En minä sitä sano etteikö ole kiva kokea edes yksi pandemia eläissään. Erityisesti kun se on tälläinen lastenflunssa eikä mikään keuhkorutto. Vain se on varmaa että ihmisten käytös on ennalta-arvattavaa ja viimeistään ensi viikolla se alkaa - paniikki. Ei sillä, kiva sitäkin seurata kun se käynnistyy todenteolla.


Kävin tänään citarissa ja väkeä oli kun merenmutaa. Jostain syystä joka toisella vessapaperia. Kyllä mua hävetti kun muijakin sitä nappas paketin tai kaks. Suomessa? Oli kuulemma loppunut kesken jossain päin Australiaa joten sen hamstraaminen ympäri maailman käynnistyi samoin tein. Vieläpä täällä jossa varastot notkuu selluloosaa ja vessapaperitehdas tai kaksikin on lähes joka läänissä. Tuntuu hoopolta että suomalaiset ei oikein aattele muttei ne aattele kun järjettömyys voittaa alaa.

panic 1
Taistelu elintarpeista kävi kuumana turtolan citarissa. Henkilökunta oli jo karannut ja ryöstely riistäytynyt. Paikalla oli enää kauppias itse suojelemassa haulikkonsa kanssa kassakaappiaan. Vessapaperiosastolta kuului laukauksia...

Piti ostaa makaronia mutta jäljellä oli vaan tummaa makaronia ja sitähän ei kukaan syö. Ei ollu kelvannut kellekään vaikka olis laskeuma päällä. Juttuhan on nyt niin että tämä hamstraus edeltää sitä varsinaista paniikkia. Se nähtiin sikapiikin aikana että tyypit menettää kokonaan suhteellisuudentajunsa. Sillä erolla että silloin politiikot oli hiirenhiljaa ja antoi lööppimedian lietsoa kansalaisia pakokauhuun. Ilmeisenä syynä sikapiikin kaupittelu kadunväelle.

Nyt on sentään Marin johtajana ja osaa olla kylmäpäinen ja rationaalinen. Melkein kun seurais viilipyttyä Mannerheimia kesken neuvostoliiton suurhyökkäyksen. Marski tiesi että rauhallisuutensa säilyttävä johtaja toimii esikuvana muillekin, ja luo mielikuvaa että homma on kaikella tavalla hanskassa.

Se on sukupuolikysymys - taas. On rauhallinen naisjohtaja ja sitten on puolipaniikissa oleva kansa jota jotkut lietsoo. Olen oikein etsimällä etsinyt toimittajaa, tutkijaa tai politiikkoa ja joka olis nainen ja lietsois paniikkia. En ole löytänyt, en vielä ensimmäistäkään, mutta kai niitä joku kaiken järjen mukaan luulis olevan? Sen sijaan ne kaikki on miehiä. Osat on menneet päinvastoin. Ennen se oli - ainakin pilakuvien mukaan niin - että naisen rooli oli kiivetä tuolin päälle kirkumaan kun hiiri juoksenteli lattialla. Miehen roolina oli tulla kattoon tupakki hampaissa ja arvioida tilanne.

Nyt ne on miehet joiden mukaan rauhallinen johtaja ei ole tilanteen tasalla, eikä ota asiaa tarvittavan vakavasti. Vaikka maahan pitäis jo täyttä höyryä julistaa poikkeustila, valmiustila, sotatila ja yleishälytys ja ruveta eristään koko maa ulkomaailmasta piikkilangoilla ja väen muuttaa maanalaisiin bunkkereihin. Vähintään. Järeämmätkin konstit olis tarpeen. Tämä vaan vakuuttaa mut entistä enemmän että miehet on synnynnäisiä pölkkypäitä jotka menee tunne edellä ja järki perässä. Sikäli kun se sieltä laahautuu ylipäätään. Kyllä se oli sikapiikinkin aikana ne miehet jotka sinne rynni mukuloineen ottaan sikapiikkiä ja silloin kun oli päällä se mielipuolinen ryssäviha -hurmos, se oli puhtaasti ja sataprosenttisesti miesten juttu. Miehet on sellaisia. niitten omat tunteet aina yllättää ne, koska ne ei tunnista omaa tunneskaalaansa ja sen takia se yllättää ne aina.

panic 2
Sääli tietenkin lapsia jotka jäivät pillastuneen ihmislauman jalkoihin. Ulkoa kuuluu täyteen pakattujen autojen moottoreita jotka suunnistavat kohti erämaata tuhannen säilykepurkkinsa kanssa.

Tämän takia miehet sairastuu hysteriaan naisia enemmän. Ne hakee sellaisia ääritoimia koska katsoo asiakseen olla asiantuntijoita myös tässä asiassa. Naiset ehkä enemmän menee sellaista hiljaista kanavaa ja lähinnä tottelee viranomaisia miesten luullessa olevansa asiantuntijoita viisaampia. Jos siis haluan sen oikein ironisesti sanoa niin se on se, että naisten tehtävä on nyt suojella holtitonta mieskuntaa.

Mutta kuten sanoin, ensi viikolla repeää ja se mitä silloin tapahtuu, ei ole mielikuvitukseni saavutettavissa. Luulen että kun paikkoja ja palveluita aletaan sulkemaan, jokin katkaisee sen kuulun aasinselän. Itte oon kyllä huoleton, koska minuunhan ei tartu edes postimerkki ja voin sanoa jo nyt, ettei tule normiflussaa, koronaa eikä muutakaan keuhkotautia. Nortti ja chilitahna yhdessä keuhkoputkessa toimii napalmin tapaan mutta suurin kiitos tietenkin niille lapsuuden kesille maatilalla josta olen hankkinut elinikäisen immuniteetin kaikkia sairauksia vastaan. Olkaa kateita.

Jukkis