Lupauksen mukaisesti. Lupasin että tehdään aikamatka kaukaiseen hermeetikko-aikaan ja suollan tässä pitkin vuotta kaiken tietämäni esoteerisen aineiston. Ihan vähää se ei sitten olekaan, joten jos jaksan pitää kiinnostustani yllä, tämä kirjoitussarja kestää oman aikansa. Ensimmäisenä tutustumme 31 leveyspiirin salaisuuteen.


Mennään ensin siihen että kun puhutaan esoteriasta, jonka voi vapaamuotoisesti tulkita vaikka salaiseksi, pinnanalaiseksi, siellä on paljon aineistoa joka ei koskaan nouse pöydänpäälle julkisesti noteerattavaksi. Yksi sellainen on 31 leveyspiiri. Se ei ole mikä tahansa leveyspiiri. Yksin siitä syystä että maailman suurimpiin - ja vähän pienempiinkin - kuuluvat joet laskevat juuri tuolle leveyspiirille.

Tutustumisen voi aloittaa amerikoista, jossa Coloradojoki laskee siihen, kuin myös Mississippi-joki. Tarkkasilmäinen voi mainita myös Savannah-joen itärannikolla. Tietenkään se ei ole aivan pilkuntarkkaa puuhaa; liete kauentaa rantaviivaa ja jokisuistot saattavat muuttaa suuaukkoaan. Sen sijaan Niili on tällä leveysasteella melko tarkkaan, eikä unohtaa sovi Eufratia ja Tigristäkään. Loogisesti luulisi Intiankin suurten jokien laskevan tälle mutta jostain mystisestä syystä sen latvavedet lähtevät tältä leveyspiiriltä. Viimeisenä sitten Kiinan Jangtse.

31 leveyspiiri
31. leveyspiiri johon laskevat maailman suurimmat joet - salaperäisesti kuin selitystään vaatien.

Melkoinen määrä jokia joka lyhimmillään selittyy sillä, että mantereiden rajat kulkevat jostain syystä juuri tällä leveysasteella. Joki tietenkin laskee mereen ja kun mantereiden rantaviivat ovat siinä, ei asiassa olisi mitään kummallista. On siinä kummallista. Vähän. Me tiedämme mekaniikasta, tarkennettuna keskipakoisvoimasta, että vesi saattaa kulkea kohti keskustaa omien lainalaisuuksiensa vuoksi. En ole tätä tietenkään mestari selittämään, mutta pidän jotenkin itsestäänselvänä että Amazon että Afrikan puolella Kongo-joki etsivät uomansa kohti päiväntasaajaa.

Josta me pääsemmekin siihen onko 31 leveyspiiri ollut muinainen päiväntasaaja? Oikea vastaus on kyllä, sillä mannerliikuntojen aikana se todellakin on ollut päiväntasaaja suhteessa nykyisiin mantereenmuotoihin. Pitää mennä ajassa tietenkin kymmenien miljoonien vuosien taakse. Näyttäisi jopa siltä että tämän muinaisen päiväntasaajan vuoksi mantereet ovat alkaneet revetä juuri siitä kohtaa. Afrikan ja euroopan väliin alkaa kuin varkain syntyä Välimeri ja Amerikat irtoavat toisistaan. Hitaasti ratisten pyörimisvoima etäännyttää mantereita toisistaan ja jos homma olisi pysytellyt stabiilina, varmaan kaikki mantereet olisivat päätyneet navoille. Onneksi tapahtui jotakin, päiväntasaaja siirtyi ja mannerliike pysähtyi.

Tämä on vaistottu jo kauan sitten sillä mantereet ovat kuin palapeli jotka voidaan liittää toisiinsa, saaria myöten. Grönlanti vuonoineen istuu kivasti Norjan vastaaviin ja Japani voidaan liimata takaisin Kiinan rannikkoon. Esoteerisessa mielessä voidaan nähdä joku Jerusalem tai Alexandria halutessaan maailman keskipisteenä, ja aivan konkreettisesti, mikäli päiväntasaaja pannaan siihen kohtaan. Tai ovathan ne sitä vieläkin eri mannerten keskiössä, jos asiaa katsotaan puhtaasti maa-alan mittapuusta.

jurakausi
Mannerliikuntoteoria on luonnollisesti aina vähän haparoiva ja tulkinnallinen eikä parhaimmillaankaan voi selittää asioita kuin vain ns. suurinpiirtein. Sen vahva näkemys kuitenkin tuntuu olevan että kun mantereet ovat alkaneet erkaantumaan toisistaan, syynä olisi että päiväntasaaja oli 31. leveyspiirillä.

