Kuten tänään sain kuulla, sivuston softa alkaa olla pikkuhiljaa tiensä päässä ja sen myötä on tullut aika uudistaa nahkansa. Jälleen kerran. Taitaa olla foorumin historiassa jo neljäs tai viides kerta kun kaikki pannaan uusiksi ja vanhat jutut lentää saunanpesään. Jos ette muuta täältä lue, niin lukekaa edes tämä niin tiedätte missä pikapuoleen mennään.


Loppujen lopuksi, omana aikanaan joomla oli kova ja uusi juttu. Tai ainakin sen mielestä joka mulle tän sivuston aikanaan teki. Webbihotellin ylläpitäjä lähestyi että vanhaa PHP-versiota ei enää tueta vaan on otettava uudempi versio. Ongelmaksi vaan nousee että sivuilla on parikin vanhaa pluginia jotka kieltäytyy päivittymästä vaan koko sivusto kaatuu samointein kun uuden lyö päälle. Ne pluginit voi toki ostaa, maksaa joku 20-30e /kpl ja voisin sellaiset pulittaakin. Uudeksi ongelmaksi vain nousee että pikapuoleen on sitten otettava joomla nro 5 käyttöön ja vanhempia ei tueta joka tarkoittaa että ne jumiutuu ensimmäisen turvapäivityksen tultua. Loppu on siis edessä ellei jotain tee. Nämä on softa-ongelmia. Minähän en ole näistä tajunnut enää mitään vuosikausiin ja kaikki mitä teen, tapahtuu ammattilaisen käsien kautta, jota sitten koetan muistaa jonkinlaisella joulurahalla.

Uusi joomla, sen saa ladattua mutta tunnukset sinne on edellisellä ylläpitäjällä joka on jo autuaasti eläkkeellä. Itse vois ostaa jos maksaa 50e. Ainoa että nykyinen ylläpitäjä sanoi ettei sekään oikeen handlaa enää näitä uusimmista uusimpia versioita. Josta me päästään sit siihen että väkisin sitä alkaa miettiin, kannattaako ikuisesti raijata vanhaa ja iänkaikkista taakkanaan? Jos aika jättää, se jättää. Näkeehän sen että jossain kohtaa tulee väkisinkin loppu. Silmä tähyää kokonaan toisenlaiseen softaan tai pikemmin valmiisiin mallipohjiin.

Kuitenkin noita blogipohjia saa ilmaiseksi ja samalla kun sivusto kevenee, säästää webbihotelissakin. Se mistä voi buuausta nousta on sitten keskustelupalstan kohtalo. Minä olen vähän sitä mieltä että se on menneen talven lumia ja varmaan hiljaisesti on yleisökuntakin samaa mieltä koska ei siellä juurikaan juttua näy. Palstat oli kuuma hitti sillon kun netti tuli ja ne korvas ns. uutissyötteet eli 20-30 vuotta sitten. Tai ehkä niillä olis ollu tulevaisuus, jos tikapuu-mallista ei olis tarvinnu vaihtaa näihin nykyisiin laatikkomalleihin. Mietin että jos jättäs uudesta versiosta ainakin toistaiseksi palstan pois ja korvais sen vaan tolla blogin kommenttiraidalla. Nehän toimii jossain tosi hyvin. Esim Usariin rakastuin aikanaan juurikin kommenttien takia enemmän kun itse leipäkirjoituksen ja pakko se on sanoa, että täälläkin se on hivenen aktiivisempi kun mitä palsta on.

error

Se mistä tulee sitten se toinen buuaus on se, että kannattaako näitä vanhoja sivustoja sitten säästää arkistotilassa. Se toki on mahdollista mutta ei vie kuin levytilaa ja ei niitä oikeasti kukaan ala kahlaileen. Minun puolestani kaikki mitä täällä on ikinä tehty, voi huoletta deletoida olemattomiin. Se vaan on niin.

Uudessa sinikivessä on siis blogipohja jota naputtelen enemmän tai vähemmän aktiivisesti. Siinä on kommenttiraita ja jonkinlainen helppokäyttöinen arkistotila. Luultavasti rullaava jotta on todellakin helppomuotoinen.

Jotenkin se että softa tuli lopulta tiensä päähän, tuntuu omasta itsestäni helpotukselta kun pääsen aloittamaan uudelta pöydältä. Paljon on sellaista tullut tehtyä mitä en enää allekirjoita, on vähän naivia tai alkeellista. Jotkut on tullut ihan hutiloimalla tehtyä ja osa silkkaa täytettä. Aina sitä toivois että olis aikakone ja pääsis tekeen tuon ja tuon jutun uudelleen, ja sillä tiedolla mitä nyt on, eikä sillä mitä sillon luuli tietävänsä.

Joka tapauksessa se on varmaa että jotakin tulee tapahtumaan vielä tämän vuoden puolella ja siitä yksinkertaisesta syystä että pakko on. Kun oliskin softa periaatteella asenna ja unohda, mutta ei ne koskaan niin mene. En minä tästä mihinkään kuitenkaan katoa kuten ei katoa tämä sivustokaan. Syytä muistaa ne kaksi tärkeää syytä jatkaa; ensinnäkin tällä sivulla on edelleen 10 000 - 15 000 lukijaa ja sitten se tärkeimmistä tärkein syy; minä saan aina lemput miltä tahansa toisten ihmisten hallinnoimalta alustalta, yleensä kun joudun riitoihin kaikkien muiden kanssa. Oma tupa ja oma lupa.

Jukkis