Iltalehti tuossa julkaisi sydäntäriipaisevan artikkelin ”poikamme on ikiunessa” joka pohjaa taaannoisen Pandermix –rokotteen jälkeensäjättämiin traagisiin seurauksiin. Vietetään ilmeisesti asian tiimoilta jonkinlaista vuosipäivää joten sitä on syytä muistella täälläkin.


Tässä  itse artikkeli jos jotakuta kiinnostaa:

https://www.iltalehti.fi/uutiset/a/201702102200068962

Vastaavia narkolepsia –tapauksia on toki muitakin, joita sikainfluenssarokote aikanaan aiheutti.
Narkolepsia on seurausta aivojen unta säätelevien solujen autoimmuunitulehduksesta. Se johtuu rokotteiden sisältämästä lisaineesta nimeltään skvaleeni.

Skvaleeni sinänsä ei ole elimistölle mitenkään vaarallista, päinvastoin elimistö tuottaa sitä itse ja tarvitsee sitä - skvaleenia on esim. hermostossa ja aivoissa - ja elimistö hyötyy esim. oliiviöljyn skvaleenista. Ongelma Mercolan mukaan kuitenkin on, että rokotteessa vierasaineiden mukana tuleva skvaleeni johtaa siihen, että elimistön immuunijärjestelmä alkaa yrittää tuhota skvaleenia kaikkialla missä sitä esiintyy, mukaanlukien paikat joissa sitä luonnostaan esiintyy ja jossa se on oleellisen tarpeellista esim. hermoston oikealle toiminnalle.

Nämä asiat olivat hyvin tiedossa  jo ennen koko rokoteohjelmaa, ja etukäteen tiedettiin hyvin millaiset riskit  ovat odottamassa. 

Jotta tulisi aiheeseen jotakin uutta näkökulmaa, voidaan lyhyesti esitellä silloiset pelurit.

Silloinen terveys- ja sosiaaliministeri Paula Risikko  on yksi episodin pahimmista paskiaisista. Hän oli se joka siivosi tapauksen pois julkisuudesta. Ensin hän kutsutti pakeilleen narkolepsiakohun julkistaneen lastenlääkäri Partisen, jonka haukkui pataluhaksi toimistossaan. Uhkasi häntä lääkäriluvan menetyksellä, oikeudenkäynnillä ja vaikka millä,kunnes tajuaa pitää turpansa kiinni.

eduskuntatalo
Jotakin kertoo siitä tavattomasta voimasta joka narkolepsia -kohun taustalla hääräsi että koko poliittinen järjestelmä oli hiirenhiljaa, syyttäjä- ja oikeulaitos vikisi pelokkaana ja tarinan konnagallerian jäsenet ylennettiin kaikki omilla tahoillaan. Onko lääkejätti GSK:lla tosiaan niin paljon valtaa että se on kyennyt ostamaan kokonaisen valtion virkamiehineen. lehdistöineen ja päättäjineen?

Partisella ei sinänsä ollut hätää. Hän oli tiedottanut THL:ään Pandermixin aiheuttavan narkolepsiaa. THL;n silloinen johtajistoa edustanut Pekka  Puska piti aiheesta hätäkokouksen neurologien kanssa, jonka seurauksena lukitsi kaiken tiedon kassakaappiinsa ja jatkoi rokoteohjelmaa  kuin ei mitään. Puskalla oli tähän varaa, sillä vaikka hän syyllistyikin niinkin vakavaan rikokseen kuin yleisvaaran aiheuttamiseen, hän tiesi myös , ettei tässä  maassa ole syyttäjää saati oikeusistuinta, joka voisi käydä näin isokenkäisen eliitin kimppuun kuin mitä hän oli. Tämän vuoksi Partinen sitten julkistikin asian ulkomaisen tiedelehden kautta, ja tästä hermostunut Puska asteli julkisuuteen selittämään että hän ei ole kuullut asiasta mitään, ja että  meille pitäisi ilmoittaa ensimmäisenä…  Puskan rikostoveri Risikko sitten otti asiakseen pistää Partiselle kuonokopan.   

Seuraavaksi Risikko alkoi neuvotella suoraan narkolepsiaan sairastuneiden lasten vanhempien kanssa. Hänellä ei mitä  ilmeisemmin ollut aikomustakaan antaa perheille minkäänsortin korvauksia saati osallistua hoitokustannuksiin. Hän halusi vain tällä  neuvottelulla ehkäistä tulevan ryhmäkanteen oikeudessa, joka olisi näyttänyt julkisuudessa huonolta, ja muutenkin antoi ymmärtää  ettei julkinen rähjääminen esim internetissä edistä  kenenkään asiaa. Kun hän oli saanut vanhemmille uskoteltua että tapaus on hoidossa, hän kylmästi unohti koko jutun ja vanhemmat invalidisoitune lapsineen jäivät oman onnensa nojaan. Luonnollisesti järjestelmä palkitsi Risikon eduskunnan puhemiehen tittelillä. Itselleni on aina ollut arvoitus kuinka Paula Risikko kykenee nukkumaan moisen tempun jälkeen?

