Nyt ei muuta kun tutkitaan niitä esoteerisempia hommia joita pitkinä pyhinä sattuu ja tapahtuu. Kuten se että elektronisilla laitteilla on oma tahto ja jos ne jumpittelee tai hajoaa, ne tietää salaperäisesti hajota juuri pitkinä pyhinä.  Ihmisetkin tietää kuolla ryhmissä eikä yksittäin.


Eilen pimahti laajakaista. siis se laite tosta koneen vierestä jossa tanssii niitä vihreitä valoja. Se alko kyllä pätkiin jo jouluaattona ja päästi verkkoon enää satunnaisesti pari kertaa vuorokaudessa. Eilen se päätti pitää ne vihreet valonsa pimeenä koko vuorokauden. Tänään se taas käynnisty. Enkä tiedä miksi. Yleensähän niissä on se 24kk takuu ja sen jälkeen ne lopettaa toimintansa kun seinään ja tää on ehkä varotus että takuuaika menee umpeen? Tai sitten toi Elisan verkko on hauras kun korttitalo ja kun korjaajat lähtee joulutauoille, systeemi lähtee kaatuun pala palalta. Tai kerrostalomme puhelinjakamossa on jossain releissä vikaa ja kun naapuri tulee langoille, se työntää mut sieltä pois…?

telkkari
Jukkiksen laki: esineet hajoavat vain viikonloppuisin, yleensä lauantaisin klo 18 jälkeen tai vaihtoehtoisesti pitkinä pyhinä. Ei koskaan muulloin.

Sen tiedän että näitä tapahtuu aina kun on viikonloppu. Yleensä lauantaisin klo 18 jälkeen, tai muuten vaan pitkinä pyhinä. Kuin joku herra Murphyn haamu kävisi todistamassa sanontansa oikeutuksesta. Ikinä ei mikään hajoa arkena, tiistaina klo 13, jolloin ei olisi temppu eikä mikään saapastella Elisan toimistoon hakeen uutta laajakaistamodeemia.

Aikanaan mulla hajos telkkarikin just lauantai-iltana. Maanantaikin oli vielä joku arkipyhä. Autoon syttyi tuossa joku moottorivikavalo ja keikkui siinä koko viikonlopun mua pelottelemassa. Kun tuli maanantai ja piti mennä se korjaamolle luetuttaan, se sammui yhtä mysteerisesti kun syttyikin. Esineet on sellasia, ne tietää  koska niiden pitää hajota, lakkoilla, sekoilla yms juuri silloin kun apua ei saa.

Car broken down on side of road
Tienpäälle jää yleensä pitkinä pyhinä. Tiepäivystys tietää tämän kummallisen murphynlain ja päivystää nimenomaisesti jouluisin. Koska autot ei yleensä hajoo muulloin siinä mittakaavassa.


Noi on niitä  elämän mystisyyksiä. Toinen on mitä oon lehdessä lukenut politiikkojen ja ex-politiikkojen kuolleen ainakin kolme peräkkäin. Samaan aikaan parilla kolmella facebook-kaverilla on joku sukulainen kuollut. Ja muutama tuttavan tuttavakin tossa meni omasta elämästä. Sekin on näin. Yleensä on pitkään hiljaista ja sit kun kuolema alkaa kerään satoa jossain yhteisössä, menee liuta ihmisiä kerralla. Jokainen joka vaan elänyt on, tietää ilmiön luonteen? Sit on taas vuosia hiljaista ilman kuolinsanomaa, kunnes taas tulee joku kasauma jolloin menee rypäs kerralla. Ja mitä olen asiaa googlannut, niin ilmiötä ei ole koskaan tutkittu mutta eihän sitä voikaan tutkia, koska se on mitttausten ja tilastoinnin ulkopuolella. Me vaan tiedetään ilmiön olemassaolo, mutta kokonaistilastoinnissa se vaan ei näy.  Yksittäinen havainnoija joka siinä on keskipisteenä, kylläkin sen näkee. Sekin on niitä elämän merkillisyyksiä.

Jukkis