Koko ilmastonmuutosepisodi taisi lähteä liikkeelle Al Goren elokuvasta ”Epämiellyttävä totuus”. Katselin sen aikanaan itsekin ja siinä Gore nousi oikein tikkaille näyttääkseen miten korkealle lämpökäyrä vielä nouseekaan. Tämä tunnetaan ns. lätkämaila -teoriana. Siitähän poiki sittemmin oikeusistuntokin kun sitä oli väitetty vilpilliseksi. Siitä oli kokonaan häivytetty satojen aikaisempien tutkimusten osoittama suuri luonnollinen vaihtelu, kuten keskiajan lämpökausi ja pikkujääkausi. Lisäksi sen kehittäjä Michael Mann oli yhdistänyt 1900-luvun datan vain pariin vanhaan puulustoon. Hän käytti myös virheellisiä tilasto- ja mallinnusmenetelmiä. Näin hän oli synnyttänyt ilmastollisen ”lätkämailan”, lämpötilakuvaajan, jossa lätkämailan pitkä varsi esitti tasaisesti laskevaa menneiden aikojen lämpötilaa, mutta sen lapa nousi jyrkästi vuoden 1900 jälkeen.
Peräti 120 varteen otettavaa ilmastotieteilijää hyökkäsi tämän manipuloidun lätkämailan kimppuun. He yksinkertaisesti sanoivat sen olevan häpeäksi koko tiedemaailman ammattikunnalle. Te ette tietenkään ole siitä mitään kuulleet, koska suomalaisten pienessä kieliryhmässä on helppoa piilotella ihmisiltä asioita, ja päinvastoin vain toitottaa miten yksimielisesti tiedemaailma uskoo ilmastonmuutokseen. Edes kiihkeimmät ilmastopelottelijat eivät enää kehtaa lätkämailaa käyttää.
Tieteellisesti on todistettu että Ilmastonmuutos eli ilmaston lämpeneminen päättyi jo lähes 20 vuotta sitten.
Nythän samainen lätkämaila elää hiilidioksidin muodossa kun tässä on ensin koeteteltu kansantajuntaa ilmastonlämpenemisen sijasta ilmastonmuutoksella – eli sään ääri-ilmiöiden lisääntymisellä, joka sekin paljastui vain el Ninon kaltaisten normaaleiden ilmiöiden ylitulkinnoiksi. Sen voi tulkita niinkin että kaikki mitä on ilmastolla peloteltu viimeiset 10-20 vuotta on ollut huijausta alusta loppuun.

Hiilidioksidin kohonnut määrä ilmakehässä on tuuheuttanut maapallon kasvikuntaa viimeisten vuosikymmenten aikana melko reippaastikin. Pahaa kehitystä josta me kaikki ollaan niin saakutin huolissamme ja koetetaan tehdä ilmastotekoja että elollisuus olisi vastakin kituliasta ja sukupuuton partaalla.
Kun nyt sitten takerrumme nykyiseen pelotteluun eli hiilidioksidiin, niin aiheeseen voi tarttua toisestakin näkökulmasta. Mitä jos hiilidioksidimäärät nousevat, kuten ovat tehneet. Mitä tapahtuu?
Asiaa pitää katsoa kasvien näkökulmasta. Kasvit kehittyivät satoja ja kymmeniä miljoonia vuosia sitten, jolloin ilmakehän hiilidioksidipitoisuus oli monikymmenkertainen nykyiseen verrattuna. Ne ahmivat hiilidioksidia jota niille onneksi riittää, koska kaikki missä on hiiltä (koko orgaaninen elämä ja kaikki maapallon hiilivetyketjuihin perustuvat kaasut ja aineet) omaavat myös hiilidioksidia. Kasvien näkökulmasta on aivan sama tuleeko tämä kaasu elollisten hengityksestä vai tehtaanpiipusta.
Kasvien elinvoiman säätelee se hiilidioksidin määrä joka on ilmakehässä. Kasvit kuolevat "nälkään", jos hiilidioksidipitoisuus laskee alle 150 ppm:n, jota rajaa lähellä se on käynytkin viimeisten Dryaskausien aikana. Ilmakehän pitoisuus on nyt noin 400 ppm joka on vielä alarajoilla. Joskin parempi kuin esiteollisen ajan 280 ppm 1700-luvulla, joka näkyi pienentyvinä viljelypinta-aloina ja suoranaisia katovuosina. Ilmakehässä oleva määrä on vielä liian pieni joten monet kasvihuoneet pitävät 600 ppm tai yli, pitoisuuksia saadakseen kurkkunsa ja tomaattinsa kasvamaan suht normaalivauhdilla. Oikea määrä kasvuston kannalta lienee jossakin 1000 ppm hujakoilla joka on kaksi ja puoli kertainen nykyiseen. Toivotaan että siihen vielä päästään.
On selvää että kun kasvimaailmalla riittää tätä polttoainetta, metsät tihenevät silmissä, kasvit kasvavat nopeammin, tuuheutuvat ja lisääntyvät nopeammalla potkulla. Tämä on ollut nähtävissä jo nyt sillä tutkimustilastojen mukaan lehvästöt ovat kasvaneet äkillisesti 10-30%. Kasvu on ollut nähtävissä erityisesti kuivien autiomaiden reunamilla, sillä kasvimaailma valtaa alaa hiekkaerämailta. Mikäli vain pitoisuudet kasvavat ja aikaa annetaan, näemme lopulta Saharan muuttuvan savanniksi.
Tuuhentunut kasvisto näkyy myös hyönteispopulaatioissa. Poissa ovat takavuosien mehiläiskadot sillä oli sen taustalla sitten mikä tahansa, on pölyttäjillä liikkumatilaa kun kasvia puskee joka kolosta. Tämä luonnollisesti vaikuttaa myös lintukantoihin, jotka näillä pörriäisillä elävät. Hyvällä lykyllä pian ovat pois huolet lintukantojen taantumisesta. Oma lukunsa on sitten kasvinsyöjät ja sen perässä vaeltavat lihansyöjät eli teoriassa koko eläinfaunan pitäisi kasvaa kasvimaailman runsastumisen myötä. Mikäli hiilidioksidin määrä kasvaisi vaikkapa nykyiseen kasvihuonetasoon 1200 ppm tietämille, saataisiin metsiä hakata ihan tosissaan että edes jotakin näkisi ja pakko olisi ihmisen ryhtyä verottamaan liian suuriksi kasvaneita eläinpopulaatioita. Ihmiseltä loppuisi tila planeetalla sitä vauhtia.
Tämä on siis kehityskulku jonka estämiseksi politiikot koettavat tehdä kaikkensa. Minen sano mitään, hullutuksia on ollut ennenkin ja on vastakin. Ei ne siitä lopu vaikka tässä asiassa tultaisiin järkiinsä. Ihmiskunta on tyhmää ja on sitä aina ollut.
Jukkis
ps. kannattaa tutustua ilmastorealismia -blogiin josta minäkin nää juttuni ammennan. Sieltä selviää tämä ja paljon muutakin.