Hitlerologia eli Hitlerin elämänkerran tutkiminen on tunnetusti tieteistä jaloin. Nyt on onneksi ihan pätevääkin asiaa sillä on tullut aika paljastaa jotakin, jota oikeastaan ei tiedä kukaan. Mikä oli Hitlerin suhde vapaamuurareihin ja ennen kaikkea mitä tapahtui Immolan kentällä 1942, kun Ryti oli vastaanottamassa saksalaisvierastaan.


Oliko Hitler vapaamuurariloosin jäsen jossain kohtaa elämässään? Kysymys kuulostaa äkkiseltään hullunkuriselta koska tunnetusti vapaus, veljeys ja tasa-arvo eivät kuuluneet kolmannen valtakunnan oppeihin, ja ollakseni rehellinen, vapaamuurareille ei näytetty kuin keskitysleirin ovea, tai siis porttia. Olihan natsien todellinen oppi-isä Ludendorff jo pitänyt vapaamuurareita osana juutalais-bolsevistista klikkiä, joka ei muuta teekään kuin polkee saksalaisten oikeuksia.

Silti näyttää kuva aivan toiselta kun katsoo Hitleristä tehtyä muotokuvaa. Sen maalasi Heinrich Knirr vuonna 1937, ja siinä Hitlerin sormet ovat M-kirjaimen muotoiset. Tämä on maalaustaiteessa varsin usein esiintyvä sommitelma joka alkaa esiintyä ylimysten muotokuvissa jo 1600-luvulta alkaen. Alkujaan sen merkitys on ollut todellakin M eli Maria, Neitsyt Maria. Sillä on viitattu maalattavan olleen salakatolinen, ja josta toinen salakatolinen voi tunnistaa hengenheimolaisensa. Pitkäänhän protestantit yrittivät kitkeä yläluokasta katolisuutta, ja varsinkin englantilaisissa katranoissa ja linnoissa tuntui salahuone olevan sääntönä, ja salahuoneessa on tietenkin pidetty katolista messua. Kaikki oli siihen aikaan sellaista salakieltä myös maalaustaiteessa.

adolfhitler
Ainoa maalaus jossa Hitler oli mallina. Huomaa sormien M-asento.

Hyvin pian ilmiö laimeni kun uskonnon takia lakattiin vainoamasta joten vapaamuurarit, joilla on aina ollut silmää kaikenlaisiin salakieliin ja -merkityksiin, kopioivat merkin itselleen. Kun päästäänkin tuonne 1700-luvun lopun tai 1800-luvun alkupuolen vuosikymmeniin, alkaa näitä M-merkkejä ilmaantua lähes kaikkien silmäätekevien maalauksiin.

Hitlerin elämässä, melko tarkkaan uransa alkuvaiheissa 1933-1936 hän keskittyi suhteiden luomiseen teollisuus- sotilas- ja aatelispiireihin. Jäsenyys jossain loosissa ei ole mahdottomuus mutta aivan varmasti Hitler ravisti sieltä myös itsensä pois, heti kun asemansa alkoi vankistua. Ottaen huomioon Hitlerin alemmuudentuntoisen asenteen sen ajan ylimyksiä kuin oppineitakin kohtaan, hän on melko varmaan saanut siellä alentuvaa kohtelua osakseen, joka on tehnyt selkeän pesäeron. Se missä ja milloin tämä jäsenyys olisi tapahtunut, sitä ei nykypäivänä tiedä varmastikaan kukaan. Gestapo on varmasti jälkeenpäin hävittänyt kaikki dokumentit ja sulkenut suut tavalla tai toisella.

Ja miten tämä liittyy Hitlerin suomenvierailuun? Silloinen presidenttimme Risto Ryti oli varsin aktiivinen vapaamuurari. Joskin Natsi-Saksaa miellyttääkseen, hän erosi jäsenyydestä sotavuosina. Kun Hitler sitten saapui suomenvierailulleen, hän tapasi Rytin lentokentällä ja kätteli tätä sydämellisesti.

Näemme uutisfilmissä aivan selvän Shibolet-tervehdyksen, jossa peukalo asetetaan toisen kämmenselän päälle. Sen tarkoitus on ilmoittaa että vapaamuurareita tässä ollaan itsekin. Kuvanauhalta näkyy myös, että selvästi Hitler on halunnut kättelyn samanaikaisesti peittää toisella kädellään ja asettaa sen kameran ja kättelykäden väliin. Vastaavasti Ryti alkaa asettamaan toisella puolen hattuaan toisella puolen olevan kameran eteen. Ilmeisesti hän vastaa tervehdykseen jollakin omalla käsiotteellaan, ja ottaen huomioon kättelyn pituuden, jossa kädet tuntuvat vatkaavan ikuisuuden, hatun alla sormet tunnustelevat omia reittejään.
hitler und ryti freemason
Paljonpuhuva peukalon asento.


Seppo Heinolahan tämän ensimmäisenä huomasi. Sehän huomaa aina tälläset jutut. Kertoi minulle tästä jo vuosia sitten ja vannotti pitämään salaisuutena kunnes sen esitteli upouudessa kirjassaan "Mystinen Mannerheim" joten nyt kun se on vapautettu luontoon, sen voin minäkin jo omalla sarallani julkistaa. Ainoana miinuksena että niin monta vuotta kuin tuo vanha uutisfilmi onkin youtubessa keikkunut, niin nyt kun sitä oikeasti tatttisi, niin eihän sitä löydy niin millään.

muurarit

Ei tästä nyt maailmoja rakennella. Hitlerin taholta kyseessä oli silkka kohteliaisuusele. Tokihan Gestapo oli Rytin muurariuden selvittänyt kuin senkin miten tärkeä harraste se hänelle oli. Hitler halusi miellyttää. Hänen oli syytäkin sillä sota itärintamalla ei sujunut alkuunkaan ja Hitler osasi vaistota että liittolaiset saattavat hyvinkin pian pohtia vakavissaan erillisrauhaa. Loppuosa vierailusta, eli osallistuminen Mannerheimin 75-synttäreille olikin sitten Hitlerin lähes anelevaa mielistelyä ja säilyneen ääninauhan perusteella sotavoimiensa voimien hehkuttelua.

mutta on silti osa hitlerologiaa. ja sehän on, kuten tiedämme, erittäin tärkeää jos mikä. Nuo muut tieteet kuin hitlerologia, matematiikat, fysiikat ja tähtitieteet, nehän ei ole sillä tavalla tärkeitä.

Jukkis
Gravatar
juppe
Hitler-tiede on sellasta tarinankerrontaa, missä pitää tietää, että millasia valeita yleisö on vailla, koska tapaan kuuluu folioteorioiden kehittäminen siltä pohjalta, että unohetaan, että se oli armeijan palkkalistoilla agenttina. Sitten päästään ihmetteleen, että miten se pyörikin ihmeellisissä paikoissa, vaikka se kuitenkin elätti sillä ittensä.

Hyvä tarina syntyy sillä hypoteesillä, että agentin kuuluis istua kotona, mutta pitää kanssa tietää, että mitä yleisölle pitää valehella kun se ei innostu ihan kaikesta.

Tollasen vapaamuuraritervehdyksen selittää kätevästi sillä, että normaalissa valtiossa, elikkä melkein missä tahansa muussa valtiossa kun Suomi, otetaan asioista selvää sen verta, että osataan olla kohteliaita muille. Hitler on saanu ihan pyytämättä tiedon siitä, että Ryti oli vapaamuurari ja siihen tehos tollanen temppu.

Piilota kommentointilomake