Puhutaas tiedettä. Tai siis sitä pseudo-tiedettä jota täältä jukkiksen tutkimukskeskuksesta suolletaan. Tällä kertaa alustamme edes vähäsen sitä kummallista juttua, mistä nuo koronavirukset tulee yllättämällä ja ärhäkkäästi ja onko niiden synty jossain tuolla kosmoksen kätköissä.


Sen toki ennustan että koronavirus tulee katoamaan kevätauringon myötä. Se juontaa auringon UV-säteilystä joka kohoaa kesän myötä ja on todellinen surma mille tahansa virukselle, joka sen kanssa joutuu kosketuksiin. Ihmisihoon osuessaan UV-säteily paitsi ruskettaa rantaleijonakuntoon, myös antaa keholle D-vitamiinia, joka on ns. hyvä juttu kehon immuunijärjestelmälle. Sitä en muuten tiedä voiko UV-säteilyä myös hengittää, kysymys kai kuulostaa typerältä, koska aurinko tuskin paistaa keuhkopussiin eikä ole samanlaista hiukkasta kuin vaikka radonkaasu. MuttUV-säteilyä sentään luulisi kurkkuun asti saapuvan, joka on koronaviruksen ensimmäinen kiinntyspaikka, josta se sitten matkaa kehukoihin. Näen tiettyä yhtymäkohtaa oman maakuntani tartuntamäärien ja aurinkoisten päivien välillä, jotka ovat pudonneet aina kun on aurinko tullut pilvien takaa. Teoriassa pitäisi kai toljottaa arskaa holkki auki, niin tartuntaa ei pitäisi silloin tulla. Ei sillä, tämä on ihan omaa juttuani enkä usko sillä olevan tieteellistä kiinnostusta.

Vielä vähemmän koronan kanssa painiskelevien kanssa on, että jättimäinen asteroidi ohitti meidät hyvin hyvin läheltä 29.4 eli toisinsanoen muutama päivä takaperin. Jos Fred Hoyle olisi vielä joukossamme, hän näkisi siinä yhteyden. Hoyle omisti paljon elämäänsä miettimällä näitä pandemioita kuinka ne tulevat äkillisesti ja yllättäen ja tuli siihen tulokseen, että ne satavat maanpäälle ohkikulkevien komeettojen ja asteroidien pinnoilta. Siinä vaiheessa kun aurinko lämmittää niiden pintaa että vaan avaruuspöly roiskuu ja että pandemiat tulevat samalla viruspohjalla tasaisin välein, ei selitykään yksinomaan auringonpilkuilla, tai niiden olemattomuudella, vaan myös asteroidien radoilla.

Parempi kanditaatti on komeetta 511 Davida, joka tuntuu hoylemaisessa maailmassa olevan oikea viruspesä. Se tuli edellisen kerran taivaalle kummittelemaan juuri vuoden 2009 sikainfluenssan alle, ja nyt ilmaantui joulu-tammikuussa 2019 ja sitten olikin jo menoa koronapandemian kanssa. Tämä nyt tuli mun päänuppiini vähän aikasessa enkä ole vielä aihetta tutkinut niin, että osaisin oikean komeetan nimetä. Siellä niitä kummiskin on Marsin ja Jupiterin välimaastossa ja osa tulee omaa rataansa kauempaakin. vanha paljaalla silmällä toisinaan näkyvä komeetta PanStarr sekin käy pudottelemassa pölyään päällemme.

panStarr
PanStarr -komeetan rata taivahalla. En lupaa että paljain silmin näkyisi.

Mitä me muuten tiedämme viruksien historiasta? Ymmärrettävästi todella vähän mutta kai me kaikki aatellaan alitajuisesti että ne on osa maapallon evoluutiota, eikä suinkaan kosmista alkuperää. Tämä nykyinen koronavirus on tätä SARS -heimoa joka ensimmäisen kerran ilmaantui joskus marraskuussa 2002 ja silloinkin Kiinasta käsin. Enpä osaa näin kylmiltään sanoa onko joku kiertolainen tullut tuohon kohtaan ja uuudelleen viime vuoden loppupuolella. Tälläiset jutut vaatii vähän paneutumista mutta jätinpä tämän pohdittavaksi josko joku olisi minua viisaampi.

Onko se muuten mahdollista? Tottakai on, sillä virukset on voineet tarttua noiden kivenkappaleiden pintaan jo aikaa sitten, evoluution alkuvaiheessa, ja ne eivät aina lämpötiloista välitä. Jos ne, kuten aurinkokunnan komeetat usein, ovat hiilivetyketjujen kyllästämiä, saattavat jopa syödäkin ja jakautua. Tasaisin väleinhän niiden on herättävä koska tulevat aurinko lähelle joka sulattaa jään ja pölyn hännäksi, joka sitten valuu minne valuu. Tämä jättää kysymyksen että jos nuo matkalaiset ovat todellakin olleet siellä aikaa, niin selittysikö koko elämäkin maapallolla tätä kautta? Menee ehkä liian korkealentoiseksi ajatella, että tänne tyhjän planeetan päälle on satanut viruksia ja muita kummajaisia vipeltämään ja tämä olisi kaiken elämän alku.

Uskonko tähän itse? Jos löytyy sopiva kanditaatti niin otan ainakin vakavasti. Sen toki tiedostan että nämä jutut on yllättävän kompleksisia, laajoja ja niihin ei aina yksinkertaiset rautalankamallit sovi. Se että joku on pannut Wuhanin torilla lepakon suuhunsa tai jotain, on sopivan yksinkertaista kyllä, mutta onko koronaviruksen alkuperä huimempi kuin osaamme edes kuvitella.

Jukkis
Gravatar
Arite
Ennen kuin luen pidemmälle, kerron mitä Jumalan arpa/Saatanan noppa vastasi.
Tuleeko korona tautina pahenemaan? Kyllä.
Onko syytä välttää ihmisjoukkoja? Noppa/arpa ei kertonut vastausta (oli kait niin tyhmä kysymys).
Onko syytä yrittää välttää saamasta tartuntaa? Kyllä (tämäkin oli tyhmä kysymys, mutta vastaus tuli).
Onko korona ennustuksen "heinäsirkat idästä"? Kyllä.

Gravatar
Juhnu
Olen käsittänyt, että ennenkuin koronavirus voi tarttua ihmisestä toiseen, on sen pitänyt kehittyä jossain ihmisten kanssa suhteellisen paljon tekemisessä olevassa väli-isäntä eläimessä. Supikoira on ainakin jossain edellisessä epidemiassa ollut tälläinen ja niitähän tarhataan. Itse ajattelisin, että on todella vaikea hakea aikajanoja virusten kehitykselle, ehkä pitäisi lähteä tarkastelemaan vuoden takaisia komeettojen ratoja? Käsiteltävän ja yhdistettävän tiedon määrä tuntuu äkkiä loputtomalta. Ihmisen typeryys on loogisin selitys monelle paskalle jutulle, niinkuin koronallekkin.
Piilota kommentointilomake