Koronataisto jatkuu yhä vaan kuumana, ja siinä sivussa puoluepoliittiset ambitiot, vaikka jotain yksimielisyyttä pitäisi löytyä. Kuten aina, vastakkain ovat älykkäät naisjohtajamme ja tyhmät miehet. Olen tainnut ennenkin kirjoitella miesten tolkuttomasta pölkkypäiyydestä, enemmän tai vähemmän tosissani, mutta silti se jaksaa aina hämmästyttää, kun siihen törmää joka käänteessä.


Se on sitten enemmän tai vähemmän tieteellinen mysteeri, miten se koronavirus osaakin iskeä vain kaksilahkeisiin. Kuuleman mukaan prosenttiosuus on miesten hyväksi 61% vs naisten osuus 39%. Miten se virus voikin tiedostaa sukupuolen johon se iskee?

Eihän se maailman ainoa tieteellinen mysteerio suinkaan ole. Tilastollisesti salamaniskuihin kuolleita on miehiä peräti 99%. Jotenkin se salama vain osaa tunnistaa miespuolisen.

Voihan siinä tietty ajatella niinkin että miespuoliset perinteisesti uskovat vakaasti omaan koskemattomuuteensa, uhoavat haavoittumattomuuttaan ja suhtautuvat yleensäkin välinpitämättömästi omaan turvallisuuteensa. Asenne on piittaamaton, itsetuhoinen ja vähättelevä. Tottakai sitä ukonilmalla voi mennä golfia pelaamaan tai ajaa lappiin tartuttamaan paikalliset koronaviruksella, koska siellä päin lappilaisten lähin sairaalakin on vasta Rovaniemellä. Näin me miehet.

darwin
Darwinin palkinto myönnetään joka vuosi sille, joka onnistuu kuolemaan omaan tyhmyyteensä ja näin ollen on levittämättä geenejään eteenpäin. Onko turha edes mainita, että miespuoliset ovat selvää johtokaartia niin palkinnonsaajissa kuin kanditaateissakin.

Miehillä tuntuu olevan tässä epidemiassa ihan selkeä vastaus; hallituksen on erottava! Tuon punavihreän suvakkipiipertäjämaahanmuutto jne jne hallituksen. Tai sitähän on toivottu alusta asti ja aiemmin on käytetty verukkeena, että työllisyystavoite ei nouse tai maailmanlaajuinen lama uhkaa, joten hallituksen on erottava. Nyt sen on jätettävä eronpyyntönsä koska on a) tehty liian vähän b) tehty liian myöhään c) kuunneltu liikaa asiantuntijoita d) oli ja meni kevätpäiväntasaus e) kahvimuki kaatui näppiksen päälle sekä f) on elvytetty liian vähän yrittäjiä g) elvytetty liikaa velkarahalla ja voihan näitä keksiä lisää niin paljon kun sielu sietää. Setä Arkadia alias Timo Haapala johtaa kuoroa ja keksii kaksi kertaa viikossa miksi hallituksen pitäisi jättää eronpyyntönsä.

Tietenkin jos lähemmin kysyy miten se hallitusvaihdos sitten pysäyttäisi epidemian, niin siihen nyt tuskin kukaan kykenee vastaamaan. Oleellista on, että osa miehistä ihan selkeän oikeasti kuvittelee näin tapahtuvan.

Mietin joskus asiaa Sanna Marinin ja hänen naisministeriensä kannalta. He ovat koulutettuja, nopea-älyisiä, itsevarmoja ja parhaan asiantuntijajoukon piirittämiä. Miten tyhmältä porukalta tämä äijäliuta vaikuttaakin heidän silmissään kun vaikuttaa minunkin. Siltikin on nähtävissä kaikkien tilastojen valossa, että ne on nimenomaan miehet kun tätä virusta levittävät, vai keiden te nyt kuvittelette kaljalla istuvan?

Viime yönä kun jaoin lehtiä, panin merkille täyshiljaisuuden. Yleensä lauantaiöisin taksit suhaa rasitteeksi asti, mutta kun naiset jättivät bailuillan välistä, vain muutama harva taksi vain ajoi joku känninen äijä takapenkillään. Joku kotiinpalaava oli tiputtanut jalkakäytävälle kakskymppisen jonka ilahtuneena panin merkille. Hyvähän se on äijien käydä levittämässä tai saamassa tautia, sillä perinteisen ajattelun mukaan ei se miehiin iske. On jotenkin miesmäistä olla kovien keinojen kannattaja samaan aikaan kun itse elää kun ellun kanalassa viis veisaten mistään turva- tai karanteenimääräyksistä. Vielä kun edes puhutaan uudenmaan saartamisesta, pakkaavat nämä äijät heti autonsa, ja lähtevät levittämään tautia alueelle, jossa sairaanhoitoresursit on heikot. Näin me miehet - todellakin.

darwin 1
Yleensä kun hakee googlella kuvituskuvaa osoittaakseen miesten tolkuttoman riskinoton ja tyhmyyden, niitä ei ole koskaan ollut vaikea löytää.

Voin toki olla väärässäkin, mutta kun olen seurannut turistikohteisiin motteihin jääneitä suomalaisia, tuntuu äänessä olevan aina äijäsakki. Miehethän ne tunkevat etelän aurinkorannoille kun on matkat maksettu ja nyt kiukuttelevat kun eivät pääse pois. Mitä töllöstä haastatteluja katselin, naisvetoiset perheet tuntuivat kääntyvän jo lentoasemalla takaisin kotiinsa, aavistaen lentokiellon olevan vain muutaman päivän päässä. Miehet sen sijaan hyppäsivät koneisiin kuin sankarimatkaajat ikään, ja jos oli joku ajatuksentynkä että kotiin saattaa päästä vasta toukokuun puolella, se karkotettiin mielestä samoin tein.

Olen puhunut miesten pölkkypäisyydestä varsin usein ja kun on vertailupinta - naishallitus - kontrasti erottuu räikeästi. En tee sitä pahalla vaan koetan vapauttaa miessukupuolta. Eivät miehet voi oikeasti olla sen tyhmempiä kuin naisetkaan, sehän olisi mahdotonta, vaan miehet tekee tyhmiksi heidän ahdas sukupuoliroolinsa. Se vaikuttaa turmiollisesti asenteisiin ja mielipiteisiin, käytökseen ja yleensä elämisen laatuun. Yksi korostava piirre tässäkin episodissa on miesten pohjaton kyky pälistä asioista, joista eivät mitään ymmärrä. Mielipiteensä saa toki kertoa mutta sukupuoliroolista johtuen, asiat esitetään yleensä asiantuntemuksen kaapuun puettuna. Ollaan tietävinään koska miehen odotetaan tietävän, jopa silloin kun ei olla edes hajulla asioista. Miehet ovat ongelmanratkaisuautomaatteja ja missä ongelma, se pitää ratkoa.

En minä sillä. Jos mennään ihan konkreettisiin asioihin koronaviruksen puolella, niin on vain hyvä että miehet kehittävät laumasuojan menemällä joukolla pölvästelemään pitkin ja poikin maailmaa ja lähikapakkaa. Naiset jotka lasten kanssa ovat asettuneet lukkojen taa, voivat sitten tulla turvallisesti ulos, kun äijät pääsevät sairaalan happiletkuista. Näin taudinkulku nopeutuu, vaikka kuolonuhreja tulee toki suhteessa enemmän. Ei siis pitäisi moralisoida kun kerran joku haluaa sairastaa tämän taudin allekirjoittaneen puolesta.

Jukkis