Mielestäni totuuden voi jo paljastaa. Oikeastaan ei ollut ikinä yhtä Kekkosta vaan useita Kekkosia. Neuvostoliitossa oli laboratorio joka tuotti uusia kekkosia tasaisin välein. Joskus totuudet ovat niin suuriluonteisia että harva niitä uskoo.

 

Se Kekkonen jonka me tunnemme; vanha valkokaartilainen joka kunnostautui Valpossa kommunistien jahtaajana ja joka sittemmin esiintyi sotaisana nimimerkkinä Pekka Peitsenä, luultavasti joutui Stalinin likvidoimaksi jo 1940-luvun lopulla Valvontakomission Zdanov kutsutti Kekkosen luokseen hotelli Torniin jossa hänet murhattiin. Sitä Kekkosen ilmettä kun ennen ammutuksi joutumistaan katsoi silmästä silmään omaa kaksoisolentoaan joka tuli huoneen perältä. Tämä kaksoisolento sitten aikaansaikin paljon neuvostomyönteistä kehityskulkua; nähtiin sotakorvausten mukisematta maksaminen, sotasyyllisyysoikeudenkäynnit ja ennen kaikkea YYA-Suomi.

Kaksoisolennon ongelma oli, että se saattoi koska tahansa loikata länteen ja vieläpä paljastaa pelin. Piti luotsata kiireellä uusi Kekkonen, järjestysnumeroltaan 2.0. Se vaihdettiinkin onnistuneesti. Neuvostoliittohan oli tiedevaltio joten päätettiin kerralla luotsata kunnolla Kekkosia jotta vastaavaa ei pääsisi syntymään. Jokaisella kaksoisolennolla oli aina varamiehensä ja sitten silläkin varamiehensä. Tämän vuoksi Kekkonen ei koskaan esim sairastellut niin paljoa, että olisi sairaslomaa pitänyt.

kekkoset

Kekkoset kuntotestissä. Kuva: Kremlin arkisto

Kremlin arkistoista selviää että kovin helppoa koulutusohjelma ei ollut. Vaadittiin kasvoleikkauksia, oikeanlaista kallonmuotoa, puheoppia, kielitaitoa ja ennen kaikkea kuntotestiä. Piti pärjätä marxismi-leninismi -luennoilla ja viitata ahkeraan. Laboratorion keskelle oli jopa rakennettu allas jossa harjoitella kalastamista. Pihan perällä olevassa saunassa testattiin löylynottokykyjä. Löylylle arkanahkainen Kekkonen kun olisi paljastunut piankin. Homma vaati aikaa ja resursseja mutta oli kannattavaa. Viimeiseksi jäänyt Kekkonen kun oli järjestysnumeroltaan jo Kekkonen 15.0. Niin monta Kekkosta nähtiin ja heidän omat väliaikaiset tuuraajansa kuten Kekkonen 3.3 tai Kekkonen 8.1. vilahtelivat eri tilanteissa kun virallinen kaksoisolento oli estynyt syystä tai toisesta.

Kekkosten tärkein rooli ei ollut suinkaan auttaa suomalaisia suomettumaan vaan tärkeänä pidettiin sen roolia mikäli kolmas maailmansota syttyy. Neuvostoliiton sodanjohto laski että raja olisi ylitettävä panssarikolonnin Nuija- ja Vaalimaan raja-asemilta ja edettävä moottorimarssin nopeudella suoraan Helsinkiin, joka siis vapautettaisiin ennätysajassa. Tästä jatkettaisiin suoraan Turkuun ja ajettaisiin kolonnana merenjäälle kohti Ahvenanmaata. Siitä mentäisiin jäätä pitkin aina Tukholmaan saakka, mahdollisesti Kööpenhaminaan.

kekkoset 2

Neuvostolaboraorio mittaamassa Kekkosen 4.0 happisaturaatiota.

Kuva: Kremlin arkisto

Kekkosten tehtävä oli rakentaa Suomessa itä-länsi -suuntaiset pikatiet ja vieläpä kaiken varalta panna niiden sivuun puhelin- ja sähköjohtoja. Erityisen tärkeä oli suunnitella huoltoasemien sijainnit. Sotilasinsinöörit laskivat mikä on T-72 -panssarin liikuntakyky yhdellä tankkauksella ja tähän kohtaan piti aina pykätä huoltoasema. Mieluiten vähintään neljä pumppua jotta marssi ei jumiutuisi. Neuvostoliittohan ei koskaan kyennyt ratkaisemaan sitä dilemmaa, että viimeisin tankkausasema oli itä-Ahvenanmaalla ja sen jälkeen tankkaus oli arpapeliä. Kekkosten tehtävä olikin aloittaa suomalais-ruotsalainen jakeluyhtiöiden yhteistyö. Mieluiten niin että Neste voisi perustaa omia huoltamoitaan Ruotsiin.

Siinä vuoden 1981 tietämillä Politbyroo katsoi että olisi syytä luotsata Kekkoselle jo jatkaja. Ongelmaksi nousi yllättäen että Kekkonen 15.0 oli jo tykästynyt rooliinsa presidenttinä ja kieltäytyi palaamasta Moskovaan. Tämä ei ollut ongelma. KGBn erikoismiehet tunsivat myrkyt ja pianhan sitä ilmoitettiin että Kekkonen sairastaa kleroosia eikä tiedä maailmasta enää mitään. Pistos teki tehtävänsä. Kekkonen 15.0 eristettiin Tamminiemeen ja KGBn erikoislääkärit kävivät siellä antamassa lisäpistoksia jotta järjenvalo ei palaisi edes hetkellisesti. Väliin vuoteeseen sidottu Kekkonen sopersi alkuperäistä äidinkieltään venäjää, mutta kukaan ei osannut epäillä mitään.

Harvahan tästä mitään tietää eikä sitä syytäkään kertoa. Sillä itse pääprojekti ei ole mihinkään kadonnut. Edelleen ylläpidetään ABC-ketjuja venäläispanssari T-90 tankkausväliä ajatellen mutta se olisi kokonaan oma tarinansa.

 

Jukkis