Jos valitsisin aihepiirin maailman suurista arvoituksista saattaisin valita seuraavaksi teemaksi Bosnian pyramidit. En sen vuoksi että siinä olisi mitään merkillistä vaan sen kohun ja löytöhistorian perusteella. Olenkin sen kaivuutöitä seurannut enemmän tai vähemmän hajamielisesti vuosien varrella ja uskoakseni se alkaa olla suurinpiirtein loppuunkaivettu kukkula,  mutta mikä se oikeasti on – otetaan selvää.Täytyy nostaa hattua pyramidin oivaltajalle eli herralle nimeltä Semir Osnamanagiċ. Kun hän väitti kukkulan olevan pyramidi,  paikallinen ammattiarkeologi totesi heti, että ei se mitään ole eikä sieltä mitään löydy.  Oli alusta asti selvää, että  Semirin imago ei ole parhaimmillaan, miestä riepoteltiin yleisesti netissä ja yleinen näkemys oli, että hän oli pesunkestävä huijari joka aikoo panna rahoiksi hyväuskoisten talkoolaisten ja rahoituspiirien seteleillä. Tietenkin sieltä sitten löytyi ja vieläpä melkein heti; outo luolamainen kellari, laattakiveystä ja muitakin erikoisuuksia, joita voi selkeästi pitää ihmiskäden tekosina.

Bosnian Sun Pyramid Lookout
Tältä se ny näyttää jos joku ei vielä tiedä....

Lämmäsivätkö nyt kaikki kädellään otsaansa: Hitsi vie! Kaveri oli kuin olikin oikeassa kaiken aikaa! No ei tietenkään koska eivät ihmiset näin oikeasti toimi. Kritiikki vain muuttui kitkerämmäksi ja se mikä oli alussa halveksuntaa, muuttui nyt kiukuksi. Ihmiset ovat sellaisia luonnostaan. Vittumaisia. Nykyisellään Semiriin ja koko kukkulaan suhtaudutaan kai kuin ilmaan. Riidan on varmasti alkujaan laukaissut Semirin mahtipontiset väittämät jääkauden aikaisesta pyramidista, suoranaisesta kaikkien pyramidien alkupyramidista joka kielii että aatemaailma on vankasti Newagen puolella, joka  tunnetusti saa ammattitutkijat hermostumaan.

On kuitenkin niin, että  pyramidista käydään ammattipiireissä omaa suljettua internet-keskustelua ja vaikea sanoa mitä löydöksistä ovat ammattipiirit mieltä, sillä eihän asiaa voi kokonaan ohittaakaan. Toisaalta ymmärtää hyvin suljetun piirin merkityksen, sillä jos keskustelu olisi avointa, newagerit työntyisivät sinne vauhdilla puhumaan näitä newagereille tyypillisiä juttujaan atlantiksesta aina mindcontroliin eikä mikään asiallinen keskustelu olisi enää mahdollista. Mikä tahansa saitti hörhöytyisi alta aikayksikön.

ExcavationsVisocica2
Kivettyä tiepohjaa - nämäkös asiaa vähätteleviä ammattiarkeologeja närästää.

Semir Osnamanagiċille nämä Atlantis-jutut ovat tietenkin oiva markkinointikikka ja keino houkutella newagereita talkooväeksi. Kukkulan juurella onkin ollut jo vuosia mittava hippileiri ja tukiapua tulee, että onhan noita pyramideja Euroopankin puolella – Britanniassa pohjoisin.

Kun olen itse kuvia katsellut ja sitä kirjoitusta analysoinut mikä kellariluolasta löytyi, pitäisin aika selvänä että mitä ilmeisemmin se on jokin roomalaisten linnoitus kenties 100 tai 200 –luvulta. Vartiolinnoitus idän barbaarikansoja vastaan ja vuorta on tieten muokattu jyrkkärinteiseksi tai mistä sen tietää vaikka asialla olisi myös esteettiset motiivinsa – Rooman valtakunnassa niin sadanpäämiehet kuin rakennusväki on hyvinkin voinut tulla Egyptistä ja halunneet tehdä kotopuolen näköistä. On kuitenkin mahdollista että samalla kukkulalla on aiemmin ollut jotakin paikallispakanallista joka on vain muitta mutkitta otettu käyttöön.

266
Rooman valtakunta on rajoiltaan taipunut eri vuosisatoina mutta Bosnian pyramidi vastaa hyvin sijainniltaan sitä, että sitä vastapäätä on alkanut traakialaisten barbaarien asuinalueet. Tarkempi syynäys varmaan osoittaisi myöhempien hunnien aikakautta.

Semir Osnamanagiċ on varmasti oikeassa väittäessään myös läheisten kukkuloiden olevan pyramideja. Jos asiaa ajattelee roomalaisen linnoitusketjun kautta, on ilmiselvää että kolme linnoitusta on sotilaallisesti enemmän kuin järkevä liike koska kaksi linnoitusta voi aina tukea kolmatta ja kokonaisuus muodostaa triangelin joka on barbaareille käytännössä valloittamaton.

