Tässä on ollu vähän haipakkaa joten en ole ehtinyt tätäkään etusivua päivittää siihen tahtiin kun haluaisi. Anyway, kirjailijan sapattivuosi on pidetty ja paine alkaa kasvamaan josko vielä kerran repäisisi, niin sanotun kaikkien kirjojen äidin kansojen luettavaksi. Puhutaan siis muinaishistoriasta johon lukijakunta on kyltymätöntä.


En minä itseäni aivan kehnona pidä. Kundi joka kykenee löytämään kokonaan tuntemattomia kulttuureita ja tuomaan näytille jopa kokonaan tuntemattomia muinaismuistotyyppejä, ei voi aivan nolla olla. Nyt on vaan siitten kyse miten tieteellisesti ne viitsii esiin tuoda, jotta saisi aikaan kunnon kirjasodan. Muutosvastarinta kun voi olla kovaa, asia jonka minua ennen on oppinut Kalevi Wiik geenitutkimuksineen, se Susiluolan tyyppi ja sitten ne lukemattomat amatöörit jotka ovat muiluttaneet näitä kainuun kuninkaita omakustanteidensa välityksellä. Heitähän yhdistää että kun homma kasvaa liian uhkaavaksi, järjestetään tieteidentalolla kunnon akateeminen lynkkaus. Kutsutaan koolle liuta tyyppejä jotka kukin vuorollaan lyttäävät koko aihepiirin ja paikalle roudataan vielä ”syyttäjän todistajia” erilaisista asiantuntijaryhmistä, jotka yhdessä todistavat ettei asia ole totta, ja jos se on totta, miksi se ei saa olla totta.Myönnän että omakin amatööriurani huipentuisi, jos joskus alan ammattilaiset ryttäisivät juttuni isolla porukalla. Oliko tämä nyt sitten sitä sarkasmia?

ontto kivi
Tulihan nähtyä ontto kivikin. Sen sisään oli mesoliittikaudella tungettu punainen kivi. Mytologisesti kivi on alkusynnyttäjän kohtu joka hautoo punaista alkumunaa. Kuvassa myös innokas fani jollaisia retkillä on joskus mukana... 

Suomi nyt vaan on sellainen maa jossa vallitsee keskinkertaisten mafia. Lahjakkuudet yleensä vaietaan, rytätään joukolla tai he tajuavat tehdä uraa, joka tapahtuu yleensä ulkomailla koska Suomessa ei ole henkistä tilaa. Toki itsekukin voidaan tunnustaa sitten kuolemansa jälkeen, jahka on ensin elää kituuttanut köyhyydessä elämänsä ajan, eli tällänen aleksis kivi –juttu. 

Alustin tätä nyt näin, mutta eihän tämä ole millään muotoa henkilökohtaista. Enkä tunne sen takia itseäni mitenkään katkeraksikaan, miksi olisin? Totean vaan että tämä maa ja sen ilmapiiri on sellainen, että jos jotain uutta aikoo tuoda esiin, se vaan täytyy tehdä avoimen vihamielisessä ilmapiirissä, ja jonkinlainen myöntymisen merkki on, jos vaan vaietaan kuoliaaksi.

alkulintu
Kivi jonka muinaiset asettivat paikalleen 9300 eaa. Siinä on alkumeressä  kelluva uros joka on nostanut itsensä pinnalle siiittimellään ja alkulintu johdattaa sitä kohti alkusaarta jossa se siittää kaikki elolliset tähän maailmaan. Ei näiden tutkitseminen ole mitenkään vaikeaa kun vaan saa päästä kiinni.

Pääasia että on aihetta itsekunnioitukseen. Ei ollut ihan pieni juttu selvitellä noiden megaliittikivien roolia maamme varhaisasutuksessa. Samallahan ne muuten romuttaa koko nykyisen asutushistorian teoreemankin, mikä ei taatusti tuo proffista kavereita ja selkääntaputtelijoita. Iso juttu se oli sen takia, että 99% jengistä on kuitenkin sitä mieltä, että ne ovat luonnontekeleitä, lähinnä jääkauden muovaamia. Pystyn kyllä tämän perustellusti kumoamaan, mutta ei tollasia meemejä saa koskaan pois ihmisten päänupeista.  Vielä isompi juttu oli sitten kyetä tulkitsemaan ne osana silloista mytologiaa.

