syksyllä, ehkä jo syys- mutta luultavimmin lokakuussa.

Suomeksi se tarkoittaa sitäkin että koronavirus iskee kaikella raivollaan. Nyt meillä on vain delta variantti joka on suhteellisen vaaraton versio. Kaikki muutkin variantit iskevät peräkkäin ja yhdessä ja siinä kohtaa luotetaan rokotusten voimaan että sitä mukaa kun sairastutaan, rokotteen ansiosta kukin variantti sairastetaan oireettomana tai lievänä. Poislukien rokottomattomat. Koronaviruksesta tiedetään että valtaosa varianteista on harmittomia joka on saanut meistäkin valtaosan otaksumaan että pääosin se olisi flunssaan verrattava tauti. Näin ei ole. Seassa ui neljä erittäin vaarallista mutaatiota. Jos sellaisen saa perusterve ja nuori ihminen, mahdollisuus sairastaa se vakavassa mielessä on peräti 37%. Siis joka kolmas köhii vuoteen pohjalla ja pelkää hapen loppuvan kun sekin sieltä aikanaan tulee. Niitä ei ole suomessa vielä nähty. Tässä pelataan nyt omalla terveydellä sillä vakavissa muodoissa saa todennäköisemmin myös jälkitautina väsymys -oireyhtyhmän koska virus vaurioittaa hermostoa että aivoja puhumattakaan muista elinvaurioista.

Tätä ei ole mielletty koska pääosin torjuntatoimemme tähän asti ovat olleet huippuluokkaa. Vain vaarattomia ja puolivaarattomia viruksia on päässyt läpi ja nekin tukahdetettu nopeasti. Niitäkin niin vähän että hämmästyttävästi suomessa on nähtävissä selkeää alikuolleisuutta. Kun koronavirus on salvattu niinkin tehokkaasti, myös influenssat ja noro-virukset loistavat poissaolollaan. Vaan kuten sanoin, syksyllä otetaan vastaan se suuri isku jossa testataan lopullisesti kumpi on vahvempi; rokote vai koronaviruksen eri variantit. Voi niitä jotka siinä taistossa ovat aseettomia.

fudu
Mä rakastan tätä mainosta. Siitä ilmenee että kuvaaja on napsaissut kuvan hetkeä ennen kuin kuvattava lahjoittaa fudun päähän ja vintti pimenee

Mikä on koronarokote?

Yksi este rokotusten välttämiselle on se epäluulo joka niihin kohdistuu. Olen hyvin hyvin hyvin pettynyt rokotekriittisten osaamistasoon. Itsehän olen rokotekriittinen ja otaksun luonnollisesti että jos sellainen on, osaa niistä myös puhua ja tietää ja ymmärtää mitä niiden sisällä on ja mikä niistä on mahdollinen riskitekijä.

Rokotteilla on oma historiansa. Modernina aikana on käytetty rokotteita jonka sisällä on heikennetty virus. Tiedetään kuitenkin että aina näin ei ole vaan seassa on uinut myös eläviä viruksia ja bakteereja ja rokote on tehnyt sen miltä sen piti torjua. Hyvänä esimerkkinä 1985 jaettu poliosokeri joka ei mennyt kuten strömssöössä.

Niinpä kehitettiin uuden sukupolven rokotteet joita kutsutaan joko toksoidi- tai komponentti -rokotteiksi. Niissä on vain viruspalasia tai virusten erittämää myrkkyä jotta keho oppii ne tunnistamaan kun se kokovirus tulee. Niiden teho oli kuitenkin huono ja ne vaativat useita rokotuskertoja. Sitten niihin kehitettiin tehosteaineita, alkuun elohopealiuosta ja sittemmin alumiinigeeliä. Juuri näistä rokotteista on rokotekriittisyys syntynyt koska nämä metallisuolot läpäisivät aivojen veriesteet ja pakkautuivat aivosoluihin. Syntyi kokonaisia autistisukupolvia. Kun tilanne oli tämä, ymmärrettävästi piti rokotteiden kanssa olla varovainen ja omata terve epäily.

Kun korona riehui löivät politiikot rahaa tutkimustyöhön ja tällöin rokotekehittelyssä hypättiin suoraan 10-15 eteenpäin. Syntyi nykyinen mRNA -rokote eli tämä kuulu pintaproteiini. Siinä ei ole virusta ensinkään eikä siitä saa tautia koska sitä ei voi saada. Pintaproteiini valmistetaan synteettisesti. Käytännössä se on valkuaisainetta eli se on aminohappoketju. Näitä voi valmistaa maljassa tai poimia valmiina luonnosta. Ne ovat tyystin harmittomia ja jopa elämälle välttämättömiä. Ne vain muokataan tietynmuotoiseksi. Rokotteessa ei myöskään ole minkäänlaisia metalleja joten käytännössä niistä pitäisi olla mahdoton saada minkäänlaista rokotehaittaa.