Kokonaiskuva löytöhistorian osalta on kuitenkin kutkuttava. Semir Osnamanagiċ on luonut oman teoriansa asian ympärille ja on vähän kuin oman teoriansa panttivanki. Näkemys antiikin ajan linnoituksesta olisi kuin myrkkyä  sillä se latistaisi mahtipontiset jutut tavalliseksi arkeologiaksi. Toisaalta taas ammattitason tutkijoiden on periaatteellisista syistä mahdoton myöntää kukkulan olevan edes roomalaisajan linnoitus, sillä sehän todistaisi että Semir Osnamanagiċ on saanut heidän osaltaan epäoikeudenmukaista kohtelua ja että he ovat alusta saakka kaikessa ylimielisyydessään olleet väärässä koko ajan. Shakkitermiä käyttääkseni ollaan pattitilanteessa. Se tekeekin tästä erään eriskummallisimman löydön arkeologian historiassa. Toisaalta on sanottava että kaivuiden laajuuden huomioiden, ei moisen kokoluokan kaivaukset olisi olleet edes mahdollisia puhtaasti ammattipiirien avulla jotka tunnetusti osaavat laskuttaa aivan eri mittasuhteissa ja jos kukkkula olisi jäänyt ammattiarkeologien näppeihin, kaivuita tuskin olisi tehty edes lapionpistollista. Ongelma joka on tuttu täällä meillä Suomessakin.

Jukkis
Gravatar
Jolle
Käytiin kaverin kanssa mestoilla viime kesänä. Ihan vaikuttavaa meininkiä. Hienot tunnelit jossa oli mielenkiintoisia kvartsikiviä joista kyllä pystyi rehellisesti tuntemaan värinät. Mielenkiintoisena pointtina että siellä on käynyt paljon tunneleissa porukkaa parantumassa erinäisistä sairauksista ja sitä on dokumentoitukkin. mm meidän ollessa siellä siinä oli vanha ukko jolla oli sokeritauti ja mittari mukana. Mittasi arvot ennen tunneliin menoa ja tunnin oleskelun jälkeen. Mennessä arvot olivat tapissa ja pois tullessa normaalit. Tiedä sitten. Tuskin oli kuitenkaan markkinamies koska tuohon aikaan kun oltiin niin siellä oli hyvin vähän porukkaa paikalla. Lämmintä keskikesällä 45 astetta...Liikaa Suomalaiselle. Joten täytyy mennä katsastamaan keväällä tai syksyllä uudestaan tarkemmin. Olimme vain yhden päivän siellä ja paljon nähtiin ja enemmän jäi näkemättä. Kiipesimme "pyramidin" huipulle ja on se sillä tavalla vaikuttava että koko matkan astekulma pysyy samana.
Gravatar
Jolle
jatkoa...Olen käynyt Gizassa ja muilla pyramideilla Egyptissä ja täytyy sanoa hyvin paljon jotain samaa oli aistittavissa kokemuksessa, ympäristössä ja fiiliksissä. Kaivuu työt vasta aivan aluillaan. Paljon pitää kaivaa vielä. Koko vuori pitäisi ajaa puuttomaksi ja ryhtyä kunnolla hommiin. Töitä rajoittaa maiden yksityisomisteisuus. Pienenä kuriositeettina Bosnian pienimpään kolikkoon on kuvattu pyramidi.
Gravatar
Tuujoo
https://thebihlover.wordpress.com/
Tuolta löytyy aika hyvin tietoa Bosnian pyramideista ja tunneli-verkosta.

Gravatar
tarja
Krimillä pistetään vielä paremmaksi. Siellä on löydetty pyramideja jotka on kuulemma dinosaurusten ajalta peräisin...
Gravatar
Antero
Virallinen taho pistää paremmaksi:

"Koko Eurooppa sai alkunsa melkein kolme miljardia vuotta sitten. Alku Euroopan maanosalle alkoi Itä- ja Pohjois-Suomen kalliopohjasta. Tarkka kaikista vanhin paikka sijaitsee Pohjois-Karjalan Kolilla, kertoo Tiede-lehti.
- Jos olet käynyt Kolin laella, jolta avautuu yksi maamme kansallismaisemista, olet seisonut Euroopan ikivanhimmalla paikalla, lehti kirjoittaa.
Alku-Suomi kuului varhaiseen suurmantereeseen Kenorlandiin, joka sijaitsi trooppisilla leveysasteilla päiväntasaajan eteläpuolella. Kaikki palasensa Eurooppa sai kokoon dinosaurusten aikakautena. Tuolloin Suomi oli ollut ikivanha ja olemassa jo runsaat miljardi vuotta liikkuen mannerten mukana."

Joten mitä oli ennen Kolia... ei mitään.

https://www.tiede.fi/artikkeli/uutiset/suomi-syntyi-ennen-eurooppaa

Piilota kommentointilomake