Yksi joka nukkuu yönsä taatun hyvin on Pekka Puska joka silloin oli THLn pääjohtaja. Julkisen esiintymisensä perusteella hän on sen kokoluokan narsisti, ettei ilmeisesti omaa omaatuntoa ensinkään? Puskasta ei voi sanoa että hänellä  olisi poikkeuksellisen huono moraali. Hänellä ei ilmeisesti ole moraalia ensinkään.

pandermix


 Juuri hän otti aivan avoimesti lahjuksia isoilta lääkeyhtiöiltä THL;n rokoteosastolle  eikä nähnyt niissä  mitään piilottelemisen arvoista. Kohun aikana tosin lähes kaikki maailman suurmediat tekivät näistä lahjuksista isoja otsikoita ja esim silloinen THL:n ylijohtaja Juhani Eskola lainasi kasvojaan korruptiolle. Eskolan naamaa näyteltiin iltauutisissa niin CBSn, BBCn ym medioissa kuin lahjusten ruumiillistumisena, sillä hänen taustansa lääkejättien johtokunnissa tiedettiin. Suomessa hänet palkittiin samaisen THL:n pääjohtajuudella.

Siinä  missä  Saksassa suhtauduttiin valtiotasolla epäillen po. rokotteen turvallisuuteen ja Puola ei antanut sillä rokottaa väestöään ensinkään, tiesi Puska lahjusten velvoittavan.

Puska sai sitten hyvin ansaitun eläkkeen, koppasi erinäisiä (lääkeyhtiöiden sponssaamia) tunnustuspalkintoja shekkeineen, kirjoitti muistelmansa ja nousi tottakai myös eduskuntaan. Lääkejätti GSK vielä  muisti THLn rokoteosastoa muhkealla kuuden miljoonan lahjuksella kun osasi ottaa iskut itseensä. Sillä rahalla saa  paljon lääkärikonferensseja Havaijilla viiden tähden hotelleissa…

Siltä  ajalta ette löydä tästä aiheesta yhdenkään kansanedustajan lausumaa. Koko eduskunta oli hiljaa, ilmeisesti puoluejohtajien erilliskäskystä, joka ilmentää miten syvässä korruptio ja hyvä-veli –järjestelmä oli jossa kaikki tahot ääneen tai hiljaisesti tukivat toisiaan.

Samaten koimme kaikkien aikojen ensimmäisen informaatiohyökkäyksen jossa niin ikään korruptoituneet päätoimittajat ja omistajapiirit kunnostautuivat. Koska näytti ilmeiseltä että rokotteet jäävät  varastoon, koska ihmiset pelkäsivät niiden terveysriskejä,  aloitettiin mediassa kunnon pelottelukampanja.  Sikainfluenssasta, joka on tälläinen harmiton räkätauti,tehtiin ruttoon rinnastettava kuolemantauti, syyllistettiin vanhempia, uhkailtiin hoitohenkilöitä, vakuuteltiin turvallisuutta ja mustamaalattiin kriitikkoja vastuuttomina hippeinä. Ja olihan sen onnistuttava.  Kun ihmisiä aikansa manipuloi, se toimii. Seuraukset sitten nähtiin vuoden päästä… silloin nämä uhoajat olivat kaikki jossakin takavasemmalla ja vastuita siirreltiin kuin mustapekka-korttia ikään. Ainoa seuraus että  ruumiinavaukset siirrettiin oikeuslääketieteelliseltä  THL;n vastuulle joka ilmentää että rokote ei ainoastaan vammauttanut, vaan myös  tappoi keskivertoa enemmän ja sehän piti saada salata.

infosota
Tässä on silloisen infosodan täsmäisku joka lopulta mursi kansalaisten vastarinnan ja sai hysterian valloilleen. Mainitaan että pkkutyttöä ei tappanut sikainfluenssa vaan hoidotta jättäminen kun päivystyslääkäri lähetti tytön kotiinsa vaikka tällä oli keuhko-oireita. Ilmeisesti hyväätarkoittavat vanhemmat sitten lääkitsivät  kotona jollakin buranan kaltaisella aineella jolla oli tuhoisat seuraukset. Tämä ei millään muotoa estänyt infosotureita iskemästä ja lujaa lietsoessaan kauhua yleisön keskuuteen. 

Rokotusinfo oli se kansalaisjärjestö joka toi rokotteen vaaroja näkyville. Informaatiohyökkäyksessä, jotka  ilmeisesti olivat itsensä Pekka Puskan masinoimia, ko.yhdistystä  mustamaalattiin täyttä höyryä kuten ylipäätään kaikkia, jotka suhtautuivat rokotteeseen epäillen. Todellisuudessa, ja tämä on totista totta, rokotusinfo saattoi pelastaa lukuisia ihmishenkiä elinikäiseltä  vammautumiselta. Se että meillä on sadasta muutamaan sataan narkolepsista lasta (aikuisia ei THL ole halunnut edes kirjata) on valitettavaa, mutta yhtä lailla ilman rokotekriittisyyttä vastaavat luvut voitaisiin laskea tuhansissa tai jopa kymmenissä tuhansissa.  tai pahimmillaan sadoissa tuhansissa  jolloin meillä  olisi jokin Thalidomiin rinnastettava kansallinen hätätila. Näin ei koskaan käynyt, kiitos vastuullisten kansalaispiirien jotka toimivat silloin kun politiikot ja terveydenhuoltojärjestelmä olivat lahjuskierteessään.

On ollut onni onnettomuudessa toki, ettei rokotekriittisyyttä  ole sen koommin tarvittu, poislukien HPV-rokote, mutta aina kun rokotekriittiset tahot avaavat suunsa varoittaakseen jostakin tietystä  rokotteesta, on se varoitus syytä ottaa aina vakavasti. Valtiovalta on meille opettanut, että myöntää turvalliseksi minkä tuotteen tahansa, jos siitä maksetaan lahjuksia ja valtiovallan suojelukseen uskova voi joutua katumaan luottamustaan.

Jukkis