Vuosikymmenen vaihtuminen ja täysikuu on huono asetelma digilaitteiden kanssa. Niillä on tunnetusti oma tahto ja osaavat lakkoilla ja tehdä kiusaa minkä kerkeevät. Kerronpa tässä nyt tapahtumia ihan muutaman päivän ajalta ja hämmästykää.


Ihan ekaks Sinikiven sivuissa on taas jotain häikkää. Tällä kertaa ongelmana että jotenkin tuolla palstalla kun koettaa klikata jotain vanhempaa sivua saa virheilmoituksen 403. Se tarkoittaa että nappi josta sivu pitäis vaihtua, jotenkin särkee sen sivun. Tilannetta toki korjataan ja joskus se korjaantuu.
Näitä tuppaa tuleen kun asentaa jonkun alustan luoman päivityksen, turvaprotokollan tms jolloin ne ei yleensä asennu kun joku plugini sen estää tai jos asentuu, jotain menee aina rikki. Alkanut hissuksiin oppia että tavallisen ihmisen on yhä vaikeampi ylläpitää sivustoja ellei satu sukulaispoikanaan olemaan koulutettu datanomi.

robo1
Koneet on pahantahtoisia ja ne tahtoo ihmisille vaan pahaa. Ne osaa myös lakkoilla ja tarvittaessa tekee palvelemisensa hankalaksi. Lopuksi ne kumoaa ihmiskunnan vallasta.

Meidän jokaisen on tarttenu ajautua jonkun toisen ylläpitämälle palvelinalustalle jossa ainakin meikäläinen bannautuu väistämättä tai saa muuten vaan lähtöpassit. Omaa syytä tietty mutta onhan noi modetkin sellaisia pikkuhitlereitä ettei tosikaan. isoissa alustoissa viestejä ja blogeja poistetaan lukemati kun vaan joku tekee valituksen - ja niitähän tehdään, suorastaan tehtaillaan. Pohjimmiltaan tää on vähän sellainen sananvapauskysymys juu.

Ostin uuden tietokoneen ja edellisestä on aikaa 10v ja aika on menny ohjelmia ja salasanoja kiinnitellessä. Kykyjeni mukaan joka ohjelma on täytynyt asentaa kahesti tai kolmesti. Piti tossa ostamani officekin asentaa ja kuinka ollakaan että onnistuin raaputtaan asennuskoodin alkuosan poies. Kyllähän se juu vituttaa kun siitä makso seittemänkymppiä. En sit tiiä hakisko uutta kun ne näkyy nykyisin olevan voimassa enää määräajan ja sit pitää maksaa uudelleen. Jos on isompia kirjotettavia, niin käyttää tota vanhaa konetta.

Gigantissa äijä kyseli mikä liittymä sulla on ja kun sanoin et Elisa, se katto ja sano et maksat laajakaistasta 39.90e/kk ja täällä olis tarjous et maksas vaan 29.90e/kk. Minä ilahtuneena otin ja sit tuli elisasta tekstari et kiitos sopimuksesta, maksat nyt nettiyhteydestä 39.90e/kk. Minen tähän sano mitään. Sen vaan että jos tähän maahan joskus tulis säällinen operaattori, hylkäisin noi kieroilijat lopullisesti.
Laajakaistahan temppuili koko vuodenvaihteen joka oli alkua tulevalle konekapinalle.

robo2

Sillä seuraavaks telkkarista oli mystisesti lähteny kaikki kanavat. Mylly haki ne itte ja vissiin jotain kanavia vaihtanu paikkaa. Minen uskonu, aattelin et nyt se konekapina alkaa. Näin se alkaa. Varsinkin kun käynnistin auton, se näytti moottorin vikavaloa. Rauhallisempi mies aattelis et johtuu pakkasesta ja sammuu sit omia aikojaan, kuten kävi kerran aiemminkin, mut minä oon vakuuttunu et koneet leviää ny kaikki ja joudutaan kivikaudelle.

Tähän olis mukava kirjoittaa lisätodisteeksi jotain kännystä mut se perhana on pelannu.
Laajakaista, ohjelmien asennus, vanhan koneen turha käynnistysyritys (ei ilmeisesti pitäny siitä että oli irti seinästä), auton vikavalo ja sinikiven asteittainen murtuminen kertoo omaa kieltään, sillon kun ne tulee samaan aikaan peräkkäin. Digitalisaatio pettää.

Jukkis