Tässä kohtaa nousee tietenkin esiin aina tämä paisuva maapallo -teoria. Että mantereet ovat olleet yhdessä koska ne ovat olleet koko planeetan mittainen ala, ja kun maapallo on syystä tai toisesta alkanut pullistumaan, ovat mantereet erkaantuneet. Onhan se teoriana kiistatta kaunis, joskin myös pääosin mahdoton koska ei voida selittää mistä tämä ylimääräinen massa olisi tullut, saati merivedet. Sivuutankin sen tässä vain maininnalla.
KATAKLYSMI

Charles Hapgood taisi olla se, joka tämän pohjalta kehitti kokonaan uudenlaisen näkemyksen; kataklysmin. Hänen mukaansa joskus jääkauden loppupuolella maapallon akseli meni sijoiltaan ja maapallon pinta keikahti eri asentoon, joten myös päiväntasaaja vaihtoi sijaintinsa. Hapgood perusteli tätä todetessaan sen aikaisen magneettisen pohjoisnavan olleen eri kohdissa sekä tietenkin merenpohjan sedimenttien trooppisella kasvustolla joita nykyiset leveysasteet eivät suosi. Tämä siis aikaa jolloin mammutit kuolivat äkillisesti ja salaperäisesti sukupuuttoon.

Hapgoodilla oli toinenkin mielenkiintoinen evidenssi jota hän ei koskaan ehtinyt julkaista, mutta joka varmaan olisi nykyään NewAge -porukoiden klassikko. Ihmiskäsien rakentamat monumentit. Senhän me tiedämme että näissä stonehengeissä ja pyramideissa on näitä aurinkosuuntauksia tai ne on muuten vaan kohdistettu johonkin kiintotähteen. Varsinkin eteläamerikassa, jossa muuten sijaitsee egyptiäkin vanhempia pyramideja, tämä lainalaisuus ei juurikaan päde. Hapgood ehti tutkimaan niiden osoittamia suuntia ja rekunstroi tähtitaivaan miltä se olisi näyttänyt jos päiväntasaaja sijaitsisi 31 leveyspiirillä ja hämmästyi. Ne osoittivat sen aikaiseen tähtitaivastoon. Tietenkin on syytä muistaa että jos 31 leveyspiiri olisi päiväntasaaja, nämä meksikon ja perun pyramidit ja muut rakennelmat olisivat jo itsessään päiväntasaajan kääntöpiirien sisäpuolella. On sitten oma asiansa mitä niiden iästä noin muuten tiedetään mutta ovathan ne vanhoja ja vanhimmat saattavat mennä tuonne vuoteen 5000 eaa eikä edes tiedetä onko niiden alla vanhempia rakennelmia.

On siis kaksi koulukuntaa; tämä perinteinen mannerliikunto jossa 31 leveyspiiri tosiaan on ollut päiväntasaajana ja sen kautta selittyy, miksi joet tosiaankin siihen laskevat. Toinen malli, jossa tämä päiväntasaajan muutos on ollut luonteeltaan raju ja äkillinen ja tapahtunut vasta vähän aika sitten. Niin nuori tapahtuma että ihmiset ovat sitä olleet jo todistamassakin.

Kukin saa olla asiasta omaa mieltään mutta leveyspiirin salaisuus silti on ja pysyy. Kuten aina, hahmottonana, vailla hyvää teoriaa ja jotenkin epäkonkreettisena. Juuri sellaisena johon maanalaiset virtaukset taketuvat koska vaistoavat että koulutieteen puolella ei kaikki näkemykset ole kohdillaan, vaan aina on olemassa sisempi ja syvempi taso.

Jukkis
Gravatar
Juhnu
Raamatun alkupuolellakin taitaa olla kuvattuna ks. tapahtuma, vieläpä aika helposti kerrottavassa muodossa.
Piilota kommentointilomake