Toki rokotehaittoja esiintyy aina lievässä muodossa. Kun ihmisihoa tökkää neulalla ja ruiskuttaa sisään nestettä, väistämättä syntyy turvotusta, kuumeilua ja päänsärkyä etc joka on tosin vain anatominen hermostoreaktio. Samat saisi vaikka ruiskuttaisi vain tislattua vettä ja osan saa vaikka vain tökkäisi ihoa nuppineulalla. Vakavia rokotehaittoja kuten tulppia ei ole kyetty toteennäyttämään. Esim suomessa saa joka päivä tulpan 10-15 ihmistä ja ne ovat ensiapuasemien rutiinia. Tottakai joku näistä saa väkisinkin tulpan myös rokotepäivänään tai hetikohta rokottamisen jälkeen. Se aiheutuiko se sitten rokotteesta selvitetään tilastollisesti. Jos on selkeää tulppamäärän kasvua, on rokote syyllinen. Jos tapausmäärät kuitenkin pysyvät 15 määrän sisällä, rokote ei ole syyllinen. Ja näin kävi että tilastopiikkiä ei ole näkynyt. Ei missään vakavassa sairastumisessa, ei edes kuolemissa.

Myönnän että muutama kuolemantapaus rokotteissa on nähty. Käytännössä jokainen on ollut terminaalipotilas mitä olen asiaan perehtynyt. Kuolinvuoteellaan koriseva kuolee koronaan väistämättä jos sen saa ja joudutaan tekemään se lääketieteen ikuisdilemma; jos leikataan, potilas ilmeisesti kuolee leikkaukseen mutta jos ei leikata, kuolee väistämättä. Sama se rokotteen kohdalla. Jos ei rokoteta kuolee ja jos rokotetaan, kuolee tai jää eloon. Lääkäri ottaa siis riskin ja joskus häviää sen vedon.

Suuren taiston päivä

Tiedän että tämä ylläoleva on monelle liian korkeaa matematiikkaa. Soisin silti että olisi enemmän kaltaisiani jotka pohtivat rokotteitakin tapauskohtaisesti eikä vain toista some-kuorojen mölinää että tauti on vaaraton ja rokote vaarallinen ilman perusteita. 95% niistä väitteistä on kumottavissa ja osa jutuista on ihan tietoista valehteluakin joita nämä kulttijohtajat suoltaa päivät pitkät. Olkaa te edes vähän älykkäämpiä.

Suuri taisto on siis edessä vaikken osaa päivämäärää sanoa. Se voi olla syksyllä, talvella tai ensi keväänä. Sinä päivänä kun viimeinekin rajoitus poistuu, kello alkaa tikittämään. Silloin liikkuu jo variantteja joita emme osaa kuvitellakaan. Deltakin saattaa muuttua joko äärimmäisen tappavaksi tai sitten harmittomaksi kuten muutkin variantit. Kukaan ei tiedä. Itsehän olen kyynisesti sitä mieltä että virus on evoluutiota ja evoluutio poistaa puupäät joukostamme. Niin se on tehnyt aina. Tämä ei ole kauniisti sanottu mutta ihmisten älykkyys jakautuu gaussin käyrän mukaisesti niihin jotka on keskipisteen alapuolella ja niihin jotka sen yläpuolella. On sitten oma asiansa miten tyhmyys mitataan ja tätä ovat älykkyystutkijat miettineet. Tyhmä käytös toki tunnistetaan ja yksi sen elementti on että ihminen toimii omaa etuaan vastaan.

Ottaa siis tarpeettomia riskejä, pelaa terveydellään tai ainokaisellaan ihan muuten vaan. Tietää että tappavat variantit tulevat ennemmin tai myöhemmin johon sisältyy vakava invalidisoitumisen riski, ainakin väliaikaisesti, mutta luottavat omaan tuuriinsa, koskemattomuuteensa ja vetoavat siihen että kun salaperäinen eliitti johtaa pankkimaailmaa ja lääketehtaat tuottavat voittoa, ei periaatteesta kannata suojata itseään tulevalta virusaallolta. Sen sijaan kannattaa vain tuudittautua uskoon että kyse on vain nuhasta. Mikään ei kaada tätä näkemystä, ei edes lehtikuvat ruumiskasoista joita viskotaan joukkohautoihin tai tilastotieto että koronavirus on ihmiskunnan kolmanneksi tappavin kulutauti heti ruton ja espanjantaudin jälkeen.

Rokotettukin tietää sen olevan tulossa. Näyttö on enemmän kuin kiistatonta että rokotettukin saa taudin mutta sairastaa sen oireetta tai pahimmillaankin lievänä variantista riippumatta. Toki sairaaloissa on muutama jolla jo kumpikin rokote allaan mutta heidän roolinsa selittää henkilökohtainen terveys, on astmaa tms.

No nyt olen valistanut. Ainakin pitäisi rokottamattoman tiedostaa mitä on pikapuoleen edessä. Ei ole minun asiani päättää kenenkään puolesta. Jos olette puupäitä, olette. Jos teissä on edes pieni älyn kipinä, alatte tarkistamaan puheitani ja googlettamaan totuuksia esiin. Jos tämäkään kirjoitus ei puhuttele niin turha tätä aihetta enempiä jatkaa. Jääköön viimeiseksi ellei esiin nouse jotain radikaalia.

Jukkis