Joku aina keksii jonkun ison jutun silloin tällöin, mutta se että puolivahingossa onnistuin ratkaisemaan nämä ley-linjat muinaisiksi heimorajoiksi, siinä auttoi ihan puhdas sattumakin. Nekin voidaan perustella niin väkevästi, ettei niihin oikein vastaväitteitä piisaa. 

Tätä kirjoittaessa olen käynyt pohjanmaallakin parit kolmet kerrat viime kesänä. En minä tiedä onko kainuun kuningaskunta totta, mutta vahvoja viitteitä kronikoiden mainitsemasta taistelusta on. Wirallinen kantahan on, että näiden kuninkaiden nimet ovat vain mytologisia vertauskuvia luonnonilmiöistä kuten muinaisjätti, tuuli, pakkanen jne. Väitänpä ihan kirkkain silmin että tämä on silkka tulkintavirhe ja akateemikot ovat menneet pahasti metsään. Näistä nimistä voidaan esittää vastakkainenkin tulkinta, joka pitää vettä yhtä hyvin, mutten sitä tässä ala huutelemaan.

ranta kyla
yhdellä retkellä tuli sitten löydettyä kokonainen hylätty rautakautinen rantakylä keskeltä pohjanmaan mettiä. Kuvassa on kivetty rantavalli ja vaikka maallikon silmä ei kykenekään erottamaan sitä normaalista peltojen kiviaidasta, voin vakuuttaa että näin asia on.

Sitten on nuo 33 –mitat. Se oli aikanaan todella iso juttu ja isommaksi se tulee jahka saan joskus julkistettua tilastoanalyysin niiden esiintyvyydestä. Kylläpä silloin nämä huoltoasematkin on…tyypit tuntee ittensä tyhmiksi.

Mistä me sitten päästään tähän loppuun eli mistä kenkä puristaa. Kun selvitellään miksi näitä 33-juttuja on tehty, ei olla alkua pidemmällä. Jokimitat ilmentää että kyse on jonkinlaisesta etappimatkoista mutta se ei ikävä kyllä päde kovin pitkälle. Maantieteelliset esteet ja linnuntiematkat muutenkin antaa ymmärtää ettei kyse ole yksinomaan siitä. Olenkin ottanut variaation että ne liittyisivät maanmittaamiseen, mutta edes kiilateoria ei kanna kovin pitkälle, koska se sopii vain tiettyihin kirkkoihin. Kaikkein vähiten se selittää miksi toiset viivat risteävät päältä joka sotii pahasti koko maanmittaamisen ideaakin vastaan.  Tietenkin on huomioitava että ne ovat ajallisesti hyvin pitkä ilmiö – niiden ajallinen kesto on saattanut kestää tuhatkin vuotta, joten niissä on väkisinkin kerrostumia.  Yhtä kaikki, tämän haluan ratkaista ensin, mutta jotenkin on lyönyt äly lukkoon tässä kohtaa, vaikka kaikessa muussa on päässyt ratkaiseviin läpimurtoihin.

Tulihan nyt taas vuodatettua itsestäni. Tiivistäen voisi ilmaista että polttelis niin pirskatisti panna kaikki tämä papeille mutta noi 33-mittojen motiivit on edelleen kantona koskessa, ja se pitäisi ratkaista ensin vaikka nämä todelliset ongelmat vaatiikin yleensä päänsä miettimistä puhki. Enkä nyt aivan tosissani ollut kun puhuin tieteellisestä esitystavasta – minun kielessäni se tarkoittaa vain vahvasti perusteltuja väittämiä jossa kaikki – ja todellakin kaikki – vastaväitteet on kumottu jo kirjoitusvaiheessa.

mutta nyt olette tietoisia että ratkaisen tämän tai en, voitte odotella keväämmällä mestaristeostani. Toivotaan ainakin.

Hyviä joulunalkuja kaikille vaikka tässä vielä nähdäänkin.

Jukkis