Minäkin olen osoittanut toisinaan mielenkiintoa kaikenlaisia kummituskuvia kohtaan – ainoa rajatieteilyn osa-alue jonka olemassaoloa en kiistä, mutta harvoinhan ne kummitukset kameraan tarttuu. Nyt on tarttunut ja vieläpä täällä kotosuomessa. Ei muuta kun toljottaan silmät hiessä ja etsimään asialle jotain maallista selitystä ja jos sitä ei löydy niin…Seuraava valokuva on Vesa Raiskilan sukulaistytön ottama. Hän otti sen kännykkäkameralla heinäkuun 2017 lopulla isoäitinsä kodissa. Oikealla näkyy kuvan ottajan poika ja vasemmalla - jäätelötuutti kädessä - hänen sisarensa tyttö. Viimeksi mainitun takana tarkkasilmäiset saattavat havaita jotain mielenkiintoista…

aave 1
Jostain mystisestä syystä jäätelötötteröä  pitelevän naisen takana on tuntematon pikkupoika jolta kaupan huipuksi puuttuu alavartalo kokonaan ja tiskipöydän perusteella tuntuu olevan vieläpä varsin läpinäkyväistä sorttia.

Vesa on muokannut alkuperäistä kuvaa ainoastaan häivyttämällä lasten kasvot. Kuvan ottaja huomasi kuvassa näkyvän kolmannen hahmon vasta useita viikkoja kuvan ottamisen jälkeen, kun hän oli poistamassa kuvia kännykästään. Kukaan ei ole tunnistanut poikaa, eikä kukaan nähnyt häntä paikalla. Kuvan ottaja, joka työskentelee sairaanhoitajana, ei harrasta lainkaan kuvankäsittelyä. Vesa puolestaan toteaa, etteivät hänen kuvankäsittelytaitonsa riittäisi kuvassa havaittavaan lopputulokseen. Se, että poikahahmo on kuvassa saumattomasti tytön käsivarren takana, puolestaan tuntuu sulkevan pois kameran toimintaan liittyvän ohjelmistovirheen. Erilaisilla nettiapplikaatioilla toki pystyy lisäilemään kuviin enkeli- ja muita hahmoja, mutta ne on varsin helppo huomata lisätyiksi. Vesan sukulaistyttö kertoi kääntyneensä erään valokuvausta laadukkain välinein harrastavan henkilön puoleen, eikä tämä kyennyt selittämään kuvassa näkyvää hahmoa. Filmikameroita käytettäessähän filmirullan kuvat saattoivat kaksoisvalottua tms., mutta vastaava ei kaiketi oikein ole mahdollista digikameroissa. Ja kuvassa näkyvää poikaa/pojanhahmoa ei tosiaan näy missään muussa kuvassa. Kukaan kuvan nähnyt ei siis ole tunnistanut tätä.

aave 2
Jos joku kekkaa tälle maallisen selityksen niin me kaikki kuulisimme mielellämme...

Raiskila on siis ittelleni tuttu mies, omissa silmissäni kunnon totisen protestantin maineessa eli sitä kaliberia joka ei ihmisiä huijaile.Se voidaan siis sulkea pois. Jotenkin vastaus arvoitukseen täytyy löytyä itse kuvasta. Kuten johdannossakin tuli ilmi, vanhojen filmikameroiden aikaan oli ihan normia että filmirulla jumittui ja vetäisi kaksikin otosta samalle filmille.  Kuuluisinhan lienee tämä jossa tullaan mummon hautajaisista ja mummo istuksii takapenkillä – kohdassa jossa muuten istui normaalistikin eläissään.

back seat ghost lg
Mummohan se siellä takapenkillä juuri tulossa omista hautajaisistaan. Kuva tutkittiin 1970-luvulla Kodakin laboratoriossa ja todettiin että filmirulla oli jumiutunut ja samalle kuvalle oli takertunut kaksi eri otosta. Tässä meidän tapauksessa - näin digikameroiden aikaan - kyse ei voi olla tästä.

Sitten on tuo valotusaika joka tässä tapauksessa tulee ittelleni mieleen. Pitkä valotusaika ja joku pikkupoika ehtisi hahmona juosta kuvan poikki mutta pikkupoikaahaan ei tönössä ollut? Eikä oikein vaikuta käden heilautukseltakaan… miettiny sitäkin heijastaako taustalla jokin jotain mutta ei siellä ole mitään heijastavaa. Ja miksi alavartalo puuttuu tältä aaveelta? Paljon kysymyksiä mutta jos asiaan on maallinen selitys, kyllähän sen täytyy löytyä.

Jukkis